Türkiye böyle coşku görmedi

Şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe taraftarları Türkiye'nin çeşitli yerlerinde sokaklara döküldüler!

Başta Bağdat Caddesi olmak üzere binlerce taraftar sokaklara döküldü. İstanbul'da Bağdat Caddesi ve Taksim, Ankara'da ise binlerce Fenerbahçe taraftarı Kızılay'da bir araya geldi.

İSTANBUL'U BAYRAM YERİ
Fenerbahçe'nin, Sivasspor'u 4-3 yenerek Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonu şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından sarı-lacivertli taraftarlar İstanbul'u adeta bayram yerine çevirdi.

Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından başta Bağdat Caddesi olmak üzere İstanbul'un çeşitli yerlerinde sokaklara çıkan taraftarlar, şampiyonluğu doyasıya kutladı.

BAĞDAT CADDESİ...

FENER BAYRAMI...

Gündüz saatlerinden itibaren İstanbul'un çeşitli semtlerinden ve İstanbul dışından Bağdat Caddesi'ne gelen taraftarlar, bayraklar sallayıp, meşaleler yakıp, havai fişekler atarken, araçlarıyla caddeye gelenler de trafiğin tamamen kilitlenmesine neden oldu.

KADIKÖY...

Özellikle Caddebostan'da yoğunlaşan taraftarlar, yolu kapatıp ''Şampiyon Fener'' diye tezahüratlar yaparken, evlerinden bayraklar sallayan Bağdat Caddesi sakinleri de taraftarların coşkusuna katıldı. Bu sırada caddede bulunan araçları sallayan taraftarlar, şampiyonluk sevincini korna çalan araç sahipleriyle birlikte yaşadı.

Bağdat Caddesi'ndeki kafe ve barlarda karşılaşmayı izleyen taraftarlar, Fenerbahçe'nin her golünden sonra dışarı çıkıp meşaleler yakarak tezahüratlar yaptı. Kafe ve barlarda yer bulamayan taraftarlarsa sokakta maçı izledi.

Bağdat Caddesi'nde bulunan Fenerbahçe TIR'ının önünde ''Biz bize yeteriz, çünkü Fenerbahçeliyiz'', arkasında da ''Şampiyon Fenerbahçe'' yazılı şampiyonluk tişörtleri satışa sunuldu. Ayrıca üzerinde ''Tek Gerçek Fenerbahçe'' yazılı tişört de taraftarlar için satışa çıkarıldı.

Bu arada, güvenlik güçleri de caddede belirli yerlerde önlemler aldı.

Öte yandan, seyyar satıcılar da Bağdat Caddesi'nde bayrak, düdük ve atkılar sattı.

TAKSİM'DE BÜYÜK COŞKU
Sarı-lacivertli taraftarlar, Bağdat Caddesi'nin yanı sıra Taksim ve Kadıköy'de de şampiyonluk kutlamaları yaptı.

Bayraklarla Taksim'deki Atatürk Anıtı'nın çevresinde toplanan sarı-lacivertli taraftarlar, meşaleler yakıp şampiyonluk şarkıları söyledi.

İZMİR'DE HAVAİ FİŞEKLER...
Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Sivasspor'u 4-3 yenerek şampiyon olmasının ardından, İzmir'de kentin çeşitli caddelerinde taraftarlar kutlama yaptı.

Özellikle Alsancak semtindeki Cumhuriyet Meydanı, Karşıyaka ilçesinin Yalı ve Girne caddeleri, Buca ilçesinin Menderes ve Forbes caddeleri, Bornova ilçesinin Mustafa Kemal Caddesi ile bazı cadde ve sokaklarda toplanan Fenerbahçeli taraftarlar şampiyonluğu kutladılar. Cadde ve sokaklarda, içinde Fenerbahçe taraftarlarının bulunduğu uzun araç kuyrukları oluştu.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık taraftar topluluğu, havai fişekler eşliğinde Fenerbahçe Marşı'nı söyledi.

Polis ekipleri, taşkınlık yapan taraftarlar nedeniyle yoğun güvenlik önlemi aldı.

EDİRNE'DE FENERBAHÇE COŞKUSU
Fenerbahçe'nin, Sivasspor'u 4-3 yenerek Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonu şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından sarı-lacivertli taraftarlar, Edirne'yi adeta bayram yerine çevirdi.

Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Saraçlar Caddesi olmak üzere Edirne'nin çeşitli yerlerinde sokaklara çıkan taraftarlar, şampiyonluğu doyasıya kutladı.

Edirne'nin çeşitli mahalle ve sokaklarından Saraçlar Caddesi'ne gelen taraftarlar, bayraklar sallayıp, meşaleler yakıp, bir kafeteryadan çalan yüksek sesli Fenerbahçe marşları ile coştu. Bu arada araçlarıyla caddelere çıkan sarı-lacivertli taraftarlar, trafiğin zaman zaman tıkanmasına neden oldu.

Özellikle Saraçlar Caddesi'nde yoğunlaşan taraftarlar, ''Şampiyon Fener'' diye tezahüratlar yaptılar.

KIRŞEHİR SOKAĞA DÖKÜLDÜ
Fenerbahçe'nin ligin son haftasında deplasmanda Sivaspor'u 4-3 yenerek şampiyonluğunu ilan etmesiyle Kırşehir'de binlerce sarı-lacivertli taraftar sokağa dökülerek sevinç gösterisinde bulundu.

Maçın bitiş düdüğüyle sokaklara dökülen binlerce sarı-lacivertli taraftar, marşlar söyleyerek şampiyonluk coşkusunu yaşadı.

Araçlarıyla şehir turu atarak sevinç gösterisinde bulunan taraftarlar, zaman zaman trafikte aksamalara da neden oldu. Polis ekipleri, tıkanan trafiği açmak için yoğun çaba sarf ederken, Cacabey Meydanı'nda toplayan Fenerbahçeli taraftarlar Ankara Caddesi üzerinden Terme Caddesi'ne kadar ellerinde bayraklar ve meşalelerle yürüyerek şampiyonluğu doyasıya kutladı.

Kutlama sonunda İstiklal Marşı'nı okuyup, saygı duruşuna geçen taraftarlar, daha sonra sessizce dağıldı.

BARTIN'DA TARAFTARLAR ŞAMPİYONLUĞU DOYASIYA KUTLADI
Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında deplasmanda Sivasspor'u 4-3 mağlup eden Fenerbahçe şampiyon oldu. Taraftarlar Bartın sokaklarını karnavala çevirdi.

Bartın'da Fenerbahçe'nin 82 puanla Trabzonspor'un averajla önünde şampiyon olmasının ardından taraftarlar sokaklara akın etti. Sarı lacivertli forma, bayrak, tişört ve atkılarını alan taraftarlar davul zurna eşliğinde şampiyonluğu kutladı. Binlerce konfeti ve meşale yakan taraftarlar Bartın'ın en işlet caddelerinden olan Yukarı Çarşı havuz başında toplandı. Tezahüratlarla şampiyonluğu kutlayan taraftarlar sevinçten adeta havalara uçtu.

KONYA'DA ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI
Konya'da, Fenerbahçe'nin, Spor Toto Spor Ligi şampiyon olarak tamamlanması taraftarlarınca kutlandı.

Sivasspor maçının bitiş düdüğü ile şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe'in taraftarları sokaklara döküldü. Konya'da şehrin en işlek merkezi Zafer Meydanında bir araya gelen kalabalık grup meşaleler yakarak şarkılar söyledi. Araç konvoyunun yapıldığı kutlamalar sırasında tehlikeli anlarda yaşandı. Caddeyi trafiğe kapatan taraftarın üzerine aracını süren bir sürücü tepkiyle karşılandı.
Caddeden geçmek isteyen araçları sallayan grup, bir süre sonra sessizce dağıldı.

KİLİS'TE FENERBAHÇE COŞKUSU
Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasında deplasmanda Sivasspor'u yenerek şampiyon olan Fenerbahçe'nin, Kilis'teki taraftarları, yüzlerce motosiklet ve özel araçlar ile konvoy oluşturarak galibiyet turu attı.

Sivasspor Maçının bitiminden hemen sonra averajla şampiyonluğunu ilan eden Sarı-lacivertli taraftarlar, yüzlerce motosiklet ve özel araçlar ile konvoy oluşturup şampiyonluk turu attı.

2 kişilik motosiklete 3-4 kişi binen Kilisliler, kurallara uymadan motosikletleri ile trafikte seyir etmeleri yürekleri hoplattı. Motosiklet sürücüleri hem kendilerinin hemde motosikletlerinin arkasına binenlerin hayatını hiçe saydıkları gözlendi.Bazı Fenerbahçeli taraftarlar ise otomobillerinin yan kapılarından sarmaları dikkat çekerken, kent merkezinde trafik uzun süre normale dönmedi. Şampiyonluğu gönüllerince kutlayan Fenerbahçe tarafıarları gece boyunca Kilis merkezinde kutlamalar yaptı.

Öte yanda, Kilis İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki tüm kavşaklarda güvenlik önlemleri alınırken, sivil polis ekipleri de, Sarı-lacivertli taraftarların oluşturduğu konvoya girerek, herhangi bir olay yaşanmasını engelledi.

ANKARA'DA DA COŞKUYLA KUTLANDI
Spor Toto Süper Lig'de, sezonun son haftasında Sivasspor'u deplasmanda 4-3 yenen Fenerbahçe'nin 18. şampiyonluğu başkent Ankara'da da coşkuyla kutlandı.

Fenerbahçe'nin şampiyonluğu ile sona eren karşılaşma sonrasında Trabzonsporlu ve Fenerbahçeli taraftarlar arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Güvenpark'ta takımlarının şampiyonluğunu kutlayan Fenerbahçeli taraftarlarla, yaklaşık 50 kişilik Trabzonsporlu taraftar arasında sataşmalar oldu. Trabzonsporlu taraftarların saldırısı sırasında basın mensupları da zor anlar yaşadılar.

Bu arada, bu kısa gerginlik sonrasında bir bordo-mavili taraftarın elinde döner bıçağı olduğu görüldü.

Taraftarların trafiği kapatmaması için güvenlik güçleri yoğun çaba harcadılar ancak zaman zaman bunda başarılı olamadılar.

COŞKULU KUTLAMA
Karşılaşmanın bitimiyle birlikte Kızılay semtinde Güvenpark'ta biraraya gelen Fenerbahçeli taraftarlar, şampiyonluk coşkusunu kutladılar. Güvenpark içindeki ve çevredeki aydınlatma lambalarına tırmanan sarı-lacivertli taraftarlar coşkulu tezahüratlarıyla şampiyonluğun tadını çıkardılar.

Öte yandan, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki şampiyonluk yarışı seyyar satıcılara da ilginç satış yöntemleri geliştirmeye itti.

Karşılaşmalar öncesinde her iki takımın da bayrağını satan seyyar satıcılar Fenerbahçe'nin, Sivasspor önünde 3-1 öne geçmesinin ardından sadece sarı-lacivertli bayrakları sattılar. Trabzonspor bayrakları ise bir anda ortadan kayboldu.

FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYONLUĞU BRÜKSEL'DE KUTLANDI
Sivasspor'u 4-3 yenerek Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan eden fenerbahçe Brüksel'deki taraftarlarını sokaklara döktü.

Şampiyonluk maçını Belçika Fenerbahçeliler Derneği'nde ve etraftaki kahvehanelerde izleyen Fenerbahçeliler, maçın bitiş düdüğünün ardından ellerindeki bayraklarla sokakları bayram yerine çevirdi.

Polis, Türklerin yoğun yaşadığı Schaerbeek ve Saint Josse semtlerinde ana caddeleri trafiğe kapatan Fenerahçe taraftarlarına müdahalede bulunmadı.

TARAFTAR BERLİN'DE ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI
Fenerbahçe taraftarları Almanya'nın başkenti Berlin'de şampiyonluğu kutlamak amacıyla sokaklara döküldü.

Ellerinde Türk ve Fenerbahçe bayraklarıyla Berlin'in batısındaki Kurfürstendamm adlı ana caddeye dökülen taraftarlar, havai fişek atarak ve maytap patlatarak Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu kutladı.

Otomobilleriyle sokağa dökülen taraftarlardan dolayı polis caddeyi trafiğe kapattı. Belediye otobüslerinin yönü değiştirildi.

Taraftarlar sokaklarda şampiyonluk sloganları atarak müzikler eşliğinde dans etti.

ADANA'DA ŞAMPİYONLUK KUTLANDI
Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Sivasspor'u 4-3 yenerek şampiyon olmasının ardından, Adana'da kentin çeşitli noktalarında toplanan taraftarlar şampiyonluğu kutladı.

Maçın bitiş düdüğünün ardından özellikle Gazipaşa Bulvarı ve Atatürk Caddesi'nde toplanan Fenerbahçeli taraftarlar, ellerinde bayraklarla marşlar söyleyerek şampiyonluğu coşkuyla kutladı.

Cadde ve sokaklarda uzun araç konvoyları oluşturan taraftarlar, şampiyonluk sevincini uzun süre sokak ve caddelerde tur atarak yaşadı.

Gazipaşa Bulvarı'nda toplanan kalabalık taraftar topluluğu, havai fişekler eşliğinde marşlar söyledi.

Polis ekipleri, taşkınlık yapan taraftarlar nedeniyle yoğun güvenlik önlemi aldı.

MUĞLA'DA KUTLAMA
Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Sivasspor'u 4-3 yenerek 2010-2011 sezonunun şampiyonu olan Fenerbahçe'nin taraftarları, Muğla ve ilçelerinde takımlarının şampiyonluğunu sokaklara dökülerek kutladı.

Sivasspor-Fenerbahçe maçının son düdüğünün çalmasının ardından Muğla'daki Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce sarı-lacivertli taraftar, tezahüratlarla şampiyonluğu kutladı. Havai fişek gösterisi de yapılan kentte Fenerbahçeli taraftarlar araçlarıyla konvoylar oluşturup, takımlarının bayraklarını sallayarak, sevinç gösterilerinde bulundu.

MARMARİS VE BODRUM
Marmaris'te ise kutlamaların adresi Atatürk Caddesi ve Atatürk Meydanı oldu. Meydanda toplanan yüzlerce sarı-lacivertli taraftarlar, yaktıkları değişik renklerdeki meşalelerle şampiyonluğu kutladı.

Büyük bir Fenerbahçe bayrağı açan taraftarlar, takımları lehine tezahüratlar yaptı. Otomobillerin yanı sıra yüzden fazla motosikletlinin oluşturduğu konvoy, zaman zaman trafiğin durmasına neden oldu.

Bodrum'da Belediye Meydanı'nda toplanan Fenerbahçeli taraftarlar, Neyzen Tevfik Caddesi boyunca yürüyerek takımlarının şampiyonluğunu kutladı. Ellerinde meşaleler ve Fenerbahçe bayrakları taşıyan gruptakilere, eğlence merkezlerindeki turistler de destek verdi.

Bu arada, kutlamalar sırasında iki grup arasında çıkan kavgada darp edilen bir kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis, kent merkezinde bir olumsuz yaşanmaması için yoğun güvenlik tedbirleri aldı.

Fenerbahçe'nin şampiyonluğu Fethiye, Milas ve Yatağan ilçelerinde de coşkuyla kutlandı.

LONDRA'DA KUTLAMA
Fenerbahçe taraftarları İngiltere'nin başkenti Londra'da şampiyonluğu kutladı.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Wood Green civarı ve Haringey bölgesinde, Türk ve Fenerbahçe bayraklarıyla sokaklara çıkan sarı-lacivertli taraftarlar, büyük sevinç yaşadı.

Londra sokaklarında konvoylar oluşturan Fenerbahçeli taraftarlar, takımları için tezahüratlarda bulundu.

KÜTAHYA'DA KUTLAMA
Kütahya'nın Simav ilçesinde, deprem sonrası çadır kentte kalan Fenerbahçeli vatandaşlar, televizyondan izledikleri maç sonrası takımlarının şampiyonluğunu kutladı.

Artçı sarsıntılar nedeniyle hasarlı evlerine giremeyen vatandaşlar için Türk Kızılayı, panayır alanına çadır kent kurdu.

Yaşamlarını burada sürdüren yaklaşık 7 bin kişi, Türk Kızılayı ve Kriz Merkezine başvurarak, Spor Toto Süper Lig'in son haftasında şampiyonu belirleyecek Sivasspor-Fenerbahçe ve Kardemir Karabükspor-Trabzonspor maçlarını televizyondan izlemek istediklerini bildirdi.

Depremzedelerin talebi üzerine çadır kentin üç ayrı noktasına dev ekranlar kuruldu ve sporseverlerin maçları izlemelerine imkan sağlandı.

Dev ekranlarda karşılaşmaları izleyen Fenerbahçeli vatandaşlar, 4-3'lük Sivasspor galibiyeti sonrası elde edilen şampiyonluğu kutladı.

Kriz Merkezinin, şampiyonluk kutlaması için araç konvoyu düzenlenmesini yasaklamasına tepki gösteren Fenerbahçeli depremzedeler, şampiyonluğu buruk kutlamak zorunda kaldıklarını söylediler.

ZONGULDAK
Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Sivasspor'u 4-3 yenerek şampiyon olmasının ardından, Zonguldak ve Bartın'da da taraftarlar takımlarının şampiyonluğunu coşkuyla kutladı.

Zonguldak'ta, Fenerbahçe Sivasspor maçının bitiş düdüğünün ardından taraftarlar, Zonguldak Valiliği önüne kadar yürüdü.

Taraftarlar, burada takımlarına tezahüratta bulundu, bazı taraftarlar arasında çıkan kavga ise polisler tarafından büyümeden önlendi.

Uzunmehmet Caddesi'nden yürüyerek Madenci Anıtı'na gelen taraftarlar, yeniden Valilik binası önüne yürüdü.

Bu arada, Trabzonsporlu taraftarlar, Fenerbahçe bayrağını yırtıp yakmaya çalışınca, diğer arkadaşları tarafından engellendi.

Uzun araç konvoyunun oluştuğu kent merkezinde kutlamalarını sürdüren taraftarlar, daha sonra olaysız dağıldı.

EREĞLİ
İskele Caddesi'nden yolu araç trafiğine kapatan Fenerbahçe taraftarları, takımlarına sevgi gösterisinde bulundu.

Bazı taraftarın taşkınlık yapması üzerine polis biber gazı sıktı, 2 kişiyi gözaltına aldı. Biber gazından etkilenen ve astım hastası olduğu ileri sürülen bir taraftar, Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bir grup Trabzonsporlu taraftar, Fenerbahçelilerin arasına katılarak takımları lehine sloganlar attı.

SİVAS
Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Sivasspor'u 4-3 yenerek şampiyon olmasının ardından, Fenerbahçe taraftarları takımlarının şampiyonluğunu kente coşkuyla kutladı.

Karşılaşmanın hemen ardından taraftarlar, kentin en işlek caddeleri İstasyon ve Atatürk Caddesi'nde toplanmaya başladı.

Takımlarının bayrak ve formalarıyla şehir turu atan taraftarlar, takımları lehine tezahüratta bulundu.

Temsili bir kupayı kent meydanında gezdiren taraftarlar, takımlarının marşlarını da seslendirdi.

Bu arada bir grup, şehir turu atan bir aracı durdurup, içindekilerle tartıştı. Araca zarar veren kişiler, çevredeki vatandaşların yardımıyla olay yerinden uzaklaştırıldı.

Çok sayıda Sivassporlu taraftarın da Fenerbahçelilerle birlikte şampiyonluğu kutladığı görüldü. Taraftarlar, Fenerbahçe ve Sivasspor bayraklarıyla şehir turu attı.

ANTALYA'DA ARBEDE
Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Sivasspor'u 4-3 yenerek şampiyon olan Fenerbahçe'nin taraftarları şampiyonluğu Antalya'da da coşkuyla kutladı.

Televizyonlardan maçı izleyen Fenerbahçeli taraftarlar, maçın bitiminden hemen sonra bayraklarıyla ve formalarıyla sokaklara, caddelere çıkarak şampiyonluğu kutlamaya başladı. Antalya'nın en işlek caddeleri Güllük, Yüzüncüyıl, Cumhuriyet Meydanı, Işıklar, Konyaaltı ve Lara bölgelerinde uzun konvoylar oluşturan Fenerbahçe taraftarları trafiğin kapanmasına yol açtı. Şampiyonluk sevincini coşkuyla kutlayan Fenerbahçeli taraftarlardan bazıları zaman zaman aşırı sevinçten dolayı araçları tahrip etti.

Polis, taşkınlık yapan taraftarları uyardı.

ANTALYASPORLU VE FENERBAHÇELİ TARAFTARLAR ARASINDA GERGİNLİK
Şampiyonluğu kutlayan Fenerbahçeli taraftarlara, bir grup Antalyasporlu taraftar tepki gösterdi. Işıklar caddesinde konvoy oluşturan Fenerbahçeli taraftarların araçlarına, Antalyasporlu taraftarlar engel olmak istedi. Araçların önünü kesen bir grup Antalyasporlu taraftarlar ile Fenerbahçe taraftarlar arasında kavga çıktı. Kavganın devam etmesi üzerine Çevik Kuvvet ekipleri müdahalede bulundu. Polisin müdahalesi üzerine Antalyasporlu taraftarlar ara sokaklara kaçtı.

Polis, Işıklar caddesi civarında geniş güvenlik önlemi aldı.