Asya Şampiyonlar Ligi’Nde Son Çeyrek Finalistler De Belli Oldu

Heyecanla devam eden Asya Şampiyonlar Ligi’nde son çeyrek finalist takımlar da belli oldu.

Heyecanla devam eden Asya Şampiyonlar Ligi’nde son çeyrek finalist takımlar da belli oldu.

Dün akşam oynanan karşılaşmalarda çeyrek finale kalan diğer dört takım da netleşmiş oldu. Yeni finalistler Katar, İran Güney Kore(2 takım)’den çıktı. G. Kore üç takımla çeyrek finale en çok ekip gönderen ülke oldu.

Önceki gün ise yine G.Kore’den Hundai, Japonya’dan Cerezo Osaka, İran’dan Sepahan ve Suudi Arabistan’dan El İttihad çeyrek finale kalan ilk dört takım olmuştu.

Dün akşam oynanan ilk karşılaşmada G.Kore temsilcisi Seoul, Japon rakibi Kashima’yı 3-0 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Günün ikinci maçında yine G.Kore’den bir başka ekip Samsung bir diğer Japon rakibi Nagoya’yı 2-0 yenerek çeyrek finale çıktı.

Bir diğer çeyrek finalistin belli olduğu karşılaşmada ise Katar’ın El Sadd ve Suudi Arabistan’ın El Şebab takımları kozları paylaştı. Rakibi El Sebab’ı tek golle geçen El Sadd, gülen taraf oldu. Günün son maçında ise İran’dan Zobahan ve Suudi Arabistan’dan El Nassr karşılaştı. Rakibini 4-1’lik skorla geçen Zobahan, adını çeyrek finale yazdıran son takım oldu.

Bu arada Asya Konfederasyon Kupası’nda mücadele eden Özbekistan’ın ikinci takımı Şurtan, dün akşam oynanan karşılaşmada Ürdün’un El Wahde takımına deplasmanda 2-1 yenilerek kupaya veda etti. Özbekistan’ı bu kupada Nasaf temsil edecek. Nasaf önceki oynanan karşılaşmada Ürdünlü rakibi El Faisaly’yi 2-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırmıştı.