Offshore Şampiyonası‘nın 3. Ayağında Gsyiad Galatasaray 1. Oldu

Dünya Offshore 225 Şampiyonası 3. Ayağı Samsun Valiliği Grand Prix 1‘de GSYIAD Galatasaray birinci, Beşiktaş ikinci ve YKM Sport üçüncü oldu.

Karadeniz‘de ilk kez düzenlenen Dünya Offshore 225 Şampiyonası 3. Ayağı Samsun Valiliği Grand Prix 1, Samsun Limanı‘nda yapıldı. 19 Mayıs Atatürk‘ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Samsun‘da yapılan şampiyonaya 10 tekne katıldı. Tekneler, toplam 90 kilometreden oluşan parkurda 35 tur attı. Oldukça çekişmeli geçen yarışın sonunda GSYIAD Galatasaray teknesi ile yarışan Joseph Muhlbauer ve Berna Muhlbauer 41.04,468 ile birinciliği elde ederken, Murat Leki ve Hamdi Kitapçı ikilisinden

oluşan Beşiktaş takımı 41.42,500 ile ikinci, Kerim Zorlu ve Cengiz Cennetoğlu YKM Sport teknesi ise 41.45,078 ile üçüncü oldu.

İstanbul Offshore Kulübü bu yıl takvimine ilk defa Samsun‘u dahil ederken, Samsunluların büyük ilgi gösterdiği şampiyonada Alman, Danimarkalı ve Türk sporcularında arasında bulunduğu toplam 10 takım mücadele etti.

Yarışma sonrasında üçüncü olan YKM Sport‘un kupasını TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğulu ve Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, ikinci olan Beşiktaş‘ın kupasını Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, birinci olan Galatasaray‘ın kupasını ise Vali Hüseyin Aksoy ile Milletvekili Fatih Öztürk verdi.

3. ayağın birincisi olan GSYIAD Galatasaray takımının pilotu Joseph Muhlbauer, yarışın çok çekişmeli geçtiğini belirterek, " YKM ile inanılmaz bir çekişme yaşadık" diye konuştu.

Berna Muhlbauer ise, YKM Sport teknesinin yaptığı hatadan yararlanarak 1. olduklarını dile getirerek, "Teknenin içerisinde bugünkü yaşadığımız stres bana biraz fazla geldi. YKM daha önde olsaydı biz bu kadar şevklenmeyecektik. Onların hatasını yakalamaya çalıştık. Onlarında biraz yardımıyla biz bugün birinci olduk" dedi.

Beşiktaş takımının pilotlarından Murat Leki, "Startta çok iyi değildik, bir parça geriye düştük. Stihl ile bir mücadeleye girdik. O mücadele bize vakit kaybettirdi" diye konuşurken, YKM pilotu Kerim Zorlu şu ifadeleri kullandı:

"YKM olarak Beşiktaş ve Galatasaray ile beraber yarışmaktan büyük keyif alıyoruz. Biz geçen yılın dünya şampiyonuyuz, bu yıl da dünya şampiyonu olarak çıktık piste. İlk adım olarak ilk birinciliği almak istiyorduk. Daha az hata yapanın kazandığı bir gün oldu."

Kaynak: İHA