Orduspor, 26 Yıl Aradan Sonra Süper Lig‘de

Orduspor Teknik Direktörü Metin Diyadin, 26 yıl sonra yakalanan başarının kalıcı olması için yönetim, halk ve şehrin bundan sonra bütünleşmesi gerektiğini söyledi.

Orduspor Teknik Direktörü Metin Diyadin, 26 yıl sonra yakalanan başarının kalıcı olması için yönetim, halk ve şehrin bundan sonra bütünleşmesi gerektiğini söyledi.

    Bank Asya 1. Lig play-off final maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor‘u mağlup ederek 26 yıl aradan sonra tekrar Süper Toto Süper Lig‘e çıkma başarısını gösteren Orduspor‘da Teknik Direktör Metin Diyadin, maç sonrası yaptığı açıklamada, ligin son 8 haftasında takımda yer aldığını vurgulayarak, şunları söyledi:

    "Açıkçası kolay olmadı. Özellikle son 4-5 hafta iyi bir takım olduk ve kenetlendik. Oyuncularıma geriden gelip Süper Lig‘e çıkacağımızı söylemiştim. Bunu başardık. Başarı ve başarısızlık şehre mal olur. 26 yıl sonra çıkılan Süper Lig‘de yönetim, halk ve şehir bütünleşerek burada kalıcı olup yıllar önce yaşanan başarıları tekrarlamak istiyoruz."

    Ordusporlu oyuncular Kürşat ve Murat da, inişli çıkışlı bir sezon geçirdiklerini; Metin Diyadin’in gelmesiyle tekrar çıkışı geçtiklerini belirterek, artık Süper Lig‘e çıktıklarını; Kayserispor, Gaziantepspor gibi kalıcı olmak istediklerini belirttiler.

    Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Erol Azgın da, final maçının zor geçeceğini bildiklerini ifade ederek, "Son dakikada yediğimiz gol nedeniyle çok üzüntülüyüz. Metin Diyadin ve Orduspor‘u tebrik ediyorum. Süper Lig‘de kendilerine başarılar diliyorum. Kısmet böyleymiş. Hem ligde hem de Ziraat Türkiye Kupası‘nda süt seviyede şeyler yaptık. Artık gelecek sezonu düşünüyoruz." dedi.

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu oyuncular Hakan ve Eren ise, lig boyunca çok iyi mücadele ettiklerini, iyi işler yaptıklarını ve son dakikada yedikleri golün üzüntüsü içerisinde olduklarını kaydetti.