Galatasaray‘da Seçimin Önü Açıldı Polat Aday Değil

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Olağan Mali Genel Kurul‘da yönetim olarak ibra edilmemelerinin ardından yaşanan gelişmeler ve konulan ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasına sevindiğini söyledi.

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Olağan Mali Genel Kurul‘da yönetim olarak ibra edilmemelerinin ardından yaşanan gelişmeler ve konulan ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasına sevindiğini söyledi.

    Başkan Polat, Cihan‘a yaptığı açıklamada, mahkemenin yönetimin 14 Mayıs‘taki seçim kararı için aldığı yürütmeyi durdurma kararını kaldırma yönündeki tercihine sevindiğini de belirterek, ‘‘Seçimin önündeki engelin kalkmasından memnuniyet duyuyorum.‘‘ dedi.

    Polat, seçimin önünde bir engel kalmamasının kendisini çok sevindirdiğini de belirttiği açıklamada, aday olmayacağını net bir şekilde ifade ederek, ‘‘Galatasaray‘ı bu duruma Adnan Polat ve şuan yanında olan yönetici arkadaşları düşürmedi. Sağduyu sahibi Galatasaraylılar bunu biliyor. Biz çok büyük hizmetler yaptık, bunun gururu bize yeter. Yaşananları ve bunu yaşatanları da kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.‘‘ diye konuştu.

    Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi‘nin kararına sevindiğini yineleyen Polat, hakkı olmasına rağmen başkanlık için kesinlikle aday olmayacağını söyledi.

        Başkan Polat, yaşananlarının hiç birini haketmediklerini, Galatasaray‘ı borç batağında süründürenlerin, stat yapımı sürecinde çok nahoş olaylar yaşandığını ve bir çivi bile çakılamadığını belirterek, ‘‘Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi‘ne ve kararı veren hakimlere teşekkür ediyorum, beni çok rahatlatan bir karar verdiler. Bunca yaşananların, bize çektirilinenlerin ardından kesinlikle aday olmayacağım. Şimdi böyle bir hakkımın olduğunu ve son gün bunu deneyeceğimi söylüyorlar. Bunu söyleyenler Adnan Polat‘ı tanımamışlar. Başkan adaylığını düşünmüyorum ve bunu gündeme getirmem dahi söz konusu değil. Binlerce insan benim gitmemi istiyordu, istedikleri oldu, aday olmayacağım. Rahat olsunlar." diye konuştu.

    Hem kendisini hem de yönetiminde büyük hizmetler veren arkadaşlarını ağır dille eleştirenler olduğunu da belirten Polat, ‘‘Aylarca hem beni hem de yönetim kurulundaki arkadaşlarımı linç ettiler. İstedikleri oldu, muradlarına erdiler, artık rahat uyurlar sanırım.‘‘ dedi.

    Başkan Polat, hem mali olarak hem de idari olarak Galatasaray‘ın zarar görmemesi ve sıkıntılarından kurtulması için gece gündüz çalıştığını da belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

    "Bazıları tarafından istenmedik, bunun için çeşitli olaylar yaşandı ve bize çok acı yaşattılar. Mali olarak başarılı bulunup ibra edildik. Ama idari olarak bizi istemediler. Çünkü Galatasaray, artık düzlüğe çıktı, yıllarca uğraşılıp çivi bile çakılamayan stadını bu yönetim bitirdi. Mali problemleri artık yok. Buna rağmen saldırdılar, yıprattılar bizi linç ettiler. Bunları anlarım da Galatasaray‘ı bundan sonra nerelere sürüklediklerinin farkında değiller ona üzülürüm. Bu ibra olayı bundan sonraki genel kurullar için de örnek teşkil edecek. Bakalım bundan sonra mali genel kurullarda ne olacak?"