Trabzonsporlu Taraftarlardan Trabzonspor‘un Siyasete Alet Edilmesine Tepki

Trabzonspor‘un en etkili taraftar gruplarından olan Trabzonlu Gençler Taraftarlar Derneği üyeleri, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti‘nde bir basın toplantısı düzenleyerek Trabzonspor‘un seçim döneminde siyasete alet edilmesine tepki gösterdi.

Dernek adına açıklama yapan Dernek Başkanı Mehmet Fındıkçı, şampiyonluğu kaybettikleri Kardemir DÇ Karabükspor maçından sonra Trabzon‘da meydana gelen olayları kınadıklarını belirterek, "22 Mayıs Pazar akşamı ligin son haftasında oynanan maçlardan sonra şampiyonluğu kaybetmemiz sonucunda Trabzon‘da meydana gelen olayları kınıyoruz. Onurlu mücadelenin simgesi olan Trabzonspor taraftarları, Güneydoğuda askerimize, polisimize taş ve Molotof kokteyli atan güruhlar gibi davranamaz. Milli hassasiyeti yüksek

bir şehir olarak, bu gibi anarşik girişimlerin her zaman karşısında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Hiçbir siyasi parti, Trabzonspor bayrağını siyasi propagandasına alet edemez ve buna izin vermeyeceğiz. Trabzonspor markası, herhangi bir siyasi partinin yanında veya karşısında olmaya tenezzül etmeyecek kadar büyüktür. Dünyadaki en büyük Trabzonsporlu oluşum olan Trabzonlu Gençler grubu olarak; her sene olduğu gibi önümüzdeki sezon da yine kulübümüze parasını ödeyip bin 500 kombine kartımızı talep edeceğiz.

Kulüp yönetimleri, futbolcular, basın mensupları ve hatta siyasi partiler gelip geçicidir. Baki olan Trabzonspor‘dur" dedi.

"44 yıldır, İstanbul medyası ve kartelleşmiş İstanbul kulüplerine karşı verdiğimiz onurlu mücadelenin simgesi olan Trabzonspor‘umuzu, siyasete alet etmeye çalışanlar başaramayacaktır" diyen Fındıkçı "Bizim için asil olan Trabzonspor‘dur, Bordo-mavi renklerdir. Herkesi sükunete ve şapkasını önüne koyarak, 22 Mayıs Pazar akşamı yaşananlar karşısında vicdan muhasebesi yapmaya davet ediyoruz. Gönül isterdi ki, maçtan sonra bu olayları çıkaranlar bizlerle beraber takımı karşılamaya hava limanına gelseydi"

şeklinde konuştu.

Milyonlarca Trabzonspor taraftarı, 96‘daki Ali Şen komplolarını, 2004‘teki Cem Papila gaspını unutmadığı gibi 2011 yılındaki Eskişehirspor taraftarını, Kayserispor kalecisini ve ‘Her şey dahil‘ 9 Milyon Euro‘ya Fenerbahçe‘ye transfer olan Karabükspor santraforunu unutmayacaktır. Trabzonlu Gençler grubu yaşanan süreçte en güzel cevabı Gaziantep maçındaki malum pankartla verdiğimizi düşünüyoruz. 44 yıldır olduğu gibi, hakkın ve adaletin çizgisinden ayrılmayarak, bu adaletsiz arenadaki onurlu mücadelemiz

devam edecektir. Ancak Elma ile Armut‘u birbirine karışmamak adına; herkesi

ülkemizde yaşanan seçim sürecine saygı göstermek adına sükunete ve Trabzonsporlu gibi davranmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA