Safranbolu‘da Trabzonspor Bereketi

Spor Toto Süper Lig‘in son haftasında lig şampiyonunu belirleyecek Kardemir Karabükspor-Trabzonspor maçına büyük ilgi göstermesi nedeniyle, Safranbolu otel ve konaklarında hafta sonu için yer kalmadı.

Spor Toto Süper Lig‘in son haftasında lig şampiyonunu belirleyecek Kardemir Karabükspor-Trabzonspor maçına büyük ilgi göstermesi nedeniyle, Safranbolu otel

ve konaklarında hafta sonu için yer kalmadı.

Tarihi evleri ve doğal güzellikleriyle ünlü Karabük‘ün Safranbolu ilçesindeki otel ve pansiyonlar, 22 Mayıs Pazar günü yapılacak Kardemir Karabükspor-Trabzonspor maçı dolayısıyla doldu. Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede yaklaşık 2 bin 600 yatak kapasiteli otel ve konaklarda yer bulunmadığını söyledi. Kardemir Karabükspor ile Trabzonspor arasında oynanacak maç öncesi rezervasyonlarla otellerin dolduğunu anlatan Aksoy, şunları söyledi:

"Trabzon‘dan İstanbul‘a kadar Karadeniz bölgesinde Süper Ligde olan tek takım Kardemir Karabükspor olduğu için başta çevre iller olmak üzere gerek Kardemir Karabükspor gerekse Trabzonspor‘u desteklemek için ilçemize akın akın taraftarlar gelmektedir. İlçemizde boş ne konak ne otel yok. Hata benim eş ve dostlarımda beni devreye sokarak yer istedi bulamadık. İlçemizde yatak kapasitesi 2 bin 600 ama ben 5 bine yakın taraftarın geldiğini biliyorum. Safranbolu bu yıl futbol turizminin tadını aldı. Gelecek

sezon için şimdiden hazırlıklarda başladık."

Kardemir Karabükspor-Trabzonspor maçına gelerek Safranbolu‘da konaklayan taraftarlar ilçeye takımlarını yalnız bırakmamak için geldiklerini belirtti. Maçı beklemeye başladıklarını ifade eden Bordo-mavili taraftarlar, maçı kazanmayı ümit ettiklerini, diğer taraftan Fenerbahçe‘nin puan kaybetmesini bekleyeceklerini söyledi.

Öte yandan Karabükspor bugünkü idmanını yağmur yağışı altında sürdürdü.

Kaynak: İHA