Trabzonspor Taraftarından Tepki Yürüyüşü

Trabzonspor taraftarları geçtiğimiz sezon boyunca yaşanan haksızlıklara karşı, "Tek ses, tek yürek" adı altında Türkiye‘nin çeşitli illerinde olduğu gibi Trabzon‘da da tepki yürüyüşü düzenledi. Fenerbahçe forması yırtan taraftarlar, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Türkiye Futbol Federasyonu aleyhinde sloganlar attılar.

Trabzon‘un en işlek caddesi Uzunsokak‘ın girişinde saat 13.00‘de toplanan Bordo-mavili taraftarlar, yürüyüş öncesi Fenerbahçe, Aziz Yıldırım, Türkiye Futbol Federasyonu aleyhine sloganlar attılar. Taraftarlar, Fenerbahçe forması yaktı ve parçalanarak yere atılan formaları çiğnendi.

İstiklal Marşı‘nın okunmasının ardından başlayan yürüyüşe çevredeki esnaf da destek verdi. Yürüyüş sırasında çevrede bulunan AK Parti Seçim İrtibat büroları önünde ise geniş güvenlik önlemleri alındı. Taraftarlar, AK Parti bürolarını ıslıklayarak, "Taraftar burada, Faruk Özak nerede" ve "İstikrar sürsün, Fenerbahçe büyüsün" şeklinde slogan attı. Taraftarlar, "Fenerbahçeli başbakan istemiyoruz", "Oğuz Sarvan ve ekibine Şampiyonlar Ligi‘nde başarılar" şeklinde pankartlar astılar.

Yürüyüşü gerçekleştiren taraftarlar adına yeni hizmete giren Trabzonspor Müzesi önünde Ali Faik Yılmaz isimli taraftar bir açıklama yaptı. 2010- 2011 Spor Toto Süper Ligi‘nin eşine şu ana kadar rastlanmamış bir şekilde, şaibenin, şikenin, adaletsizliklerin ve siyasetin gölgesinde sona erdiğini belirten Yılmaz, "Sürecin sonunda Trabzonspor ve taraftarları adeta aşağılanmış ve çok büyük haksızlıklara uğratılmıştır. Bu aldatma, kandırma ve haksızlıklara izin verip, yol açan kişi veya kurumlar bilmelidir ki,

Trabzonspor‘un gerçek sahiplerinin nefesleri her daim enselerinde hissedeceklerdir. Kimse Trabzonspor taraftarlarını unutkan ve hafızasız sanmasın. Biz siyasetin çirkin yüzünün futbola yansımasını unutacak kadar balık hafızalı değiliz. Futbol hiçbir dönem bu dönem ki kadar siyasetin baskısı ve tesiri altında kalmamıştır" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup Trabzon‘daki Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tesisleri önünde ıslıklı protesto yaparak olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: İHA