Türk Dünyası Güreş Turnuvası‘na 8 Ülke Katıldı

Üsküdar Belediyesi ve İstanbul Gençlik ve Spor İl Genel Müdürlüğü‘nün ortaklaşa düzenlediği 7. Geleneksel Türk Dünyası Güreş Turnuvası‘na 8 ülkeden 130 sporcunun katıldığı belirtildi.

Üsküdar Belediyesi ve İstanbul Gençlik ve Spor İl Genel Müdürlüğü‘nün ortaklaşa düzenlediği 7. Geleneksel Türk Dünyası Güreş Turnuvası‘na 8 ülkeden 130 sporcunun katıldığı belirtildi.

    Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Belediyesi olarak Burhan Felek Spor Salonu’nun belediye sınırları içinde olmasından dolayı kendilerini sorumlu hissettiklerini belirterek, ‘‘Zaman zaman direkt protokol yapmadığımız turnuvalarda da katkımız olur. Biliyoruz ki insanların ülkenin ve insanlar arasındaki çimento spordur. Bu anlamda da biz temel problemleri çözüyoruz; ama sporu daha önemli görüyoruz. Önemli olan gelecek nesiller için spora yatırımlara devam edeceğiz.‘‘ dedi.

     İstanbul Gençlik ve Spor İl Genel Müdürü Tamer Taşpınar ise, Türk Dünyası Güreş Turnuvası ve Kültür Şöleni müsabakalarının çok güzel geçtiğini söyledi. 8 ülkeden 130 sporcunun katıldığını belirten Taşpınar, ‘‘7 yıl önce başlarken, birlik beraberlik kardeşlik duygusu gelişmesi için başlatmıştık. Gerçekten iyi dostluklar gelişti. Sponsorluğumuzu Üsküdar Belediyesi yaptı. Üsküdar Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum.‘‘ diye konuştu.

    Taşpınar, futbolda bugün oynanacak ve şampiyonun belirleneceği maçlarla ilgili olarak sorulan bir soruya ise, ‘‘Şampiyonluk yarışı için Trabzonspor, Fenerbahçe’nin ensesinde puan farkı yok averaj var. Eskişehirspor maçında dananın kuyruğu kopmuştu. Ama futbol bu belli olmaz. Denizlispor maçında da Fenerbahçe sorun yaşamıştı. Ancak Fenerbahçe bu tempoyla devam ederse şampiyon olur. Gönlümden geçeni söylemeyeyim de biz hep söylüyoruz. Milli takımı tutuyoruz. Yine onu söyleyeyim.‘‘ diye cevap verdi.