Fenerbahçe Şampiyonluğunu Yeni Malatyaspor’A Borçlu

Spor Toto Süper Ligi’ni 18. kez lider kapatan Fenerbahçe’nin şampiyonluğa ulaşmasında Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup‘ta mücadele eden Yeni Malatyaspor’un katkısı oldu.

Spor Toto Süper Ligi’ni 18. kez lider kapatan Fenerbahçe’nin şampiyonluğa ulaşmasında Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup‘ta mücadele eden Yeni Malatyaspor’un katkısı oldu.

    Sezonun ikinci yarısında oynadığı 17 maçın 16’sını kazanarak seri yakalayan sarı - lacivertliler, bu seride sadece Bursaspor ile berabere kalarak 4 yıl aradan sonra şampiyonluk ipini göğüsledi. Sarı - lacivertliler ligin ikinci yarısı öncesi sadece Türkiye Kupası maçında Yeni Malatyaspor’a 2-1 yenildi. Bu maçın ardından lige verilen arada Antalya kampında kenetlenen camia şampiyonluğa ulaştı.

    Fenerbahçeli futbolcular şampiyonluk yolunda Yeni Malatyaspor maçının milat olduğunu her fırsatta dile getiriliyor. Fenerbahçe‘nin Brezilyalı yıldızı Alex, "Yeni Malatya maçı kafalarda ışıkların yandığı maç oldu” derken Emre Belözoğlu ise ‘‘Yeni Malatyaspor maçıyla dibi gördükten sonra uyandık.‘‘ ifadelerini kullandı.

    Yeni Malatyaspor yönetim kurulu üyesi Şahin Özer, Fenerbahçe’nin şampiyonluğunda katkıları olduğunu ifade etti. Sarı - lacivertli takımın Malatya’da aldıkları mağlubiyet sonucu kenetlerek şampiyonluğa ulaştıklarını anımsatan Özer, Fenerbahçe’ye son yenilgisini tattırmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti.



    YENİ MALATYA’DA YENİ SEZON HAZIRLIKLARI

    Bu arada play - off karşılaşmalarının ilkinde penaltı atışları sonunda şansız bir şekilde elendiklerini hatırlatan Özer, yeni sezona en iyi şekilde başlayacaklarını belirtti.

    Kısa sürede teknik heyet, yöneticiler olarak biraraya geleceklerini ifade eden Özer, yeni sezona ilişkin transfer çalışmalarına başlayacaklarını aktardı.

    Transfer konusunda bu yıl yaşadıkları sıkıntılardan ders çıkararak bir politika izleyeceklerini dile getiren Özer, sözlerini şöyle tamamladı:

    “Önümüzdeki sezon için güçlü bir Yeni Malatyaspor‘un hazırlığını yapacağız. Hedefsiz bir takımın başarılı olması mümkün değil. Biz de tüm iyi niyetimizle yeni sezonda başarılı olabilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Teknik direktörümüz Cafer Aydın‘ın hazırlayacağı rapor doğrultusunda eksik yerlere gerekli transferler yapılacak. Yapılacak iyi transferlerle beraber hedefimize ulaşacağız.”