Orduspor, Spor Toto Süper Lig‘e Yükseldi

Bank Asya 1. Lig Play-off final maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor‘u 1-0 yenerek Spor Toto Süper Lig‘e yükselen Orduspor‘da, teknik direktör Metin Diyadin, Süper Lig‘e çıkmalarından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Ordu halkı adına çok sevindim. 26 yıl sonra Süper Lig‘e çıktık, umarım kalıcı oluruz" dedi.

Diyadin, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, Orduspor‘un eski teknik direktörü Uğur Tütüneker‘e vefa örneği sergileyerek, "Onun katkılarını da unutmamak gerek. 8 hafta önce takımın başına geçtim. Son 4-5 haftada kenetlendik ve takım olduk. Diyarbakırspor maçı sonrasında oyuncularıma ‘Geriden gelip çıkacağız‘ demiştim. Bunu başardık ama çok zor oldu. Ordu halkı adına çok sevindim. Her başarı şehre kalıyor. 26 yıl sonra Süper Lig‘e çıktık, umarım kalıcı oluruz. Emeği geçen herkese teşekkür

ediyorum. Orduspor‘un yıllar önce yaşadığı başarıları tekrar yaşamasını diliyorum. Benden önce takımı çalıştıran Uğur Tütüneker‘in de bu başarıda emeği çok. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Herkeste teknik adamlara da teşekkür etmeli" diye konuştu.

Diyadin, Gaziantep Belediye Spor‘a da oynadığı oyun karşısında tebrik ederek başarılar diledi.

Orduspor‘un başarılı savunma oyuncusu Kürşat Duymuş, sezon başından bu yana bir çok zorluklara katlanarak buralara geldiklerini belirterek, "Bize dua eden herkese teşekkür ediyorum. Lige iyi başlamıştık. Bu takımda Uğur hocamızın büyük emeği var. Süper Lig‘e çıktık çok mutluyuz. İnşallah Orduspor ligin köklü takımlarından birisi olur" dedi.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR CEPHESİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Erol Azgın ise hem Orduspor‘u hem de teknik direktör Metin Diyadin‘i tebrik ettiklerini ifade ederek, "Son dakikada yediğimiz golden dolayı üzgünüz. İlk yarıda biz gol bulabilirdik ama olmadı, Orduspor şanslıydı. Hem Ziraat Türkiye Kupası‘nda, hem de ligde üst seviye işler yapan oyuncularımı kutluyorum. Orduspor‘a Spor Toto süper Lig‘de başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesporlu futbolculardan Hakan, oyunu çirkinleştirmediklerini söyleyerek, iki takımı gösterdiği mücadeleden dolayı kutladıklarını söyledi.

Kaynak: İHA