Carles Puyol: Umarım Pep Guardiola Barcelona'dan gitmez

Barcelona'nın tecrübeli kaptanı Carles Puyol, Barcelona Manchester maçı öncesi yaptığı açıklamada; "Final maçından ne sonuç çıkarsa çıksın umarım Pep Guardiola Barcelona'dan ayrılmaz" dedi.

Barcelona - Manchester United (Son Detaylar)

Carles Puyol, bugün Manchester United karşısında Şampiyonlar Ligi finalinde her ne sonuç alınsın, Pep Guardiola'nın Barcelona teknik direktörlüğüne devam edeceğini umuyor.

Maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Puyol ve kaleci Valdes, çok hareketli geçeceğini bekledikleri maça ilişkin fikirlerini paylaştılar ve Guardiola'nın muhtemel ayrılığını değerlendirdiler.
Guardiola'nın final maçından sonra ayrılacağı ileri sürülürken, Puyol tersini düşünüyor: "Ayrılmayacağını umuyorum. Bana göre dünyanın en iyi teknik direktörü ve daha yıllarca bizimle olacağını umuyorum."

Puyol maçın kendisi ve dizinden sakatlandıktan kurtulduktan sonraki form durumu hakkında, "Kendimi çok iyi hissediyorum. Hazırlanmak için yeterli zamanım oldu ve eğer teknik direktör gerekli görürse oynayabilirim. Yüzde yüz formdayım. Sakatlıktan sonra fazla maç oynayamasam da çok antreman yapabildim. Herkes maçı dört gözle bekliyor. Burada olmak harika bir şey," dedi.
Valdes'in ise aklında tek bir şey var - kazanmak: "Finalde her şey olabilir, özellikle oynayacağımız takım karşısında. Ama biz kazanmak için buradayım. Kazanmak için çabalamalıyız. Manchester United'ın büyük potansiyeli var ve ateşli bir final umuyorum. İki takım da 2009'dan bu yana çok gelişti. Bence biz daha iyiyiz. Ancak Manchester United gibi harika hücum potansiyeli olan bir takım karşısında oynayacağız."

Başarılı kaleci, Johan Cruyff'un başında bulunduğu Barcelona'nın Wembley'de Sampdoria'yı yendiği 1992 finali hakkında sorulan soruya, "niyetimiz tarih yazmaya devam etmek. Cruyff her zaman bir ölçüt olmuştur ve Guardiola geldiğinden beri bunu bize aktardı," ifadelerini kullandı.

Avrupa futbolunun dev finalinde Barcelona ile Manchester United bugün karşı karşıya geliyor. Barcelona Manchester United maçının başlama saati 21.45

Carles Puyol: Umarım Pep Guardiola Barcelona'dan gitmez