Lugano: Dip yaptığımızda, en tepeye çıkmayı bildik

Fenerbahçe'nin Uruguaylı defans oyuncusu Diego Lugano, en zor zamanlarında kendilerine duyulan güvenle, ligin ikinci yarısında inanılmaz bir performans gösterip, şampiyonluk ipini göğüslediklerini söyledi. Sarı-lacivertli futbolcu, "Dip yaptığımızda, en tepeye çıkmayı bildik" ifadelerini kullandı.

Şampiyonluk öyküsünü İHA‘ya anlatan Lugano, Fenerbahçe‘nin zor zamanlarda öne çıkan bir takım olduğunu belirterek, "Sezona başladığımızda kötü performans ortaya koyduk. Fakat, yönetimimiz, takımın yetersizliğinden hiç bahsetmedi. Kötü performansa rağmen yeni oyuncu alma, ya da mevcut kadrodan oyuncu göndermi gibi düşünceleri olmadı. Bu oyuncu birlikteliğine güvendiklerini hef fırsatta dile getirdiler. Bize sürekli güven aşıladılar. Bu inançla özümüze döndük. İkinci yarıda, ilk yarıya oranla daha iyi

performans gösterip, sonuna kadar mücadele ettik. 17‘de 16 gibi inanılmaz performansla şampiyonluk ipini göğüsledik. Zor günlerimizde bize güvenen herkese teşekkür ediyoruz. Fenerbahçe, zaten zor zamanlarda öne çıkan bir takım, zor zamanlarda daha iyi oynayan bir takım. Zor zamanlardan geçtik, dip yaptığımızda en tepeye çıkmayı bildik" dedi.

Teknik direktör Aykut Kocaman‘ın da başarıda en büyük pay sahiplerinden biri olduğunu ifade eden Lugano, "Bu grubu çok güzel idare ederek, takımı başarıya taşıdı. Başarımızda hocamızın payı çok büyük" ifadelerini kullandı.

Kaptan Alex‘in de zor zamanlarda her zaman takımı sırtladığını belirten tecrübeli futbolcu, Brezilyalı yıldızın maçın kaderini belirleyen büyük bir futbolcu olduğunu söyledi.

İsmi İtalyan kulüpleriyle anılan Lugano, transferiyle ilgili olarak ise, "Fenerbahçe ve milli takımdaki performansımdan dolayı böyle gelişmeler olabilir. Fakat, ben bunlara kulaklarımı tıkadım. Bütün düşüncem Fenerbahçe ve Fenerbahçe‘deki misyonumu sonuna kadar tamamlamak istiyorum" dedi.

Lig şampiyonluğunun ardından Avrupa‘da başarı hedeflediklerini söyleyen Lugano, "Şu anda lig şampiyonluğunu elde ettik ama bununla yetinmememiz gerekiyor. Takımı Avrupa‘ya taşımamız lazım. Kalıcı başarı için Avrupa‘da bir yerlere gelmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA