Aslan, Kalpakçıoğlu Ve Dede Mahkemenin Kararını Savundu

Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu‘nun olağanüstü seçime gitmemesi yönünde daha önce koyduğu ihtiyati tedbir kararını kaldırdı.

Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu‘nun olağanüstü seçime gitmemesi yönünde daha önce koyduğu ihtiyati tedbir kararını kaldırdı.

Beyoğlu‘ndaki Asliye Hukuk Mahkemesi‘ndeki duruşmaya davacı vekili Fatma Kezban Hatemi ile müdahil Erol Aksoy, Sinan Kalpakçıoğlu ve avukatı Şeref Dede ile Genel Kurul Divan üyelerinden Aykut Ergin, Türker Aslan, Erkin Akı, Ural Aküzüm, Suat Sarı ve Okan Tekinşen katıldı.

Kulübün olağanüstü seçime gitmemesi yönündeki ihtiyati tedbir kararını değerlendiren mahkeme, Galatasaray Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Tüzüğü‘nün 28/1. maddesine göre seçim kararı aldığının anlaşıldığını belirterek, "Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu 103. maddesinde belirtilen şartların bulunmadığı görülmekle, mahkememizin 6 Nisan tarihli ihtiyadi tedbir kararının 108. maddesi gereği kaldırılmasına karar verildi." ifadelerini kullandı.

Duruşma devam ederken, davacı vekili Fatma Kezban Hatemi‘nin kullandığı ifadeler, Divan Kurulu üyelerinden Avukat Türker Aslan‘ı sinirlendirdi ve ortam gerildi.

2. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Ayla Akdüzen, kararı açıklamadan önce tarafların sakin olmasını istedi ve kararını açıkladı.

Dava sonrası ara celsenin yapılmasını sağlayan kongre üyesi Sinan Kalpakçıoğlu, Galatasaray Kulübü‘nün bu duruma bir daha düşmemesi gerektiğini söylerken, avukat Şeref Dede ise tedbir kararının daha önce konmaması gerektiğini savundu.

TÜRKER ASLAN: GALATASARAY‘IN ÖNÜ AÇILDI

Geçtiğimiz günlerde yapılan Olağan Mali Genel Kurul‘da Divan Başkanlığı yapan Türker Aslan ise, mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada, Galatasaray‘ın hukuken önünün açıldığını söyledi.

Türker Aslan, hukuken olması gerekenin teselli ettiğini de belirterek, ‘‘Sert bir duruşma yaşadık, sonunda adalet tecelli etti. Geleceğin Galatasaray‘ı için hayırlı olmasını diliyorum. Genel kurulun yapılması için her hangi bir hukuki engel yok. Önemli bir aşama geçildi, bundan sonra Galatasaray düzlüğe çıkacaktır. Mahkeme yollarının açılması çok kötü oldu. Yeni bir tedbir kararı verileceğini tahmin etmiyorukm, verilebilir belki ama sanmıyorum.‘‘ diye konuştu.