Diyarbakır‘da Fair-Play Heyecanı Yaşandı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü‘nün yürüttüğü ‘Fair-Play Dolu Hayat Projesi‘nin final heyecanı yaşandı. Fair Play futbol finalinde İnönü İlköğretim Okulu kupaya uzanan taraf oldu.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü‘nün yürüttüğü ‘Fair-Play Dolu Hayat Projesi‘nin final heyecanı yaşandı. Fair Play futbol finalinde İnönü İlköğretim Okulu kupaya uzanan taraf oldu.

    Diyarbakır Polisevi halı sahasında düzenlenen etkinliğe Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Zaman Gazetesi Spor Yazarı Zeki Çol, Samanyolu TV Spor Genel Müdürü Mehmet Şeyho, Zaman Gazetesi Spor Müdürü Serkan Akcan, Zaman Gazetesi Spor yazarı ve Eski FİFA kokartlı hakem Ali Aydın katıldı.

    Daha önce 32 takımın katıldığı halı saha mücadelesinde final, 100. Yıl İlköğretim Okulu ve İnönü İlköğretim Okulu arasında oynandı. Nefes kesen mücadelenin finalinde İnönü İlköğretim Okulu 3-0’lık galibiyetle kupaya uzanan taraf oldu.

    Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, sporun barış ve kardeşliğin temsili olduğunu belirterek, “Gelir durumu düşük ailelerin çocuklarından tespit edilen ilköğretim öğrencilerine eğitimlerinin ardından bu etkinliğe hazırlandılar. Bu çocuklarımızı öncelikle bu tür faaliyetlerle topluma kazandırmak için büyük gayret gösteriyoruz. Çünkü bu çocuklar geleceğimizin teminatıdır” dedi.

    Daha sonra söz alan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise, projenin önemine işaret ederek, “Siz çocuklarımızın geleceğe güvenle bakmaları açısından bu proje oldukça önemlidir. Biz ülkemizde bu bakımdan önemli misyonlar üstlendik. Siz çocuklara geleceğimizi emanet ettik. Gelecek sizlere emanet edilmiştir. Biz bu yollarda ayrılık ve gayrılık olmadan hep birlikte yürüyeceğiz. Kimseyi kırmadan, incitmeden geleceği hep birlikte kurmanın çalışmalarını hızlı bir şekilde yapıyoruz ve her zaman yapmalıyız.” şeklinde konuştu.

    Yapılan konuşmaların ardından kupa finalinde kazanan İnönü İlköğretim Okulu Futbol takımına kupaları İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam tarafından verildi. Ayrıca takım oyuncularına çeşitli hediyeler de verilmesi ihmal edilmedi.

    Bu arada ‘Fair Play Dolu Hayat Projesi’ne katkı sunan gazete yazarları ve futbol otoritelerine de ödülleri Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam tarafından verildi. Vali Toprak ve İl Emniyet Müdürü Sağlam, projeye destek sunanlarla hatıra fotoğrafı çekmeyi de ihmal etmedi.