Mesut Özil: Zidane değilim

Real Madrid'in Türk asıllı yıldızı Mesut Özil'den alçak gönüllü açıklamalar...

Genel anlamda İspanya'daki ilk yılında başarılı bir performans sergilediğine inandığını belirten Real Madrid'in yıldız orta saha oyuncusu Mesut Özil, kendisini geliştirmesi gerektiğine inanıyor.

Şimdiden Zinedine Zidane gibi efsane bir isme benzetilmenin erken olduğunu belirten genç oyuncu, Kicker'e verdiği demeçte, "Yeni takımımda kendimi çok iyi hissediyorum. Jose Mourinho çok iyi bir teknik adam. Bütün oyuncularına arkadaş gibi davranıyor. Ben Zidane değilim. İyi yolda ilerleyen genç bir oyuncuyum. Dünyanın en iyilerinden birisi olmak istiyorum. Ancak daha zaman ihtiyacım var" dedi.

La Liga'nın Bundesliga'ya oranla daha iyi bir futbol ortamı olduğunu belirten, "Oyuncular kendilerini sürekli olarak kanıtlamak zorunda. La Liga, Almanya'ya göre daha üst düzey bir lig. İspanyolcamı geliştiriyorum. İngilizce de iletişim için yeterli oluyor" dedi.

Nuri Şahin'in Real Madrid'i daha iyi yapacak kaliteli bir oyuncu olduğunu belirten başarılı oyuncu, sakin görüntüsünü sadece mağlubiyetler sonrasında bozduğunu da sözlerine ekledi.

Almanya ile 2012 Avrupa Şampiyonası'nı da kazanmak istediklerini belirten Mesut, Dünya Şampiyonası'nda oynadıklarından daha iyi oynayabilecek kapasitede olduklarını söyledi.