Ünyespor 4 Yıl Aradan Sonra 2. Lig‘de

Spor Toto 3. Lig Play-off müsabakasında Ünyespor, Lüleburgazspor‘u 2-0 yenerek, Spor Toto 2. Lig‘e yükseldi.

Ligi 5. sırada tamamlayan ve Play-Off oynamaya hak kazanan Ünyespor, ilk müsabakasında Bursa Nilüferspor‘u 3-1 mağlup ederek finale yükselmişti. Dün gece Ankara 19 Mayıs Stadı‘nda Lüleburgazspor ile final maçına çıkan Ünyespor, karşılaşmayı Alican ve İbrahim‘in attığı golle 2-0 kazandı Spor Toto 2. Lig‘e yükseldi.

Maç sonunda şeref tribününe çıkan ve şampiyonluk kupasını alan Ünyesporlu futbolcular sahada kupa ile tur atarak şampiyonluklarını kutladılar.

"4 YIL ARADAN SONRA YENİDEN 2. LİG‘DE"

Yeşil-beyazlı Ünyespor, 4 yıl aradan sonra 4. defa 2. Lig‘e çıkma başarısını gösterdi. Ankara 19 Mayıs Stadyumu‘ndaki maça AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Ünye Kaymakamı Dr. Osman Günaydın, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, eski bakan Refaattin Şahin, eski kulüp başkanlarından Osman Çakıroğlu, Ahmet Tahmazoğlu ve Murat Baltacı ile çok sayıda iş adamı maçı izleyenler arasında yer aldı.

Maç sonunda kupayı kaldıran Kulüp Başkanı Ömer Zorlu, "Uzun lig maratonunda zorlu maçlarımız oldu, ligde hep kafaya oynayan takımların çoğunu yendik, ancak bizim altımızda olan takımlara da hep yenildik. Biz normal şartlarda şampiyon olarak çıkmak istedik, ancak kısmet Play-Off‘taymış. Tüm camiayı, teknik heyeti ve futbolcularımı kutluyorum. Bu şampiyonluk Ünye‘ye kutlu olsun" dedi.

Son iki sezondur düşme potasında bulunan Yeşil-beyazlı ekibin bu defa ipi göğüslediğini belirten Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, "Maddi manevi hep yanında olduk yeşil-beyazlı ekibimizin. Çünkü bizim en iyi turizm elçimiz, en iyi reklam aracımız Ünyespor. Çok zorlu yıllar geçti, ancak 4 yıl aradan sonra yeniden 2. Lig‘e çıkmanın keyfini yaşıyoruz. Tüm camiayı kutluyorum" açıklamasını yaptı.

Kaynak: İHA