Ve şampiyon Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'de son hafta maçında lider Fenerbahçe, Sivasspor'u deplasmanda 4-3 mağlup etti ve şampiyonluğunu ilan etti. Böylece Fenerbahçe, lig tarihinde 18. kez kupayı müzesine götürmüş oldu.

Spor Toto Süper Lig'de 34. haftaya Trabzonspor'un önünde averajla lider giren Fenerbahçe, Sivasspor deplasmanına çıktı. Fenerbahçe, Sivas'ta taraftarının da müthiş desteğiyle rakibini 4-3 mağlup etti ve sarı-lacivertliler bu galibiyetle tarihinde 18. şampiyonluğunu ilan etti. Trabzonspor ile kıyasıya rekabet eden Fenerbahçe bu şampiyonlukla birlikte ezeli rakibi Galatasaray'ı da şampiyonluk sayısında geride bırakmış oldu.

Fenerbahçe'ye Sivasspor deplasmanında şampiyonluğu getiren golleri 6. dakikada Andre Santos, 41. dakikada Selçuk Şahin, 51. dakikada Alex de Souza, 67. dakikda Joseph Yobo kaydetti. Sivasspor'un golleri ise 20. dakikada Jakub Navratil, 65 ve 91. dakikada Erman Kılıç'tan geldi.

Sivasspor deplasmanında aldığı 4-3'lük galibiyetle Fenerbahçe 82 puanla 2010-2011 sezonunu şampiyon olarak tamamladı ve 4 yıllık hasretine son verdi. Fenerbahçe bu zaferle birlikte önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne direk katılma hakkı da elde etti. Spor Toto Süper Lig'in deplasmanda Sivasspor'u 4-3 yenen Fenerbahçe,
2010-2011 futbol sezonunun şampiyonu oldu.

SARI-LACİVERTLİLER TEKRAR SAHAYA ÇIKARAK TARAFTARIYLA BULUŞTU

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Sivasspor'u 4-3 yenerek 2010-2011 sezonunu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe, Sivas'ta büyük bir coşku yaşadı.

Maçın bitimiyle birlikte sahada yapılan kutlamalardan sonra soyunma odasına giden futbolcular, bir süre sonra üzerlerine ''Şampiyon Fenerbahçe. Biz Bize Yeteriz Çünkü Fenerbahçeliyiz'' yazılı tişörtlerle tekrar sahaya döndü.

Sarı-lacivertli futbolcular, saha içinde kenetlenerek kale arkasında bulunan ve tezahüratlar yaparak stadı henüz boşaltmayan taraftarlarının yanına giderek birlikte tezahürat yaptı.

Büyük bir coşkunun yaşandığı tezahüratların ardından futbolcular soyunma odasına geri dönmek üzereyken, tribünlerdeki taraftarlar sahaya girdi ve saha bir andan binlerce taraftarla doldu.

Soyunma odasına doğru giden futbolcuları yakalamaya çalışan taraftarlar, futbolculara sarılarak onları tebrik etmeye çalıştı.

Bir ara kaleci Volkan Demirel'i omuzlara alan taraftarlar, sarı-lacivertli kaleciye sevgi gösterilerinde bulundu.

Kalabalığın arasında kalan futbolcuların, şampiyonluk sevinci yaşarken zor anlar geçirdikleri de görüldü.

Stat hoparlörlerinden yapılan anonslarda sahanın boşaltılması istenirken, anonsu dinlemeyen Fenerbahçeli taraftarlar saha içinde hatıra fotoğrafları çektirdi.

Sevinçlerini farklı şekillerde yaşayan taraftarlardan bir grubun timsah yürüyüşü yaptığı görüldü.

FENERBAHÇE'DE ŞAMPİYONLUK KUTLAMALARI YARIN YAPILACAK FENERBAHÇE ŞÜKRÜ SARACOĞLU STADI'NDAKİ TÖREN SAAT 20.30'DA BAŞLAYACAK

Fenerbahçe, kazandığı 18. lig şampiyonluğunu yarın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenecek törenle kutlayacak.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, saat 20.30'da başlayacak kutlama töreninin biletlerinin www.biletix.com.tr , Biletix şubeleri, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Maraton ve Suadiye Fenerium mağazaları ile Erenköy'deki Fenerium TIR'ından 5 TL'ye satışa sunulduğu bildirildi.

Kutlamalar için 2010-2011 sezonu kombine kartlarının geçerli olacağı, stadın kapılarının saat 18.00'den itibaren biletli ve kombine kartlı taraftarlar için açılacağı kaydedildi

FENERBAHÇE ŞAMPİYONLUĞUN ARDINDAN, 4 EYLÜL STADI'NDA ŞAMPİYONLUK TURU ATTI

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Sivaspor'u 4-3 yenerek 2010-2011 sezonunun şampiyonu olan Fenerbahçe, 4 Eylül Stadı'nda şampiyonluk turu attı.

Maçın bitimiyle birlikte saha içinde sevinç yumağı oluşturan Fenerbahçeli futbolcular, daha sonra tribünlere giderek şampiyonluğun sevincini taraftarıyla paylaştı.

Tribünlerde yanan meşaleler renkli görüntüler oluştururken, futbolcular eşlerinin bulunduğu VIP tribünü önüne gelerek bu bölümdeki taraftarlarla birlikte tezahüratlar yaptılar.

Sarı-lacivertli ekibin bu sezonki şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Brezilyalı futbolcu Alex de Souza, saha içine inen eşi Daiane'ye sarılıp öperek şampiyonluğun sevincini eşiyle paylaştı.
ALEX 2. KEZ GOL KRALI

Şampiyonluğa oldukça sevinen Fenerbahçeli futbolcular, kutlamalardaki coşkusuyla dikkati çekti.

Futbolculardan Semih Şentürk başına sarı ve lacivert renklerden oluşan peruk takarken, bazı yabancı oyuncular taraftarların renkli şapkalarından taktı.

Sarı-lacivertliler, taraftarıyla yaşadığı şampiyonluk sevincinin ardından soyunma odasına gitti.

Fenerbahçe, 2010-2011 futbol sezonunda kazandığı lig şampiyonluğu kupasını İstanbul'da yapılacak törenle alacak.

FENERBAHÇE'DE 22 FUTBOLCU İLK KEZ ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ YAŞADI

Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunun şampiyonu olan Fenerbahçe'de, tam 22 futbolcu sarı-lacivertli formayla ilk kez şampiyonluk heyecanı yaşadı.

Sarı-lacivertli ekibin sezonu tamamladığı 28 kişilik kadrodan sadece 6'sı daha önce Fenerbahçe formasıyla ligde şampiyonluk görürken, geride kalan 22 oyuncu ilk kez bu başarının içinde yer aldı.

Semih, Volkan Demirel, Selçuk, Alex, Lugano ve Uğur Fenerbahçe formasıyla daha önce de şampiyonluk yaşarken, Gökhan Gönül, Emre, Güiza, Mehmet Topuz, Andre Santos, Özer, Bilica, Cristian, Niang, Dia, Stoch, Yobo, Caner, Bekir, İlhan, genç futbolcular Gökay, Okan, Hasan, Berk ve kaleciler Mert, Ertuğrul ile Serkan ilk kez şampiyonluk gören isimler oldu.

-EN KIDEMLİSİ 5 ŞAMPİYONLUKLA SEMİH ŞENTÜRK-

Fenerbahçe formasıyla 5. şampiyonluğunu yaşayan Semih Şentürk, sarı-lacivertli takımın şampiyonluktaki en kıdemli futbolcusu oldu.

11 sezondur Fenerbahçe forması giyen Semih, sarı-lacivertli formayla 2000-2001, 2003-2004, 2004-2005, 2006-2007 ve bu sezonki şampiyonlukları yaşadı.

Sarı-lacivertlilerde, Volkan Demirel ve Selçuk 4'er kaptan Alex 3 ve Lugano ile Uğur da 2'şer kez şampiyonluk heyecanına tanık oldu.

Fenerbahçe'nin son 5 şampiyonluğu ve şu anki kadroda bulunan futbolculardan bu şampiyonlukları yaşayanlar şöyle:

2000-2001 sezonu: Semih

2003-2004 sezonu: Semih, Selçuk, Volkan Demirel

2004-2005 sezonu: Semih, Selçuk, Volkan Demirel, Alex

2006-2007 sezonu: Semih, Selçuk, Volkan Demirel, Alex, Lugano, Uğur

2010-2011 sezonu: Semih, Selçuk, Volkan Demirel, Alex, Lugano, Uğur, Gökhan Gönül, Emre, Güiza, Mehmet Topuz, Andre Santos, Özer, Bilica, Cristian, Niang, Dia, Stoch, Yobo, Caner, Bekir, İlhan, Gökay, Okan, Hasan, Berk, Mert, Ertuğrul, Serkan

FENERBAHÇE 4 SİVASSPOR 3

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Sivasspor'u 4-3 yenen Fenerbahçe, 2010-2011 sezonunun şampiyonu oldu.

Lig tarihindeki 53. sezonda, Trabzonspor'u averajla geçerek 82 puanla mutlu sona ulaşan sarı-lacivertli ekip, 4 yıl sonra bu başarıya ulaştı.

Toplamda 18. kez şampiyon olan ''Sarı Kanaryalar'', 17 kezle bu başarıyı paylaştıkları ezeli rakipleri Galatasaray'ı da geride bırakarak, en çok şampiyon olan takım unvanını eline geçirdi.

Fenerbahçe, 2006-2007 sezonunun ardından şampiyonluk sevinci yaşarken, en son şampiyonluğunu 1983-1984 sezonunda yaşayan Trabzonspor'un ise özlemi 27 yıla çıktı.

KALECİ MERT:

Fenerbahçe'nin genç kalecisi Mert Günok, şampiyonluğa ulaştıkları için çok mutlu olduğunu, sezonun ilk yarısındaki Trabzonspor maçında kurtardığı penaltı için de, bunun görevi olduğunu söyledi.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Mert Günok, ''Penaltı kurtardığım Trabzonspor maçının ardından o kurtarışım dönüm noktası gibi söylemler vardı. Belki kırılma anı o oldu. Ben her Fenerbahçe futbolcusu gibi görevimi yaptım. Bu görevimi başarıyla yerime getirdiğim için çok mutluyum. Sezonun ikinci yarısı attığımız her gol kırılma anıydı'' diye konuştu.

ABDULLAH KİĞILI

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Abdullah Kiğılı, şampiyonluk nedeniyle çok mutlu olduğunu ifade ederek, ligin ikinci yarısında 17 maçta 16 galibiyet, 1 beraberlik elde ederek, inanılmaz bir rekor kırdıklarını belirtti.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Kiğılı ''Makus talihimizi yendik, çok mutluyum. İki sezon son maçlarda kaybettik. Düşünün ki son maçta kaybettikten sonra 1 sene sonra yine son hafta şampiyonluğu yakaladık. Bu büyük bir takım olmanın görüntüsüdür. Özellikle taraftarımızı kutluyorum. Başkan, taraftar, teknik direktör, malzemecisine kadar inanç içerisinde 17 maçı tamamladık. İnanılmaz bir rekor kırdık. Tüm camiaya hayırlı olsun'' ifadelerini kullandı.

-''FORMALAR BİTTİ, YENİDEN BASKIYA GİRECEĞİZ''-

Fenerbahçe taraftarının Fenerium ürünlerine gösterdiği ilgiye de değinen Abdullah Kiğılı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bir haftadır Fenerium'da korkunç bir satış vardı. Formalar bitti, yeniden baskıya gireceğiz. 15'e yakın değişik slogan ürettik, tişörtler çıkacak. 8 haftalık süreçte, açılışa kadar inanılmaz bir süreç olacak. Son hafta büyük cirolar elde etti Fenerium. Böyle bir taleple karşılaşacağımızı ummuyorduk. Çok büyük bir taraftarımız var. Camiamıza hayırlı olsun.'' ALİ KOÇ Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, çok önemli bir başarı elde ettiklerini belirterek, ''Ne mutluyum ki Fenerbahçeliyim'' dedi.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Ali Koç, ''Şu an zafer sarhoşuyum. Bu takım efsane oldu. Çünkü ligin ikinci yarısında 17 maçta 16 galibiyet, 1 beraberlik elde ettiler. İlahi adalet diyorum. Adalet yerini buldu. İnşallah basketbolda da şampiyon olup 'Beşi biryerde'yi gerçekleştiririz'' diye konuştu.

Fenerbahçe taraftarının çok daha fazlasını hak ettiğini belirten Koç, şunları söyledi:

''Çok heyecanlandık, son dakikalarda büyük heyecan yaşadık. Tüyleri diken diken olan, gözleri dolan herkese çok teşekkür ediyorum. Taraftarlarımız çok daha fazlasını hak ediyor. Yönetim bu taraftarla gurur duyuyor. 18'de 17 yaptık, buna rağmen averajla şampiyon olabildik. O nedenle Trabzonspor'u da kutluyorum. Ama onlar ne derse desin adalet tecelli etti. Şimdi basketbolda şampiyon olarak 5'te 5 yapmak istiyoruz. Emeği geçen tüm sporculara, herkese, taraftara milyonlarca kez teşekkür ediyorum. Ne mutluyum ki Fenerbahçeliyim.''

KULÜP ASBAŞKANI KAMER

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Cihan Kamer, 9 puan geriden gelerek çok önemli bir başarı yakaladıklarını belirterek, ''İnşallah bu başarıyı Avrupa'da da yaşarız'' dedi.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Cihan Kamer, şunları söyledi:

''Öncelikle taraftarımızı teknik heyetimizi ve yönetimimizi kutluyoruz. Bu şampiyonluk taraftarımıza hayırlı olsun, coşkuyla kutlasınlar. Trabzonspor'u da kutluyorum. Bu oyuncular da aslan gibi mücadele ettiler. Ancak futbol bu, bir şampiyon çıkıyor. Bu bir şölen, bu şölende dikkat etmek lazım. 9 puan geriden gelip oyuncularımız Fenerbahçe'ye şampiyonluk yaşattılar. İnşallah bu başarıyı Avrupa'da da yaşarız.''

-SADECE 5 TAKIM ŞAMPİYON OLDU-

Eski adıyla Birinci Futbol Ligi, son yıllardaki adıyla da Süper Lig'de, geride kalan 53 sezonda şampiyonlukları 5 ayrı takım paylaştı.

1959'da başlayan ligde şimdiye dek Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor dışında, 53 sezonda şampiyonluk sevincini yaşayan takım çıkmadı.

Lig tarihinde Fenerbahçe 18, Galatasaray 17, Beşiktaş 11, Trabzonspor 6, Bursaspor da 1 kez mutlu sona ulaştı.

-İLK VE SON ŞAMPİYON FENERBAHÇE-

1959 yılında ilk kez düzenlenen Birinci Futbol Ligi'nde ilk şampiyonluğu Fenerbahçe kazandı.

İki ayrı grupta birinciliği elde eden ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, o zamanki statü gereği final maçlarında karşı karşıya geldi. İlk maçta rakibine 1-0 yenilen sarı-lacivertliler, rövanş maçını 4-0 kazanarak, 53. sezonu geride bırakan ligde ilk şampiyonluğu kazanan takım oldu.

Lig tarihinde son şampiyonluğu ise bu akşamki maçların ardından mutlu sona ulaşan Fenerbahçe elde etti.

-EN AZ SÜRE BEKLEYEN FENERBAHÇE-

Ezeli rakipler arasında şampiyonluk için en az süre bekleyen takım olarak Fenerbahçe dikkati çekiyor.

Sarı-lacivertli ekibin şimdiye kadarki en uzun süreli şampiyonluk hasreti 7 sezon sürdü. 1988-1989 sezonunda şampiyon olan Fenerbahçe, 7 sezon bekledikten sonra, 1995-1996 sezonunda Carlos Alberto Parreira yönetiminde ipi göğüsledi.

-TRABZONSPOR'UN BÜYÜK ÖZLEMİ-

Lig şampiyonluğunu İstanbul dışına taşıyan ilk Anadolu takımı olan Trabzonspor ise bu akşam bir kez daha mutlu sona yaşayamazken, son yıllarda şampiyon olamamanın sıkıntısını yaşıyor.

Son lig şampiyonluğunu 1983-1984 sezonunda Ahmet Suat Özyazıcı döneminde yaşayan bordo-mavililer, o tarihten bu yana geçen 27 sezondur şampiyonluğa hasret.

-GALATASARAY'IN REKORU-

Galatasaray, üst üste en çok şampiyonluğa ulaşan takım unvanının sahibi.

Lig tarihinde şimdiye dek bir takım en fazla 4 sezon üst üste şampiyon oldu.

Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray 1996-1997, 1997-1998, 1998-1999 ve 1999-2000 sezonlarında ipi en önde göğüsleyerek, Türk futbol tarihine geçti.

-ÜST ÜSTE 3'ER KEZ ŞAMPİYON OLAN TAKIMLAR-

Bunun yanı sıra Galatasaray 1970-1971, 1971-1972 ve 1972-1973 sezonlarında, Trabzonspor 1978-1979, 1979-1980 ve 1980-1981 sezonlarında, Beşiktaş da 1989-1990, 1990-1991 ve 1991-1992 sezonlarında üst üste 3'er kez şampiyonluğa ulaşma başarısını gösterdi.

Toplam 18 kezle, en çok şampiyonluk sahibi takım unvanının sahibi Fenerbahçe'nin ise şimdiye dek üst üste 3 lig şampiyonluğu bulunmuyor.

-BURSASPOR TARİH YAZDI-

Süper Lig'de 2009-2010 sezonunda şampiyon olan Bursaspor, Türk futbol tarihinde ''Dört Büyükler'' dışında bu başarıya ulaşan 5. takım unvanını aldı.

Ertuğrul Sağlam yönetiminde tarih yazan yeşil-beyazlı ekip, aynı zamanda Trabzonspor'un dışında şampiyonluğu İstanbul dışına taşıyan ikinci ekip oldu.

-BEŞİKTAŞ'IN 2 ŞAMPİYONLUĞU-

Beşiktaş Kulübü'nün, 1959'da başlayan ligden önceki 2 şampiyonluğunun, Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu kararıyla lig şampiyonluğuna eklenmesiyle siyah-beyazlıların şampiyonluk sayısı 13 olarak tescillendi.

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun konuyla ilgili almış olduğu karara ilişkin Beşiktaş Kulübü'nün açıklaması şöyle:

''Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu; 09.05.2002 tarihinde yaptığı toplantısında 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarına ilişkin şampiyonluklarımızın onaylanması talebimizi yerinde ve haklı görerek Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün var olan 2 şampiyonluğunun Türkiye şampiyonluğu olarak Türkiye Futbol Federasyonu kayıtlarına tescil edilmesini karara bağlamıştır.''

Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) resmi internet sitesinde yer alan açıklama da şöyle:

''Türkiye 1. Ligi'nin başladığı tarih TFF tarafından 1959 yılı olarak kabul edilmesine karşın, TFF Tahkim Kurulu'nun 09.05.2002 tarih, 2002/52E ve 2002/68K sayılı kararı tahtında Beşiktaş Kulübü'nün 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında Türkiye Ligi şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların TFF yıldız kriterine dahil edileceğine karar verilmesi sebebi ile toplam şampiyonluk sayısı, toplam lig sezonu sayısından 2 fazladır.''

DİREKT DEVLER LİGİ GRUPLARINA
Şampiyon Fenerbahçe, Avrupa arenasında 7. kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak. Geçen sezon ligi 2. sırada bitirdiği için ön eleme oynayıp elemeleri geçemeyen sarı-lacivertli ekip, bu sezon elde ettiği şampiyonlukla “Devler Ligi”ne doğrudan katılacak.

GALATASARAY’I GERİDE BIRAKTILAR

Spor Toto Süper Lig’in son haftasında Sivasspor’u deplasmanda mağlup ederek tarihindeki 18. şampiyonluğunu kazanan Fenerbahçe, şampiyonluk sayısında 17’de kalan ezeli rakibi Galatasaray’ı da geride bırakmış oldu.

EN KIDEMLİSİ SEMİH

Takımının kazandığı 18. şampiyonlukla birlikte Fenerbahçe'de bu başarıyı en çok gören oyuncu 5 şampiyonluk ile Semih Şentürk oldu. 11 sezondur Fenerbahçe forması giyen Semih, 2000-2001, 2003-2004, 2004-2005 ve 2006-2007 sezonlarında şampiyonluklar yaşamıştı. Tecrübeli oyuncuyu 4 şampiyonluk ile Volkan Demirel ve Selçuk Şahin takip etti. Takım kaptanı Alex De Souza’nın ise 3. şampiyonluğu oldu.

FENERBAHÇE ZENGİN OLDU

Fenerbahçe’nin kasasına, Spor Toto Süper Lig'de galibiyet ve beraberliklerden alacağı performans primi, şampiyonluk primi ve şampiyonluk sayısına göre alacağı primin yanı sıra UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkını elde ettiği için gelecek garanti parayla, yaklaşık 70 milyon liralık bir gelir girecek. 20 milyon lira performans primi alacak Fenerbahçe, şampiyonluk primi olarak 15 milyon, şampiyonluk sayısı nedeniyle de 18 milyon liranın üzerinde bir rakam elde edecek.

Avrupa kupalarında “Devler Ligi” mücadelesine doğrudan katılma hakkını elde eden sarı-lacivertliler, bu kulvardan da 16 milyon liranın üzerinde bir gelir kazanacak.

F.BAHÇE AYNI KADROYLA
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Sivasspor ile yaptıkları mücadelede, ligde bundan önceki iki haftadaki kadrosunda değişiklik yapmadı.

Sivasspor önünde şampiyonluk mücadelesine çıkan sarı-lacivertli ekip, Kardemir Karabükspor ve Ankaragücü maçlarındaki 11 kurgusuyla rakibinin karşısında yer aldı.

Sarı-lacivertli ekibin 20 kişilik maç kadrosunda yabancı kontenjanı nedeniyle Güiza ve Bilica bulunmazken, İlhan ve Özer de kadroya yer almadı.

SİVASSPOR'DA TEK EKSİK SANDRO
Süper Lig'de kalmayı iki hafta önce garantileyen ev sahibi takım Sivasspor ise Fenerbahçe karşısına, izinli yabancı oyuncusu Sandro Mendonça'nın dışında eksiksiz olarak çıktı.

Kırmızı-beyazlı ekipte kaptan Mehmet Yıldız, son maçlarda olduğu gibi Fenerbahçe maçında da yedekler arasında bulundu.

F.BAHÇE HIZLI BAŞLADI! A. SANTOS GOLÜ BULDU
Şampiyonluk maça mutlak galibiyet parolasıyla başlayan Fenerbahçe, Sivasspor kalesine santrayla birlikte yüklenmeye başladı. Gol arayan sarı-lacivertliler ilk dakikalarda sol kanadı oldukça etkili kullandı. Maçın 3. dakikasında Niang ile ciddi bir fırsattan sonuç alamayan Fenerbahçe, 6. dakikada Sivasspor karşısında 1-0 öne geçti. Alex'in pasında topla buluşan ve ceza sahasına giren Andres Santos çaprazdan yaptığı sert vuruşla kaleci Korcan'ı mağlup etti ve Fenerbahçe'yi öne geçirdi.

HAYRETTİN ÇİZGİDEN ÇIKARDI
Öne geçtikten sonra bir gol daha bularak rahatlamak isteyen Fenerbahçe, Sivasspor kalesine akınlarını sürdürdü. Karşılaşmanın 9. dakikasında topla birlikte ceza sahasına giren Niang sol çaprazdan şutunu çekti, Korcan gole izin vermedi. Boşta kalan topu Alex tamamlamak için koştu ama Hayrettin çizgi üzerinde gole izin vermedi.

SİVASSPOR İLK ATAĞINDA GOLÜ BULDU
Sivasspor dakikalar ilerledikçe Fenerbahçe karşısında etkili görüntü sergilemeye başladı. Rakip kaleye atak geliştirmeye çalışan Sivasspor ilk ciddi atağında golü buldu ve beraberliği sağladı. Maçın 20. dakikasında Fenerbahçe savunmasının yaptığı hatada Navratil, Sivasspor'a beraberliği getirdi.

KAÇAN GOLLER VE GÖKHAN GÖNÜL'ÜN SAKATLIĞI
Kalesinde gördüğü beraberlik golünden sonra Fenerbahçe, Sivasspor kalesine etkili olurken savunmasında da ciddi açıklar verdi. Sivasspor bu akınlarda son paslarda etkili olamazken, Fenerbahçe ise oldukça net fırsatları değerlendiremedi.

Mücadelenin 30. dakikasında Stoch karşı karşıya durumda kaleciyi geçemedi. Aynı dakikada Fenerbahçe'de sakatlanan Gökhan Gönül kenara geldi ve yerine Bekir İrtegün girdi. Ataklarını devam ettiren Fenerbahçe 32. dakikada Niang ile karşı karşıya pozisyonda yine golü bulamazken, 36. dakikada Alex kaleci Korcan'ı geçti ancak sol çaprazdan topu dışarı attı.

SELÇUK ŞAHİN'DEN MUCİZE BİR GOL
Şampiyonluk için kazanarak ipi göğüslemek isteyen Fenerbahçe geliştirdiği tehlikeli pozisyonlarda golü bulamadı ancak dakikalar 41'i gösterdiğinde Selçuk Şahin mucize bir golle takımını öne geçirmeyi başardı. Selçuk'un ceza sahası dışından yaptığı vuruşta kaleci Korcan Çelikay üzerine gelen topta büyük hata yaptı ve meşin yuvarlak filelere gitti. Bu golle Fenerbahçe taraftarları büyük bir sevinç yaşadı. İlk yarının kalan bölümünde Sivasspor'un Memeht Nas ile çektiği bir şutta Volkan Demirel gole izin vermedi ve soyunma odasına 2-1'lik Fenerbahçe üstünlüğüyle gidildi.

KAPTAN ALEX YİNE SAHNEDE
İkinci yarıya Fenerbahçe yine istekli başladı. Farkı arttırmak ve şampiyonluk kutlamalarına erken başlamak isteyen Fenerbahçe, Sivasspor kalesine ataklarını sıklaştırdı. Dakikalar 51'i gösterdiğinde ise Fenerbahçe'de sahneye yine kaptan Alex de Souza çıktı. Sarı-lacivertlilerin kazandığı serbest vuruşta Alex harika bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve maçta skoru 3-1 yaptı.

Brezilyalı futbolcu Sivasspor deplasmanında bu sezonki 28. golünü kaydetti ve gol kralığında en yakın rakibi Burak Yılmaz ile farkı 9 yaptı. Alex böylece takımına şampiyonluğu getiren en etkili isim olurken gol krallığı tacını da giydi.

ERMAN ATTI, YOBO CEVAP VERDİ!
Fenerbahçe şampiyonluk hazırlıklarına başlarken 65. dakikada Erman Kılıç sahneye çktı ve attığı golle durumu 3-2 yaparken Fenerbahçelilerin de yüreğini ağzına getiğrdi. Ancak iki dakika sonra Fenerbahçe'nin kullandığı kornerde savunmadan gelen Yobo attığı golle skoru 4-2 yaptı ve takımına rahat bir nefes aldırdı.

MAÇTAN DAKİKALAR

91' Ve hakem gollü mücadeleyi bitirdi. Şampiyon Fenerbahçe!
90' Erman ve gol! Sivasspor:3 Fenerbahçe:4
90' Maça en az 2 dakikalık oynanmamış süre eklendi.
89' Karabük'te Trabzonspor'un 4-0 üstünlüğü devam ediyor. Kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edecek Fenerbahçe ise 4-2 önde ve artık şampiyonluğa çok yakın.
87' Artık son 3 dakikaya giriyoruz. Fenerbahçe sahada top çeviriyor, tribünlerde ise meşaleler yakıldı ve şampiyonluk coşkusu var.
82' Oyuncu Değişikliği : Fenerbahçe'de Niang oyundan çıkarken yerini Dia'ya bıraktı.
81' Oyuncu Değişikliği : Fenerbahçe'de Niang oyundan çıkarken yerini Dia'ya bıraktı.
80' Sarı Kart : Fenerbahçe'de Selçuk sarı kart gördü.
80' Sivasspor atağında Fenerbahçe savunma oyuncuları araya girdi ve tehlikeyi uzaklaştırdı. Lugano, orta sahadaki arkadaşlarına savunmaya yardım etmedikleri yönünde uyarıyor.
78' Niang yine savunmanın arkasına hareketlendi. Ortasında top Sivassporlu oyunculardan kornere çıktı.
76' Sarı Kart : Savunmanın arkasına sarkan Niang'ı düşüren Abdurrahman, maçtaki ilk sarı kartı gören isim oldu.
74' Trabzonspor, Umut Bulut'un golüyle Karabük'te 4-0 öne geçti.
72' Emre sağ çaprazdan tehlikeli bir şekilde ceza sahasına girdi. Ancak Sivasspor savunması topu auta gönderdi.
71' Sivasspor etkili geldi ancak Lugano savunmada başarılı. Ceza sahası dışına açılan topa ise Rada sert vurdu, üstten auta gitti.
70' Spor Toto Süper Lig'de artık sezonun son 20 dakikasına giriyoruz. Maçlardaki son skorlara göre Fenerbahçe şampiyonluğunu ilan edecek
68' Kullanılan kornerde Emre ortaladı, kale sahasında boş durumda yükselen Yobo, güzel bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi
66' Bir gol de Fenerbahçe'den. Yobo Erman'ın golüne 2 dakika sonra cevap verdi. Fenerbahçe 4-2 öne geçti
64' Ve gol! Maç Fenerbahçe'nin kontrolünde devam ederken Sivasspor golü buldu. Golün adı Erman, durum Sivasspor:2 Fenerbahçe:3
63' Şu dakikalarda Fenerbahçe ayağa paslarla zamana oynuyor. Sivasspor'un direnci kırılmış durumda.
62' Sivasspor'da Kadir'in pası yerini bulmadı, top savunmanın kontrolünde Volkan'a geldi
60' Fenerbahçe, bu dakikalarda orta sahada pas yaparak tempoyu düşürüyor.
58' Trabzonspor, Karabük'te ikinci golü buldu. Jaja 57. dakikada bordo mavilileri 2-0 öne geçirdi.
57' Emre Belözoğlu ceza sahası dışından şansını denedi ancak az farkla üstten auta gitti.
56' Üçüncü golün ardından Fenerbahçe tribünlerinde büyük bir coşku var.
54' Sivasspor çok tehlikeli geldi. Serbest vuruşta Navratil sert vurdu, kaleci Volkan güçlükle engelledi.
53' Karabük'te Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğü devam ederken, Fenerbahçe'de Sivas karşısında 3-1 önde. Maçlar bu skorlarla sona erdiği takdirde göre şampiyon Fenerbahçe oluyor.
50' Ve gol. Alex serbest vuruşun ardından takımını 3-1 öne geçiriyor
49' Niang çalımlarla ceza sahasına girmek istedi ancak Sivasspor savunması araya girdi ve kornere uzaklaştırdı.
46' Spor Toto Süper Lig'de şampiyonu belirleyecek maçın ikinci devresi başladı.
45' Oyuncu Değişikliği : Sivasspor'da da Uğur yerini Abdurrahman'a bıraktı.
45' Oyuncu Değişikliği : Fenerbahçe'de Stoch ikinci yarıda yok. Cristian Baroni oyunda.
45' Ve maçın ikinci yarısı başladı

47' Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.
45' Karşılaşmaya en az 2 dakikalık oynanmamış süre eklendi.
43' Mehmet Nas'ın ceza sahası dışından çıkardığı sert şutu kaleci Volkan karşıladı.
41' Sivasspor kalecesi zeminin azizliğine uğradı. Selçuk'un ceza sahası dışındaş çektiği şut kalecinin önünde sekerek ağlarla buluştu.
40' Ve gol. Fenerbahçe Selçuk'la golü buldu.
39' Stoch2un ceza sahası çizgisinden yaptığı etkili şut savynmadan döndü, pozisyon sonrası Mehmet Topuz'da şansını denedi top auta çıktı.
38' Sivasspor bu dakikalarda kendi sahasında pas yaperken Fenerbahçeli futbolculardan baskı var.
35' Alex'e verilen pasta Alex ceza sahasına kadar girdi, açısı darken yaptığı pas auta çıktı. Maç Uğur'un sakatlığı nedeniyle duraksamış bulunuyor.
35' Uğur yerde sakatlık geçiriyor, maç devam ediyor.
34' Selçuk topla ceza sahasına girdi ancak savunmanın müdahalesiyle tehlike önlendi.
32' İnanılmaz goller kaçıyor Fenerbahçe adına. Stoch'un pası ile Niang iyi hareketlendi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Senegalli'nin vuruşu az farkla auta gitti.
30' Fenerbahçe çok etkili geldi. Stoch ile başlayana atakta Niang ortaladı. Alex topun üstünden atladı, kaleci ile karşı karşıya kalan Stoch'un vuruşu Korcan'dan kornere gitti.
29' Emre bu kez Alex'i hareketlendirdi. Top biraz hızlı olunca Alex yetişemedi.
28' Emre Belözoğlu ceza sahası dışından kaleyi denedi, auta gitti.
27' Sivasspor'da Erman, Fenerbahçe savunmasının arkasına hareketlendi ancak pozisyon ofsayt.
26' Fenerbahçe, Sivasspor kalesinde ikinci golü bulmak için baskısını artırdı.
24' Maçlar bu şekilde sona erecek olursa, Trabzonspor Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk ipini göğüsleyen takım olacak.
23' Alex sert vurdu ancak top üstten auta gitti.
22' Fenerbahçe tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı Alex'in düşürülmesiyle.
21' Fenerbahçe ceza sahasında yaşanan karabolde, arka direkte topla buluşan Navratil, topu ağlara gönderdi ve beraberliği getirdi.
21' Gol : Navratil Sivasspor'a beraberliği getirdi.
20' Sivasspor sol kanattan etkili geldi. Ceza sahasına yapılan ortada Yobo, kornere uzaklaştırdı.
18' Gökhan Gönül, Fenerbahçe ceza sahasında yerde kaldı. Önce değişiklik işareti yapıldı ancak Gökhan oyuna devam ediyor.
16' Golün ardından tempo düşmüş durumda. Bu arada Gökhan Gönül sekerek oynuyor.
13' Fenerbahçe'de Gökhan Gönül ufak bir sakatlık geçirdi.
12' Karabükspor-Trabzonspor maçı, stadın aydınlatma sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle durduruldu.
10' İnanılmaz bir gol kaçtı Fenerbahçe adına. Soldan savunmanın arkasına hareketlenen Niang, zor durumda vurdu. Kaleci Korcan'dan seken top, kale çizgisine paralel bir şekilde kornere gitti.
8' Golden önce baskısını artıran sarı-lacivertli ekip, aradığı golü maçın 6. dakikasında buldu.
6' Alex'in harika pası ile ceza sahasına sol çaprazdan hareketlenen Santos, çok sert vurdu ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.
6' Gol : Santos ve gol..
5' Fenerbahçe takımı oyuna baskılı başladı.
2' Alex rakip yarı alanın ortasından serbest vuruş kullanacak. Ceza sahasının içi kalabalık
1' Hakem karşılaşmayı başlattı. İlk atak Fenerbahçe'nin.

İstiklal marşımız...

Ve takımlar sahaya çıktı


İLK 11'LER

SİVASSPOR
Korcan
Uğur
Navratil
Sedat
Hayrettin
Mehmet Nas
Kadir
Erman
Grosicki
Enaramo
Pedriel

FENERBAHÇE
Volkan
Gökhan Gönül
Lugano
Yobo
A. Santos
Selcuk
Emre
Mehmet Topuz
Stoch
Alex
Niang

STAT: 4 Eylül
SAAT: 20:00
HAKEM: Fırat Aydınus
YAYIN: Lig TV & Beyaz Gazete