Alex Ferguson: Son on yılın en iyi finali olabilir

Manchester United'ın tecrübeli teknik direktörü Sir Alex Ferguson, Barcelona Manchester United maçı öncesi yaptığı açıklamada; Barcelona Manchester Untied finalinin son 10 yılın en iyi finali olabileceğini belirtti.

Barcelona - Manchester United (Son Detaylar)

Alex Ferguson, Manchester United'ın Barcelona karşısında oynayacağı maçın "bir dönemin sonu olabileceğini" öngörüyor.

Bugün oynanacak Şampiyonlar Ligi finali öncesinde basın toplantısı düzenleyen Ferguson, pek çoklarına göre dünyanın en iyisi olarak gösterilen rakipleri karşısında beklentilerinden coşkuyla bahsetti ve ayrıca Katalan takımın başında henüz üç yıldır bulunan rakip meslektaşına övgüler düzdü ve onu Johan Cruyff gibi efsanevi Hollandalı teknik adamlarla kıyasladı.

Ferguson konuşmasında, "Son on yılın en iyi finali olabilir. Büyük tarihe sahip bu iki takımın yarattığı cezbe açıkça görülüyor. Bu oyunda olabilecekler açısından albenili bir final.Her şey olabilir. Çok gol görebiliriz ve büyük heyecanlar yaşayabiliriz. Bu şekilde olmasını ümit ediyorum. Herkesin gözünün hücum oyuncularında olacağından kimsenin şüphesi olacağını sanmıyorum," dedi.

Öte yandan, tecrübeli teknik adam ateşe ateşle karşılık vermeyeceklerini belirterek, "Her zaman olduğu gibi rakibimizin kalitesini biliyoruz. Diğer takımın neler yapabileceğine odaklanmamak akıllıca olmaz. Biz bunu hep yapıyor ve rakibe saygı duyuyoruz," şeklinde konuştu.

Ferguson rakip meslektaşı hakkında ise, "Bence Pep Guardiola hakkında en öne çıkan şey, çok genç olmasına rağmen böylesi bir takımın başına geçmesi ve pek çok açıdan oyun tarzını değiştirmesi. Roma'da bizi yendikleri günden bugüne takıma kazandırdığı olgunluğu bence hepimiz biliyoruz. Ayrıca takımın pres yapma biçimini de değiştirdi, ki özellikle geçen sene oldukça etkileyici bir sonuç aldılar. Olağanüstü iyi iş çıkaran genç bir teknik adam için çok serinkanlı biri. Barcelona'da oyuncu olmasının da yardımı oldu. Ayrıca Barcelona'daki Hollandalı teknik adamların tarihi göz önünde bulundurulduğunda İspanyol teknik adamlar için büyük bir adım attı," ifadelerini kullandı.

Ferguson sık sık Manchester United'ın gerektiği kadar Avrupa kupası kazanmadığından yakınmıştır, ama şimdi geçmişteki yenilgilerin kendilerini daha tecrübeli bir takım haline getirerek geliştirdiğini düşünüyor.

Şimdiki Manchester United takımını 1994'de Camp Nou'da 4-0'lık hezimeti yaşayan takımla karşılaştıran teknik adam, "İki takımında farklı nitelikleri var tabii. Bence bu takımın en büyük niteliği birlik ve beraberliği. Avrupa karnesine bir bakın - çok çok iyi. Avrupa maçlarında güzel bir oyun tarzı yakaladılar ve bu tarz bazı açılardan diğer takımlardan farklı, ama 2008'den bu yana bakıldığında çok büyük değişiklikler göremezsiniz, belki biraz daha tecrübeliler ve Avrupa'da oynamaya daha da alıştılar," dedi.

Alex Ferguson: Son on yılın en iyi finali olabilir