Voleybol‘da Avrupa Ligi Heyecanı

Avrupa Ligi‘nde bayanlar ve erkeklerde C Grubu‘nda yer alan Türkiye, 1.

Erkekler ve bayanlarda 6‘şar ayak ve 1‘er finalden oluşan ligde, 6 ayaksonunda gruplarında 1. olan takımlarla, finallere ev sahipliği yapacak takımın yanı sıra grup maçlarının ardından en iyi 2. olan takımlar finallerde mücadele etme hakkı kazanacak. Ev sahibi ekibin birinci olması durumunda ise en iyi diğer 2. takım finallere yükselecek. Finallerde ilk sırayı alan takımlar, gelecek yılın Dünya Grand Prix Finalleri‘ne doğrudan katılma hakkı elde edecek.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da A Milli Bayan Takımı, Türkiye‘nin ev sahibi olması nedeniyle Avrupa Ligi finallerine doğrudan katılma hakkına sahip olmasına rağmen statü gereği yine de 6 ayakta da mücadele edecek.

Erkek Milli Takımlar Sorumlusu Veljko Basiç, ilk maçlara ev sahibi olarak başlamanın her zaman zor olduğu söyledi. Hazırlıklar sırasından birtakım şansızlıklar yaşandığını ve Burtay‘ın sakatlandığını belirten Basiç, bu nedenle hücum konusunda değişiklik yaptıklarını ve farklı bir oyun sergileyecekleri ifade etti.

Bayanlar Milli Takım Sorumlusu Marco Aurelio Motta ise "İlk 3 hafta hazır olmayabiliriz ama üç hafta sonunda daha hazır hale geleceğiz. Hedefimiz öncelikle Avrupa Ligi 4‘lü finallerinde hazır ve dinç durumda olmak. Bütün programımızı buna göre ayarladık" dedi. Kadroda bulunan genç oyunculara da şans vermek istediklerini belirten Motta, her hafta farklı bir kadro ile sahaya çıkacaklarını söyledi.

Bayan milli takımının kaptanı Esra Gümüş, hedeflerinin olimpiyatlara gitmek olduğunu söyledi. Türkiye‘nin karşılaşmalara 3. kez ev sahipliğini yaptığı belirten Gümüş, bu sene birinci olmak istediklerini söyledi.

Kaptan Sinan Tanık ise Belarus‘u yenerek iyi bir başlangıç yapmak istediklerini belirterek, geçen sene de Belarus ile maç yaptıklarını ve takımı iyi tanımalarının avantajları olduğunu söyledi. Geçen sene 3. olduklarını yarı finalde şampiyonluğun ellerinden kaçtığını belirten Sinan, bu kez birinci olacaklarına inandığını söyledi. Tanık, başkentlileri maça davet etti.

Kaynak: İHA