Kazanan yine Sir Alex Ferguson

İngiltere Premier Lig'de 19. şampiyonluğunu kazanan ve ''ligde en çok şampiyon olan takım'' unvanını elde eden Manchester ekibi, sezonu 80 puanla kapadı.

İngiltere Premier League'de geçen hafta şampiyonluğunu ilan eden Manchester United, ligdeki son maçında sahasında Blackpool'u 4-2 yendi.

Old Trafford Stadı'nda oynanan maçta Manchester United, küme düşme hattında bulunan Blackpool'u ağırladı. ''Kırmızı Şeytanlar''a galibiyeti getiren golleri Park, Anderson, Evatt (kendi kalesine) ve Owen atarken, konuk ekibin gollerini Adam ve Gary Fletcher kaydetti.

Bu sezon 19. şampiyonluğunu kazanan ve ''ligde en çok şampiyon olan takım'' unvanını elde eden Manchester ekibi, sezonu 80 puanla kapadı. ''Kırmızı Şeytanlar'', sahasında hiç yenilgi yüzü görmedi.

75 bin 400 futbolseverin izlediği karşılaşmada sahadan mağlubiyetle ayrılan Blackpool ise bir sezon mücadele ettiği Premier League'den düştü.

25 yıldır çalıştırdığı Manchester United'ta 12. şampiyonluğunu kazanan Sir Alex Ferguson, maçtan önce düzenlenen törenle ''yılın teknik direktörü'' ödülünü aldı. İskoç teknik adam, daha önce 9 kez bu ödüle layık görülmüştü.

Geçen yılı iki kupayla kapatan Chelsea, bu sezona da hızlı başladı ancak üst üste kaybettiği puanlarla 5. sıraya kadar geriledi. Ligin son haftalarında yeniden şampiyonluk için mücadele eden Londra ekibi, Manchester United yenilgisiyle umutlarını yitirdi.

Son maçında deplasmanda Everton ile karşılaşan Chelsea, Beckford'un 74. dakikada attığı golle sahadan puansız ayrıldı. Evsahibi takımda Coleman, 53. dakikada kırmızı kart gördü.

Bu yenilginin ardından 71 puanda kalan Chelsea, sezonu 2. sırada tamamladı ve Şampiyonlar Ligi'ne gitmeye hak kazandı.

Chelsea Kulübü, internet sitesinden yaptığı açıklamayla, İtalyan menajer Carlo Ancelotti'nin görevinden ayrıldığını doğruladı.

Geçen hafta Federasyon Kupası'nı kazanarak 35 yıllık kupa hasretine son veren Manchester City, deplasmanda Bolton'ı Lescott ve Dzeko'nun golleriyle 2-0 yendi ve 71 puanla ligi 3. sırada tamamladı. Roberto Mancini yönetimindeki Manchester City, gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek.

Kazanan yine Sir Alex Ferguson

ARSENAL ÖN ELEME OYNAYACAK


İki haftadır galibiyet alamayan Arsenal, son maçta konuk olduğu Fulham ile 2-2 berabere kaldı ve ligi 4. sırada bitirdi.

10 haftada 19 puan kaybeden Londra temsilcisi, gelecek sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edebilmek için ön eleme maçı oynayacak. Avrupa kupalarına gitmek için mücadele eden Liverpool, deplasmanda Aston Villa'ya Downing'in golüyle 1-0 yenildi. 58 puanla 6. sırada yer alan ''Kırmızılar'', UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazanamadı.

Bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir performans sergileyen Tottenham Hotspur, sahasında düşme hattındaki Birmingham City'yi 2-1 mağlup etti. Ligi 5. sırada bitiren Tottenham, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.

BIRMINGHAM VE BLACKPOOL VEDA ETTİ


Geçen hafta düşmesi kesinleşen West Ham United'ın ardından puan cetvelinde 18 ve 19. sıralarda yer alan Birmingham City ve Blackpool da Premier League'e veda etti.

İngiltere Championship'te ilk iki sıradaki Queens Park Rangers ve Norwich City doğrudan Premier League'e yükseldi. Premier League'e yükselecek son takım 30 Mayısta, Swansea City ile Reading arasında oynanacak play-off maçının ardından belli olacak.