Galatasaray Cafe Crown'u 85 - 74 Yenen Banvit Seriyi Eşitledi

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final mücadelesi ikinci maçında, Banvit, evinde konuk ettiği Galatasaray Cafe Crown'u 85-74 yenerek seride durumu 1-1 yaptı. Serinin üçüncü maçı 30 Mayıs Pazartesi günü ve dördüncü maçı da 1 Haziran Çarşamba günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak.

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final ikinci maçında Banvit ile Galatasaray Cafe Crown karşı karşıya geldiler. İlk devresi büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada, özellikle üçüncü periyot çok etkili bir oyun ortaya koyan Banvit, Galatasaray Cafe Crown‘u 85-74 yenerek seride durumu 1-1 yaptı.

Maça her iki takım da karşılıklı sayılarla başlarken ilk dakikalarda başa baş bir mücadele ortaya koydular. Banvit, Barış Ermiş ile skor üretirken, Galatasaray Cafe Crown da Radoslav Rancik ve Jerry Johnson ile rakibine cevap verdi. Her iki takımın da karşılıklı bulduğu sayılarla devam eden maçta ilk 5 dakika 9-9’luk eşitlikle geçildi. Charles Davis ve Barış Ermiş ile üst üste sayılar bulan ev sahibi ekip, periyodun son 2:32 dakikasına girilirken skoru 17-11’e taşıyarak öne geçse de, farkın daha fazla açılmasına izin vermeyen Galatasaray Cafe Crown, Ermal Kurtoğlu, Joshua Shipp ve Tutku Açık ile karşılık vererek ilk periyodun bitimine 40 saniye kala 17-18 öne geçmeyi başardı. Son saniyelerde her iki takım da karşılıklı sayılar buldular ve ilk 10 dakika 19-20 Galatasaray Cafe Crown üstünlüğünde sona erdi.

İkinci periyoda Mutlu Akpınar’ın üçlüğü ile başlayan Banvit skoru 22-20 yaparak öne geçse de konuk ekip Preston Shumpert ile cevap vermekte gecikmedi. Maçın başından itibaren süren başa baş mücadele ikinci periyotta da devam etti. Her iki takım da birbirlerine üstünlük sağlayabilmek için çabalasa da maçı kopartacak farkı elde edemediler ve devrenin son 5 dakikasına 33-30 Banvit üstünlüğünde girildi. Juan Dixon ile farkı 5 sayıya çıkartan ev sahibi ekip, Preston Shumpert’i durdurmakta güçlük çekince, Ermal Kurtoğlu’nun da skora katkı yapması ile Galatasaray Cafe Crown devrenin bitimine 1:27 dakika kala bir kez daha 38-39’luk üstünlüğü ele geçirdi. Ermal Kurtoğlu’nun serbest atış sayısı ile skoru 38-40’a getiren rakibi karşısında Mutlu Akpınar ile skoru dengeleyen Banvit, Ermal Kurtoğlu’nun bir diğer serbest atış sayısına engel olamadı. Devrenin son saniyelerine 40-41 Galatasaray Cafe Crown üstünlüğünde girilirken, son saniye içinde Keith Simmons ile skor üreten Banvit ilk devreyi 42-41 önde tamamlayan taraf oldu.

İkinci devreye hızlı başlayan taraf Banvit oldu. Barış Ermiş, Juan Dixon ve Lance Williams ile üst üste sayılar bulan ev sahibi ekip, periyodun ilk 4 dakikası içinde skoru 54-45’e taşıyarak 9 sayılık farka ulaştı. Mutlu Akpınar’ın üçlüğü ile farkı çift haneli sayılara getiren Banvit, Charles Davis ile de skoru 58-45 yaparak farkı 13 sayıya kadar çıkardı.

Preston Shumpert ile rakibinin üst üste gelen sayılarına cevap vermeye çalışan konuk ekip, Lance Williams ve Juan Dixon’ın elinden Banvit’in yakaladığı 7-0’lık seriye engel olamayınca periyodun son 2:21 dakikası içinde Banvit skoru 65-47’ye getirdi. Luksa Andric ve Tutku Açık’ın sayıları ile farkı eritmeye çalışan Galatasaray Cafe Crown, Barış Ermiş ve Juan Dixon’ın sayılarına engel olamayınca periyodun son 40 saniyesine 68-51 Banvit üstünlüğünde girildi. Son saniyeler içinde her iki takım da karşılıklı sayılar buldular ve maçın final periyoduna 73-55 Banvit üstünlüğünde girildi.

Maçın final periyoduna konuk ekip Evren Büker’in üçlüğü ile başlarken her iki takım da skor üretmekte zorlandı. İlk 3 dakika boyunca skor üretemeyen Banvit, periyottaki ilk sayısını Lance Williams ile bulurken, konuk ekip de rakibine Tutku Açık’ın üçlüğü ile cevap verdi. Caner Topaloğlu ile farkı azaltmaya çalışan Galatasaray Cafe Crown, Charles Davis’in turnike basketine engel olamayınca maçın son 5 dakikasına 78-64 Banvit üstünlüğünde girildi.

Evren Büker ile son 4 dakikaya girilirken skoru 78-66 yapan Galatasaray Cafe Crown, Charles Davis’in serbest atış sayılarına engel olamadı. Tutku Açık ile skor üreten rakibine bir kez daha Charles Davis’in serbest atış sayıları ile cevap veren Banvit farkın kapanmasına da izin vermedi ve maçın son 3 dakikasına 82-68 ev sahibi ekibin üstünlüğünde girildi. Joshua Shipp ve Evren Büker’in elinden üst üste sayılar bulan Galatasaray Cafe Crown son iki dakikaya girilirken farkı 10 sayıya kadar indirdi (82-72).

Farkın daha fazla azalmasına izin vermeyen Banvit, Charles Davis’in sayıları ile maçın son 30 saniyesine 85-74 önde girmeyi başarırken, karşılaşmadan da bu skorla galip ayrılarak seride durumu 1-1’e getirdi.

Salon: Kara Ali Acar Spor Salonu

Hakemler:
Engin Kennerman, Aytuğ Ekti, Halil Baldemir

Banvit (85):
Barış Ermiş 11 (2 ribaund-7 asist), Mutlu Akpınar 9 (2 ribaund-2 asist), Charles Davis 20 (11 ribaund-2 asist), Yiğitcan Turna 5 (1 ribaund), Keith Simmons 3 (5 ribaund-3 asist), Erol Can Çinko 5 (1 ribaund), Juan Dixon 19 (1 asist), Vladimir Golubovic 2 (1 ribaund), Baro Hun Paçun (5 ribaund), Lance Williams 11 (3 ribaund-1 asist).

Galatasaray Cafe Crown (74):
Joshua Shipp 8 (8 ribaund-2 asist), Jerry Johnson 4 (1 ribaund-1 asist), Caner Topaloğlu 3 (5 ribaund), Preston Shumpert 11 (2 asist), Tutku Açık 15 (2 ribaund-5 asist), Luksa Andric 7 (2 ribaund), Radoslav Rancik 7 (1 ribaund-1 asist), Haluk Yıldırım, Evren Büker 11 (3 ribaund), Sertaç Şanlı, Ermal Kurtoğlu 8 (5 ribaund-1 asist).

1. Periyot:
19-20

2. Periyot:
23-21

3. Periyot:
31-14

4. Periyot: 12-19