Pep Guardiola: Tarihin en iyi takımı değiliz

Barcelona'nın başarılı Teknik Direktörü Pep Guardiola, Barcelona Manchester United maçı öncesi yaptığı açıklamada tarihin en iyi takımı olmadıklarını ifade etti.

Barcelona - Manchester United (Son Detaylar)

Şampiyonlar Ligi Finali'nde Manchester United ile karşılaşacak olan Barcelona'da Teknik Direktör Pep Guardiola, takımının tarihin en iyisi olduğu görüşüne katılmadığını söyledi.

Felsefelerinde her zaman pozitif futbol oynamak olduğunu ve bunu başardıkları için mutlu olduklarını dile getiren Guardiola, ITV'ye yaptığı açıklamada "Tarihin en iyi takımı olduğumuzu düşünmüyorum. Böyle düşünürsek Brezilya, Milan, Liverpool, Manchester ve Madrid'in en iyi dönemlerine saygısızlık etmiş oluruz." şeklinde konuştu.

Bundan 10-15 yıl sonra insanların kendilerini oynadıkları güzel futbolla hatırlamasını istediklerini belirten Guardiola, rakipleri Manchester United'a da övgüler dizerken "Son 20 yıldaki Manchester hep üst düzey bir takım oldu ve her geçen sene daha fazla aşama kaydetti. Son 4 yıldaki 3. Şampiyonlar Ligi finalini oynayacaklar. Onlarla finalde oynamak bizim için bir onurdur." dedi.

Pep Guardiola, final mücadelesinde iyi savunma yapmaları gerektiğinin de altını çizdi.

Pep Guardiola: Tarihin en iyi takımı değiliz