Leekens, Galibiyetten Başka Birşey Düşünmüyor

2012 Avrupa Şampiyonası eleme turu maçında 3 Haziran‘da Türkiye ile karşılaşacak olan Belçika‘da zorlu maçın hazırlıkları sürüyor.

Kendi sahasında Türkiye‘yi ağırlayacak olan Belçika, havaların sıcak olması sebebiyle antrenmanlarını akşam saatlerinde gerçekleştiriyor. Belçikalı taraftarlar da milli takımlarını antrenmanlarda yanlız bırakmazken, hazırlıklıklar galibiyet üzerine yapılıyor.

Türkiye maçı öncesinde İHA‘ya açıklamalarda bulunan Belçika Milli Takımı Teknik Direktörü Georges Leekens, rakip Türkiye gibi kendilerinin de galibiyet hedeflediklerini söyledi. Türk Milli Takımı‘nda Hamit ve Nuri‘nin sakatlıklarının kendileri için bir avantaj olmadığını ifade eden Leekens, "Bizim de bazı önemli oyuncularımız bu maçta forma giyemeyecek. Bu nedende rakipteki eksiklikler bizim için bir avantaj değil" dedi.

Türkiye ligindeki şampiyonluk yarışının son maçlara kadar sürmesinin rakip milli takımda yorgunluğa yol açıp açmayacağının sorulması üzerine ise tecrübeli teknik adam, "Benim eski kulübüm Trabzonspor da, Fenerbahçe ile aynı seviyedeydi ama şampiyon olamadılar. Yazık oldu. Ne var ki, Belçika‘da da durum aynıydı. Bizde de son ana kadar mücadeleler sürdü. Bu nedenle Cuma günü bu yorgunluklar var mı yok mu bunu göreceğiz. Türkiye genel anlamda yüksek sınıf futbola sahip bir ülke ve çok iyi bir teknik

direktörleri var. Baskı oldukça fazla. Türkiye kadar, biz de galibiyet istiyoruz elbette. Eminim ki, iyi bir maç olacak. Türkiye, çok iyi bir takım ve Cuma günü onlara karşı oynamak bizim için çok rahat olmayacak. Yine de evimizde oynamamızın avantajını kullanmaya çalışacağız ve üç puanı burada tutmaya çalışacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA