Bursalı Milli Yüzücü Öğrenci Dünya Şampiyonu

Bursa BTSO Celal Sönmez Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencisi milli yüzücü Orhan Karaçanak, yüzmede dünya şampiyonu oldu.

Bursa BTSO Celal Sönmez Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencisi milli yüzücü Orhan Karaçanak, yüzmede dünya şampiyonu oldu.

    BTSO Celal Sönmez Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencisi milli yüzücü Orhan Karaçanak, 18 yıl aradan sonra Malta‘da büyük bir başarıya imza attı. 21 - 22 Mayıs 2011 tarihlerinde Gzira, Malta‘da Uluslararası Okul Sporları Federasyonu bünyesinde dünya yüzme şampiyonası yapıldı.

    Şampiyonada Türkiye ve Bursa’yı temsil eden BTSO Celal Sönmez Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencisi milli yüzücü Orhan Karaçanak, gurur kaynağı oldu.

    Okulunun da gururu olan Orhan Karaçanak, iki dalda 2 madalya alarak sevenlerinin göğsünü kabarttı. Orhan Karaçanak, 50 metre sırtüstü müsabakalarda rakiplerini geçerek 27.73‘lük derecesi ile Dünya birincisi oldu. Orhan Karaçanak, 50 metre serbest müsabakalarda ise 24.39‘luk derecesi ile az farkla dünya 3. oldu. Milli gurur sporcular takım halinde ise yine dünya şampiyonu oldu.

    Okul Müdürü Muhammet Asil, kendilerine bu şampiyonluk onurunu yaşatan başta öğrencileri olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bizlere bu gururu yaşatan öğrencilerimiz, sporcumuz Orhan Karaçanak ile tüm sporcu, antrenör ve ailelerini yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

    Dünya şampiyonu Orhan Karaçanak, okula gelişinde büyük bir coşku ile karşılandı. Okul Müdürü Muhammet Asil, Orhan Karaçanak‘ı bu başarısından dolayı tebrik ederek kendisini ödüllendirdi. Okul arkadaşları ise şampiyon Orhan Karaçanak‘ı başarısından dolayı kutladılar.

    Ayrıca dünya şampiyonu Orhan Karaçanak ve arkadaşları İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar tarafından ödüllendirildi. Yine şampiyon öğrenci Orhan Karaçanak ve arkadaşları Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Zeyrek tarafından da ödüllendirildi.