Eski 2. Başkan Vefa Küçük: Fenerbahçe’Nin Şansı Yüzde 51

Fenerbahçe’nin eski 2. Başkanı Vefa Küçük, hiçbir hakemin Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu engellemek amacıyla sahaya çıkmayacağını söyledi.

Fenerbahçe’nin eski 2. Başkanı Vefa Küçük, hiçbir hakemin Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu engellemek amacıyla sahaya çıkmayacağını söyledi.

    Sportif Direktör ve Teknik Sorumlu Aykut Kocaman‘ın, işinin ehli olduğunu gösterdiğini belirten Vefa Küçük, Radyospor’a yaptığı açıklamada, “Şampiyonluk şansımız yüzde 51’dir. Aykut Kocaman, işin ehli olduğunu gösterdi. Alex, son 10 yılın en iyi futbolcusudur. Fenerbahçe, büyük bütçelerle yönetilen, Türkiye’nin en büyük kulübüdür.” dedi.

    İşte Vefa Küçük’ün şampiyonluk yarışından, kulübün mali yapısına, Aykut Kocaman’dan Alex de Souza’ya kadar uzanan pek çok konudaki açıklamaları:

    

    TEKNİK HEYET VE FUTBOLCULARIMIZLA İFTİHAR EDİYORUM

    ‘‘Takımımızın, ikinci yarıda ortaya koyduğu performans taktire şayan, oyuncularımız ve teknik heyetimizle iftihar ediyoruz. Teknik heyet ve futbolcular bu işe inandılar. Aldıkları sonuç ve performanslarıyla bunu gösterdiler.

    Şampiyonluk ihtimali fazla olan taraf Fenerbahçe. Yüzde yüz demek yanlış olur; ama şu an itibariyle yüzde 51şansımız olduğunu düşünüyorum. 3 maçımızı kazanarak şampiyonluğa ulaşacağımızı düşünüyorum. Ama yine de temkinli davranıyorum. Son dakikalarda kaçan şampiyonluklara bir yenisini eklenmesini istemiyorum.

    

    AYKUT KOCAMAN İŞİN EHLİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ

    Teknik direktör Aykut Kocaman, bu konuda ne kadar işin ehli olduğunu gösterdi. İkinci yarıdaki performansı çok iyi… Yönetim, en kötü dönemde bile teknik heyet ve futbolcuların arkasında durarak, ikinci yarıdaki çıkış da büyük pay sahibi olmuştur. Ayrıca tribün desteği de büyük faktör. Futbolcuların performansıyla tüm bileşenler bir araya geldi. İkinci yarıdaki çıkış, bütün etkenlerin hepsinden kaynaklanıyor.

    Büyük camialarda her şey şampiyonluğa bağlıdır. Şampiyonluk gelirse, her şey yerli yerinde kalır. Kaçarsa gitmesi ilk olarak gündeme gelen taraf teknik heyettir. Dolayısıyla Aykut Kocaman’ın şu ana kadarki performansı camiamız için yeterlidir. Bana göre de çok iyi bir teknik direktördür. Şampiyonluk yarışının sonucu ne olursa olsun, gelecek sezon da kendisiyle devam etmemizde fayda var.

    ALEX, TÜRK FUTBOLUNUN SON 10 YILDAKİ EN İYİ OYUNCUSUDUR

    Alex, son 10 sene içerisinde Türkiye’ye gelmiş en iyi yabancı oyuncudur. Hem Türk futboluna gelen en iyi yabancı hem de Fenerbahçe’ye gelen en iyi, en istikrarlı yabancı oyuncu. Karakter olarak, aile yapısı ve takımımıza katkısı açısından Alex, her türlü övgüyü hak ediyor. Umarım, futbol hizmetini tamamladıktan sonra kulübümüzde kalır ve idari görevlerde ondan yararlanma şansı elde ederiz.

    Şampiyonluk yarışı veren takımlar, şampiyonluğu kaçırma ihtimalini düşünerek, provakasyonlar yapabilirler. Yöneticiler demeç verir, taraftarlar karşı camiayı rencide edecek pankartlar asarlar. Bunlar hep olmuştur, bundan sonra da olacaktır. Ama her şey sahada ortaya çıkar. Hakemler, ancak bu kadar performans verebiliyorlar. Belli maçlarda hatalar7 yaptılar; bize karşı da rakip takımlara karşı da lehte ya da aleyhte hatalar yaptılar.

    Hakemlerin tarafgir olduğuna inanmıyorum. Hiçbir hakemin Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu önlemek için sahaya çıktığına inanmıyorum; ama bize karşı çok hata yaptılar.

Fenerbahçe, kurulduğundan beri büyük bütçeyle yönetilmiş, Türkiye’nin en büyük kulübüdür. Bugün de aynı geçmişte de böyleydi. Fenerbahçe’nin gelir ve gideri hiçbir zaman birbirini karşılamaz. Bu aradaki fark da o günün yöneticileri, ceplerinden hibe etmek suretiyle gelir ve gider dengesizliğini ortadan kaldırırlar. Bugün de yönetimin çok fedakârlıkları olduğunu biliyoruz.

    Mevcut borçlar kulübümüzün geleceğini tehlikeye atan, karamsarlığa iten nitelikte borçlar değildir. Fenerbahçe’nin gelirleri eskiye göre son derece arttığı gibi giderleri de artmıştır. Bu Fenerbahçe’nin büyüklüğünü ifade eder. Bütçesi küçük olan kulüpler küçük kalmıştır. Kulübümüzün mali yapısı sağlamdır. Pazar günkü mali kongrede de yönetimimizin ibra edileceğini düşünüyorum.

    AYDINLAR SIRASI GELDİĞİNDE BAŞKAN OLACAKTIR

    Mehmet Ali Aydınlar’la Ali Şen başkanlığında 4 sene çalıştık. Sanırım kendisi sırası ve günü geldiğinde Fenerbahçe’ye başkan olacaktır. Bu tecrübe ve bilgide bir arkadaşımızdır. Ben 2000 yılında yöneticilik kısmını bıraktım. Fenerbahçe taraftarı olarak ömrümü sürdürüyorum. Benim için yöneticilik dönemi kapanmış durumda. Ömrüm olduğu müddetçe Fenerbahçeliliğimi sürdüreceğim.‘‘