Metin Diyadin‘den Çarpıcı Açıklamalar

Spor Toto Süper Lig‘in yeni takımı Orduspor‘un teknik direktörü Metin Diyadin, yeni sezonda transferlerin ölçülü ve dengeli olması gerektiğini belirterek, "500 bin Euro‘ların, 1 milyon Euro‘ların olduğu bir ortamda ben böyle bir sorumluluk almam, arkamdan da konuşturmam" dedi.

Orduspor teknik direktörü Metin Diyadin, Ordu Gazeteciler Derneği‘nde gazetecilerle kahvaltıda buluştu. Neşeli bir ortamda geçen kahvaltının ardından soruları cevaplandıran Diyadin, Orduspor‘un 26 yıl sonra Süper Lig‘e yükselmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Türkiye‘yi UEFA‘da temsil etmiş bir takımın 26 yıl Süper Lig‘den uzak olmasının gençlik üzerinde bir baskı oluşturduğuna dikkat çeken Diyadin, kutlamaların halen sürmesinin normal olduğunu vurgulayarak "Taraftarları anlıyorum. Zaten bu

bölgenin insanıyım. Bu duyguları bilirim" diye konuştu.

Sezon başında takımın başına gelmek için Başkan Nedim Türkmen‘le görüştüklerini, hatta alınacak oyuncu listesinin bile belirlendiğini ancak daha sonra anlaşmanın olmadığını ifade eden Diyadin, "Son 8 haftada teklif yapılınca kabul ettim. Takımın başına geldiğimde umduğumla değil bulduğumla yetinmek zorunda olduğunu anladım ve dışardan göründüğü gibi bir takım bulamadım. Takım olma durumu, moraller iyi değildi. Kayıplar başlamıştı. Takım oyununda sıkıntılar vardı. Toparlandık ve her maçı bir final gibi

oynadık ve başardık" şeklinde konuştu.

"TRANSFER ÇOK ÖLÇÜLÜ VE DENGELİ OLMALI"

Yeni sezonda da devam edeceklerini, önümüzdeki Pazartesi günü Başkan Türkmen‘le bir araya gelerek yeni sezon ile ilgili bir rapor sunacağını vurgulayan Diyadin, Süper Lig‘de nasıl bir transfer politikası oluşturacaklarına karar vereceklerini kaydetti. Pahalı transfer değil, kaliteli ve nokta transferi uygun gördüğüne dikkat çeken Diyadin, şunları söyledi:

"Şüphesiz takıma bir çok yeni oyuncu gerekiyor. Ancak tüm takımı komple değiştirmekte doğru değil. Ancak 500 bin Euro‘ların, 1 milyon Euro‘ların olduğu bir ortamda ben böyle bir sorumluluk almam, arkamdan da konuşturmam. Transferde çok ölçülü ve dengeli gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. Transferlerimiz yurt dışından olabilir, yurt içinden olabilir, büyük takımlardan da olabilir. Ama alacağımız bu futbolcuların burada ne yapacakları soru işareti. O sebeple çok dengeli gidilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Orduspor‘un Süper Lig fırsatını iyi kullanıp, sadece yönetimin değil şehrin ileri gelenlerinin de gereken desteği verip büyük bir adım atması gerektiğini düşünüyorum"

Kaynak: İHA