Pep Guardiola: Real Madrid maçında atak futbol oynayacağız

Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola, salı günü Şampiyonlar Ligi yarı final eşleşmesi ikinci maçında oynayacakları Real Madrid karşılaşmasında nasıl bir oyun tarzı benimseyeceklerini açıkladı.

Şampiyonlar Ligi yarı final eşleşmesi ikinci maçında sahasında Real Madrid ile karşı karşıya gelecek olan Barcelona takımında teknik direktörü Pep Guardiola Madrid ekibi karşısında atak bir futbol sergilemeyi planladıklarını söyledi.

Guardiola Nou Camp Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Atak yapmaya çalışacağız ama bunu aklı selim bir şekilde yapacağız. Oyunu domine etmeliyiz ve hazır olmalıyız çünkü son derece zor bir karşılaşma olacak. Hem futbol açısından, hem duygusal olarak. Topu çok çabuk hareket ettirmeliyiz, uçurmalıyız. 100.000 taraftarın bize yardım edeceğinden eminim" şeklinde konuştu.

Geçen hafta oynanan karşılaşmada futbolcular ve hocalar arasında güzel şeylere sahne olmazken, iki takımda UEFA'ya birbirleri hakkında şikayetlerde bulunmuşlardı.

UEFA her iki takımada ceza verecek olurken, iki takımda cuma günü disiplin kurulundan gelecek açıklamayı bekliyor. Guardiola Real Madrid ile oynayacakları 4 karşılaşmayı tamamlayıp yoluna devam etmek istediğini söylerken, futbolun dışında gelişen olayları kafasından atmaya çalıştığını söyledi.

Guardiola, "Yarın her şey biteceği için çok şanslıyız. Bu olanları unutmaya çalışıyorum. İlk maçta yaptıklarımız ve yaptığımız hatalar üzerinde odaklanmaya çalışıyorum. İkinci maça hazırlanmaya sadece maça odaklanmaya çalışıyoruz hepsi bu" şeklinde konuştu.

Guardiola, kara ciğerinde tümör olan ve bunun için ameliyat geçiren Fransız futbolcu Eric Abidal'in iyileştiği ve Real Madrid maçının 18 kişilik kadrosunda yer alacağını söyledi.

Guardiola, 31 yaşındaki oyuncunun Real Madrid karşısında ilk 11'de forma giymeyeceğini söylerken, ilk maçta sakatlığı nedeni ile oynayamayan Andres Iniesta bu karşılaşma için hazır durumda.

Guardiola basın toplantısında Abidal ile ilgili olarak, "Abidal'in döndüğü gerçek ve günün haberi. Doktorlarla ve onkologlarla konuştuk. Bize Abidal'ın iyi bir fizikte olduğunu söylediler. Kilo vermiş ve formuna geri dönmesi için zamana ihtiyacı olacak ama en azından Real Madrid maçında onu yedek kulübesinde göreceğiz."