Avrupa‘nın En Büyüğü Barcelona

Avrupa‘nın en büyük kupası olan UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası‘nın sahibi Josep Guardiola yönetimindeki Barcelona oldu.

2010-2011 futbol sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Wembley‘deki finalde Manchester United‘ı 3-1 yenen Barcelona oldu. 27. dakikada Pedro‘nun golü ile 1-0 öne geçen Katalan ekibi 7 dakika sonra Wayne Rooney‘nin golüne engel olamayınca, maça beraberlik geldi. İlk yarı bu skorla kapanırken, ikinci yarıya hızlı başlayan İspanyol ekibi ilk önce 54. dakikada Messi ile 2-1 öne geçti. Bu golden sonra baskısını artıran Barcelona 69. dakikada David Villa ile farkı 2‘ye çıkardı. Bu dakikada sonra Sir Alex

Feguson‘un oyuna müdahaleleri yetersiz kalırken, sahadan 3-1‘lik galibiyet ile ayrılan Barcolana, 4. defa Avrupa‘nın en büyüğü olmayı başardı.

Yüzde 63 oranında topa sahip olan Katalanlar, son zamanlarda gösterdiği performansı Manchester United karşısında da tekrarlamasını bildi. 2008-2009 sezonunda da rakibine karşı üstünlük kurmayı başaran Barcelona, 3‘er defa Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldukları rakibi Manchester United‘tan 1 fazla şampiyonluk elde etti.

Bu arada maç sonrasında yapılan oylamada maçın adamı olarak Arjantinli süper star Lionel Messi seçildi. Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi‘nde attığı 11 golle en golcü futbolcusu olan Messi, Devler Ligi‘ndeki gol sayısını 12‘ye çıkardı ve Ruud Van Nistelrooy‘un 12 golle, bir sezonda en çok gol atan oyuncu unvanına da ortak oldu.

ABİDAL‘E UNUTAMAYACAĞI JEST

Bitiş düdüğünün ardından büyük bir sevinç ve coşku yaşayan Barcelonalı futbolcular, Fransız oyuncu Eric Abidal‘e de unutamayacağı bir jest yaptı. Mart ayında karaciğerinde tümör tespit edilen ve geçirdiği operasyonun ardından 3 Mayıs‘ta sahalara dönen Abidal, kupa töreni sırasında kaptanlık bandını koluna taktı ve Şampiyonlar Ligi kupasını havaya kaldırdı.

Kaynak: İHA