Özel Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu, Satranç Turnuvasında Birinci Oldu

İzmir‘deki 10. Beko Okullar Satranç Şöleni‘nde Özel Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu, minikler kategorisinde birinci oldu.

İzmir‘deki 10. Beko Okullar Satranç Şöleni‘nde Özel Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu, minikler kategorisinde birinci oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu ve Beko tarafından Kültürpark‘taki Atlas pavyonunda 28-29 Mayıs 2011 tarihlerinde düzenlenen şampiyonada, çeşitli illerden ve KKTC‘den gelen binden fazla sporcu mücadele etti. Satrançta Türkiye‘nin en önemli organizasyonlarından edilen şampiyonada Özel Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu, 84 takım arasından sıyrılarak minikler kategorisinde birinciliğe ulaştı, yıldızlar kategorisinde ise ikinciliğini elde etti. Yıldızlar kategorisinde Manisa Özel Doruk İlköğretim Okulu, gençler kategorisinde Atatürk Lisesi birinci oldu.

Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu Satranç Antrenörü Sevda Işık, önemli bir turnuvada güçlü rakipleri geride bırakarak birinci olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap da Türkiye‘nin satrançta iddialı okullarının katıldığı turnuvada elde edilen başarının önemine dikkat çekerek, ‘‘Yamanlar okulları, bir kez daha farkını ortaya koydu. İzmir‘e iki ödül getiren tek okul olmaktan ayrıca gurur duyduk.‘‘ dedi.