Transfer Haberlerinin Odağında “Arda” İlk Sırada

Spor Toto Süper Lig‘de 2010 - 2011 sezonun 2. yarısında şampiyonluk yarışı kadar, takımlarında kalacak ve gidecek oyuncular da konuşuldu.

Spor Toto Süper Lig‘de 2010 - 2011 sezonun 2. yarısında şampiyonluk yarışı kadar, takımlarında kalacak ve gidecek oyuncular da konuşuldu.

Bugüne kadar yapılan transfer haberlerinin odağında “Arda Turan” ilk sırada yer aldı. 2011 – 2012 futbol sezonu resmi transfer döneminin başlamasına sayılı günler kala Medya Takip Ajansı Interpress, kulüplerin transfer çalışmalarını mercek altına aldı.

Süper Lig’de ikinci yarının başlamasıyla birlikte şampiyonluk yolunda oynanan maçlar kadar takımlarında kalacak ve gidecek futbolcular da bir bir ortaya çıkarken, yazılı basındaki transfer haberleri içinde en çok Galatasaray’ın kaptanı Arda Turan’ın isminin yer aldığı belirlendi.

Ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ile dergide tek tek yapılan incelemede, ilk sırada yer alan sarı - kırmızılı futbolcu Arda Turan’ın, toplam 2 bin 920 defa transfer haberlerine konu olduğu tespit edildi.

Beşiktaş’ın ikinci yarı başında kadrosuna kattığı Portekizli santraforu Hugo Almeida 2 bin 421 haberle ikinci sırayı aldı. Trabzonspor’un orta sahadaki dinamosu Selçuk İnan bin 605 haberle üçüncü olurken, Fenerbahçe’nin ‘nöbetçi golcü’ lakaplı oyuncusu Semih Şentürk bin 404 haberle dördüncü, Beşiktaş’ın golcü futbolcusu Bobo’da bin 371 haberle beşinci oldu. Kardemir D. Ç. Karabükspor’un golcü santraforu Emenike’de transfer haberlerinde bin haberi aşarak listede yer aldı.



‘BEŞİKTAŞ’ TRANSFER HABERLERİNDE EN ÇOK İSMİ GEÇEN TAKIM

    Aynı araştırmada, teknik direktörden kaleciye, bekten forvete kadar pek çok mevkide oynayan oyuncuların isimlerinin gündeme geldiği geçen üç buçuk aylık süreçte, takım bazında ise Beşiktaş’ın 10 bin 886 defa transfer haberlerine konu olduğunu belirlendi.

    Aldığı başarısız sonuçlarla şampiyonluk yarışından çok erken kopan Galatasaray, 9 bin 833 haberle İkinci sırada yer alırken, bu süreçte ligin son maçının son dakikasına kadar şampiyonluğu kovalayarak mutlu sona ulaşan Fenerbahçe ise 9 bin 682 defa transfer haberlerinde gündeme geldi.

    Büyük çekişme sonunda ligi averajla ikinci sırada bitiren Trabzonspor ise 8 bin 142 defa transfer haberlerinde yer aldı.