26 Yıllık Hasret Dindi

Bank Asya 1. Ligi Play-Off maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor‘u 1-0 yenen Orduspor, 26 yıl sonra büyük hasret beslediği Süper Lig‘e kavuştu.

1967 yılında bugünkü Yönetim Kurulu Üyesi olan ünlü reklamcı Uğurcan Ataoğlu‘nun dayısı olan Ali Ataoğlu‘nun ‘Bahçe imarı yapacağım‘ diye Ziraat Bankası‘ndan aldığı 25 bin liralık şahsi kredi ile kurulan, bir dönem Türkiye‘yi UEFA Kupası‘nda temsil eden Orduspor, Süper Lig‘den uzak kaldığı çeyrek asırlık süre içinde iki kez 3. Lig‘e düştü.

Süper Lig‘den uzak olduğu 26 yıl boyunca 18 kulüp başkanı ve 36 teknik direktör değiştiren Orduspor, 8 hafta önce göreve gelen 37. teknik direktör Metin Diyadin ile mutlu sona ulaştı. Ankara 19 Mayıs Stadı‘nda oynanan Play-Off finalinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor‘u 1-0 yenen mor menekşeler, maçın ardından tribünleri karnaval yerine çeviren 15 bin taraftarına büyük sevinç yaşattı. Zorlu bir sezon boyunca ligi bırakmayan, son anda ilk 6‘ya girerek Play-Off‘a tutunan Ordusporlu futbolcular,

kazandıkları bu zafer ile Ordu şehrini sabaha kadar uyutmadılar.

Bir dönem Necip Cemal Gökalp‘ın teknik direktörlüğünde Süper Lig‘i sallayan, 1978-79‘da Süper Lig‘i 4. bitirerek UEFA kupasına katılmaya hak kazanan Orduspor, aynı sezon Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzon‘u evinde yenmeyi başarmıştı. UEFA‘da Çek rakibi Banik Ostrova‘yı evinde 2-0 yenen Orduspor, deplasmandaki maçı 6-0 kaybederek elenmişti.

Kaynak: İHA