Pipan, Polonya’Nın Başına Geçti

2011 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda A Milli Takım ile aynı grupta yer alan Polonya’da antrenörlük görevine Ales Pipan getirildi.

2011 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda A Milli Takım ile aynı grupta yer alan Polonya’da antrenörlük görevine Ales Pipan getirildi.

    Bu yıl Litvanya’da gerçekleştirilecek olan 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda A Milli Takımımız ile aynı grupta yer alan Polonya’da antrenörlük görevine Ales Pipan getirildi.

    Slovenya ile önemli başarılara imza atan teknik adamdan, bu kez de Polonya Avrupa Şampiyonası’nda çok şeyler bekliyor.

    A Grubu’nda İspanya, Türkiye, Litvanya, Büyük Britanya ve ilave takım belirleme turundan gelecek olan takıma karşı mücadele edecek olan Polonya’yı Litvanya’da oldukça zorlu bir grup bekliyor.

    Polonyalıların kendisi ile temasa geçtiğinde çok şaşırdığını söyleyen Pipan, “Benim için bu büyük bir onur ve prestijli bir görev. Aynı zamanda Polonya Milli Takımı ile neler yapabileceğimizi görmek için de oldukça önemli bir mücadele.” diye konuşurken, teknik adamın en önemli görevi, deneyimli ve genç oyunculardan kurulu bir takımı belli bir denge içinde tutabilmek olacak.

    “Polonya’nın birçok iyi ve deneyimli oyuncuya sahip olduğuna inanıyorum” diyen Pipan, “Bir arada oynamayı öğrenmek ve çalışmak için Avrupa Şampiyonası’na kadar yeterli süremiz var” şeklinde konuştu.

    “Önümüzde bizi bekleyen zorlu bir yol var ve bu yol hiç kolay olmayacak” şeklinde konuşan Ales Pipan, “Ancak herkes benim felsefemi paylaşıyor; ben iyimser ve umutluyum.” değerlendirmesinde bulundu.

    Öte yandan Polonya Milli Takım Menajeri Walter Jeklin de yeni bir dönem içinde olduklarını kaydederek, “Yeni bir yapılanmanın içerisindeyiz. Birçok yeni ve genç oyuncuyu basketbol arenasına çıkartacağız. Bu oyunculardan birçoğu ilerleyen yıllarda NBA ve Euroleague’de forma giyebilecek kapasitede oyuncular. Bu oyuncular da elbette yeni antrenörümüzün Polonya Milli Takımı için adaylar.” diye konuştu.

    Beş yıl boyunca Slovenya Milli Takımı’nı çalıştıran Pipan, Slovenya’nın tarihinde ilk kez bir Dünya Şampiyonası’nda; 2006 FIBA Dünya Şampiyonası’nda yer almasını sağlamıştı. 2007 yılında düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda da Pipan ile birlikte başarılı sonuçlar alan Slovenya’ya çeyrek finallerde Yunanistan dur demiş, ve Slovenya yedincilikle yetinmek zorunda kalmıştı. Bu sonuçta, bir yıl sonra yapılacak olan Atina Olimpiyat Oyunları’nın elemeleri için yeterli gelmemişti.

    2009 yılında Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Polonya’nın başında antrenör Muli Katzurin vardı. İkinci tura çıkmayı başaran evsahibi ekip, çeyrek finallerde şampiyonaya veda etmişti.

    Geçtiğimiz yıl antrenör Igor Griszczuk ile Avrupa Şampiyonası elemelerinde mücadele eden Polonya, Belçika ile hayati maçını kaybedince şampiyonaya da katılma hakkını yitirmişti. Buna rağmen, Avrupa Şampiyonası’ndaki takım sayısının 16’dan 24’e çıkarılması ile, Polonya bu yılki turnuvada yer alma şansını yakalamıştı.