Lıverpool Taraftarları İstanbul‘da Buluştu

Türkiye‘deki Liverpool taraftarları, Taksim‘de bir eğlence mekanında toplanarak, 25 Mayıs 2005‘te İstanbul‘da oynanan Liverpool-Milan Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasını bir kez daha izleyerek, kazanılan kupanın yıldönümünde eğlendiler.

Sosyal paylaşım sitesinden haberleşerek yapılan organizasyona yaklaşık 50 taraftar katılırken, kurulan barkovizyondan 2005‘te oynanan Liverpool-Milan Şampiyonlar Ligi final karşılaşması izlendi.

"LİVERPOOL-MİLAN FİNALİNDEN SONRA ŞÜKÜR NAMAZI KILDIM"

Geceye katılan futbol yorumcusu Ali Ece geceyi değerlendirerek, "Bu gece çok güzeldi. İlk defa dördüncü, beşinci Liverpool taraftarları ile tanıştım. Bir de 2005‘te oynanan final karşılaşmasında tanımadığım insanlara sarılmıştım. ‘Asla Yalnız Yürümeyeceksin‘ denir ya ‘Asla Yalnız 25 Mayıs‘ı kutlamayacağız artık" dedi.

Ali Ece neden Liverpool taraftarı olduğunu ve 2005‘te oynanılan finalde yaşadıklarını ise şu şekilde anlattı:

"Ben hiç unutmam; 2005 İstanbul finali sonrası benim için hayatımın en güzel anılarından biriydi. Liverpool 3-0‘dan 3-3‘e getirdi ve penaltılarla kupayı aldı. Fatih Terim Hoca biraz üzüldü çünkü ‘Hiçbir İtalyan takımı 3-0‘dan maç vermez. Bizim Milan, hiç vermez‘ demişti. Ben de içimden, ‘Hocam biz alırız bu maçı‘ dedim. Maç sonunda ise iki tane Pakistanlı baktım ki Liverpool bayrağı açmışlar şükür namazı kılıyorlar. Atatürk Olimpiyat Stadı‘nda ben de geçtim onlarla beraber namaz kıldım. Evet 21 yıldır

belki ligi kazanamıyoruz ama sorun değil hala en çok şampiyon olan ikinci takım Manchester United‘tan sonra. Ama Manchester United‘tan daha fazla Şampiyonlar Ligi‘ni kazandık. Çok güzel bir şeydir Liverpool. Liverpool şehrinin diğer takımı Everton da iyidir. Hatta Tranmare bile. Fakat Liverpool‘un renginin kırmızı olması ve madenci efsanenin, Bill Shankly‘nin bu takımı 2. Lig‘den alarak dünyanın en büyük takımlarından biri haline getirmesi bence çok güzel bir hikaye. Şimdilerde önemli bir laf; ‘Marka

değeri‘. Liverpool‘un hem marka değeri vardır hem de Bill Shankly‘den kaynaklanan bir de parka değeri vardır. Madencilerin giydiği parka değeri"

"LİVERPOOL ASLA SADECE LIVERPOOL DEĞİLDİR"

İngiltere‘de ilk caminin Liverpool şehrinde yapıldığına da değinen Ece, "Bu arada İngiltere‘de ilk cami de Liverpool şehrine yapılmıştır. O camiyi Quillam yapmıştır. Aslen İrlandalıdır ama Osmanlı İmparatorluğu tarihte İrlanda‘da yaşlanan kıtlığa yardımıyla, İrlanda‘ya yardım eden 3 ülkeden biri olmuştur. Quillam da bu olaydan etkilenerek İslam‘ı seçer ve Liverpool şehrine ilk camiyi yaptırır. Liverpool kulübünde de önemli rol oynamıştır. Liverpool ile böyle de tarihsel bir bağlantımız var.

Ece konuşmasına futbolun güzelliklerini ve Liverpool sevgisini anlatarak, "Futbol gerçekten dünyanın en romantik sporlarından biridir. Asla sadece futbol değildir. Liverpool da asla sadece Liverpool değildir" ifadelerini kullanarak konuşmasını tamamladı.

ÖZÜCOŞKUN: LIVERPOOL BİR RUH

İstanbul‘daki Liverpoollular‘ı buluşturan organizasyonda konuşan Liverpool taraftarı Emre Özüçoşkun 2005‘te yaşadıklarını bir kez daha hatırladığını söyleyerek, "Öncelikle bu organizasyonu düzenleyen ve organizasyonda emeği geçen, bu anılarımızı bir kez daha su yüzüne çıkaran Türkiye‘deki Liverpool taraftarlarına çok teşekkür ediyorum. Umarım bu organizasyon son olmaz. Burada toplanarak Milan maçının tekrarını izledik ve belki bir daha ki organizasyonda dört attığımız Manchester United maçının tekrarını

izleriz" dedi.

Özücoşkun Liverpool‘u tarihindeki en iyi dönemlerinde izlediğini kaydederek, "Liverpool‘un en iyi dönemleri benim çocukluk dönemime denk geldi. O yüzden benim için Liverpool‘u tutmak çok zor olmadı. Deyim yerindeyse başarılarla büyüdük. Ama bu organizasyonu yapan genç arkadaşları ayrıca tebrik ediyorum. Çünkü onlar hiç bir başarı görmeden bu takımı seviyorlar. İstanbul‘da Liverpool taraftarı olmak pek bir başarı görmeden bir sevginin peşinden koşmak gibi bir şey. Çok klasik olacak belki ama Liverpool bir

ruh. Çok daha kolaya kaçarak Manchester Unitedlı, Chelseali, Real Madridli ya da Barcelona taraftarı olabilirdik ama pek başarısı olmayan Liverpool‘u desteklemek bence daha farklı bir durum. Kelimelerle anlatılamayan, sadece o ruhu yaşayabileceğin bir şey" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA