Sivasspor - Fenerbahçe Maçında Bin 300 Polis Görev Yapacak

Yarın oynanacak olan Sivasspor - Fenerbahçe maçı öncesi Sivas Valisi Ali Kolat ve daire müdürleri alınan tedbirler hakkında bilgi verdi.

Yarın Sivas‘ta oynanacak Sivasspor-Fenerbahçe maçı için alınan önlemler maçın oynanacağı 4 Eylül Stadı‘nda düzenlenen basın toplantısıyla anlatıldı. Sivas Valisi Ali Kolat maçın önemine değinerek, "Biliyorsunuz bu maç önemli bir maç, şampiyonu belirleyecek bir maç. Dolayısıyla Sivas açısından çok şanslı bir gün. Böyle bir zaman her zaman ele geçmiyor. Sivas‘a binlerce kişinin geleceğini biliyoruz. Genel anlamda güvenlik olarak her türlü tedbirimizi aldık. İl Spor Güvenlik Kurulu olarak saha içi ve saha dışı

her türlü tedbiri aldık, bu konuda bir sorun yaşamayacağımızı ümit ediyorum. Kalınacak yerlerle ilgili tedbirler alındı, kamu misafirhanelerine de misafir kabul etmesi gerektiğinin talimatını verdim. Gelen ziyaretçilerin çoğu Sivas‘ı ilk defa ziyaret ediyor olacaklar. Bu açıdan Sivas‘tan iyi izlenimlerle ayrılmasını istiyoruz. Bu konuda Sivaslı olarak tüm çabayı göstermek istiyoruz" dedi.

Gönüllerinde Sivasspor‘un kazanmasını istediklerini kaydeden Kolat, "Maçı iyi oynayan kazansın mantığıyla söyleyebiliriz ama elbette ki Sivasspor kazansın deriz. Maç günü herkesin centilmence davranmasını ve tahriklere kapılmaması noktasında herkesin desteğini bekliyoruz. Sivas halkı hoşgörülüdür. Bütün spor camiasına örnek bir maç olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. Kolat ayrıca Sivas‘a gelecek misafirlerin Sivas Köftesi‘nden tatmalarını istedi.

BELEDİYE BAŞKANI ÜRGÜP: DÜNYANIN GÖZÜ SİVAS‘A ÇEVRİLMİŞ DURUMDA

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de maç günü iş yerlerine serbestlik getirdiklerini kaydederek, "Şehirdeki insanlara hizmet verecek olan işletmelerle ilgili serbestlik getirmiş durumdayız. Bizim denetimlerimiz sürecektir. Sivas açısından çok önemli bir noktadayız. Dünyanın gözü Sivas‘a çevrilmiş durumda. Müthiş bir tarihi eserlerimiz var, gezilip görünmesini tavsiye ederim" ifadelerini kullanarak Sivasspor‘un gururuyla mücadele edeceğini vurguladı.

ODYAKMAZ: SİVASSPOR CAMİASI ŞEHRİN ONURUNU EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEKTİR

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz da şehrin ekonomisi için misafir takım seyircilerine ayrılan bilet sayısını fazla tuttuklarını söyleyerek, "Bu ortamda biz misafirlere ayrılan bilet sayısını biraz fazla tutmanın şehrimize olacak katkılarını düşünerek yapılan görüşmelerde uygun gördük. Bunda da ne kadar haklı olduğumuzu gördük. Gelen misafirlerimiz şehrimizin tanıtım ve ekonomisine katkıda bulunacaklar. Kimsenin rekabetin eşitsizliği yönünde düşüncesi olmasın" şeklinde konuştu. Sivasspor şehrin

onurunu en iyi şekilde temsil edeceğini de sözlerine ekleyen Odyakmaz, "Sivasspor camiası şehrin onurunu en iyi şekilde temsil edecektir, kazanmak için de sahada en iyi şekilde mücadelesini verecektir. Fenerbahçe‘nin gücü de ortada ama bizler sahaya çıkarak elimizden gelen her türlü mücadeleyi vermiş olacağız" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe‘nin hükmen mağlup olması için bir grup taraftarın olay çıkarılacağı iddialarının sorulması üzerine Odyakmaz bunun bir şehir efsanesi olduğunu fakat valilik nezdinde gerekli önlemlerin alınacağını vurguladı. Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ise Sivas‘ın gelecek taraftarlara tanıtımının önemine değinerek broşür dağıtacaklarını kaydetti.

AHMET KEMAL SEYHAN: "BİLETİ OLMAYAN STADA GELMESİN"

İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan da alınan güvenlik önlemleri hakkında bilgiler vererek bileti olmayan taraftarları stadyum çevresine almayacaklarını vurguladı. Stada girişte alkol kontrolünün de yapılacağını söyleyen Seyhan, "Maç saatinde İl Emniyet Müdürlüğü olarak bin 300 polis görev alacak. Seyircilerimiz iki aşamada stada girecek. Biletleri olmayan vatandaşlar stada gelmesin. Aşırı alkollü olanlar için kontrollerimiz olacak. Sivasspor taraftarının geleceği yerde Fenerbahçe formasıyla kimseyi

almayacağız. Emniyet Müdürlüğü olarak Sivas ve Fenerbahçe taraftarına güveniyoruz. Güzel bir maç geçmesi temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA