"Olimpik Gün" Koşusu, 5 Haziran‘da 9 İlde Yapılacak

Türk sporu ve Türkiye‘deki Olimpik harekete katkı sağlamak amacı ile düzenlenen "Olimpik Gün" koşusu; 5 Haziran tarihinde, Trabzon‘dan start alarak sırasıyla Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Mersin, Ankara, Eskişehir, Bursa, Manisa ve İstanbul illerimizde gerçekleşecek.

Türkiye‘de Olimpik kültür ve bilincin yaygınlaşması amacı ile düzenlenen "Olimpik Gün" koşusu; Türkiye‘de olimpik değerleri Türkiye‘deki 9 ilin yanı sıra tüm dünyada aynı gün gerçekleşecek.

Ataköy Olimpiyatevi‘nde düzenlenen basın toplantısı ile tanıtılan koşu hakkında bilgi verildi. Toplantıya Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, sekreter yardımcısı Bilal Porsun ve organizasyonun sponsoru Samsung Electronics Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Nevra Sezer katıldı.

rdener, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından olimpizm hareketinin doğum günü nedeniyle haziran ayında tüm dünyada etkinliklerin düzenlendiğini ifade ederek, "Biz de pazar günü yoğun katılım beklediğimiz güzel bir etkinlik gerçekleştirmek istiyoruz. 9 farklı ilimizde Olimpik Gün Koşusu düzenleyeceğiz. İlk koşu Trabzon, sonuncusu da İstanbul‘da yapılacak. İnanıyorum iki bu yıl ülkemizde düzenleyeceğimiz etkinlik geçen yılkine oranla çok daha başarılı geçecek. Bu koşu, olimpik heyecan ve

olimpizm felsefesinin yerleşmesi

açısından büyük önem taşıyor" diye konuştu.

TMOK Başkanı Uğur Erdener, spor basınından, amatör ve olimpik sporlara daha fazla ilgi göstermesini beklediklerini de dile getirdi.

Organizasyon sponsoru Samsung Electronics‘in Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Nevra Sezer Olimpik Gün etkinliğine destekleri konusunda şunları söyledi:

"Olimpik Gün‘de destek olmaktan gurur duyduğumuz bir projedir. Sadece bir spor aktivitesi değil, aynı zamanda da bir eğitim projesi olan Olimpik Gün‘ün ülkemiz sporuna ciddi katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi‘nin düzenlediği bu gün, ülkemizde spor kültürünün gelişmesi ve olimpik hareketin hak ettiği değeri kazanması için gerçekleştirilen önemli bir projedir."

Olimpik Gün Koşusu "Çıkış" Programı şu şekilde:

09:30 Trabzon - Ayasofya Kavşsağı

09:40 Erzurum - Çifte Minerali Medrese Önü

09:50 Diyarbakır - Urfakapı

10:00 Mersin (İçel) - Barış Parkı Önü

10:10 Ankara - Anıttepe Koşu Parkuru

10:20 Eskişehir - Büyükşehir Belediyesi Önü

10:30 Bursa - Fatih Sultan Mehmet Bulvarı

10:40 Manisa - Tarihi Sultan Camii Önü

11:00 İstanbul - Sultanahmet Meydanı

Kaynak: İHA