Galatasaray Sezonu 3 Puanla Tamamladı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig‘in 34. haftasında sahasına seyircisiz oynadığı Konyaspor maçından 2-0 galip ayrılarak sezonu 3 puanla kapattı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Ünder, kendisi görevdeyken Fatih Terim ile anlaşıldığının açıklanması için, "Bu bazen olabilir. Onun yorumu bana ait değil. Fatih Terim‘in Galatasaray‘a gelmesi beni de sevindirdi. Galatasaray ve milli takımda aldığı başarılarıyla her yeri hak eden bir meslektaşımız, ‘hoş geldin‘ diyoruz, hayırlı olsun" yorumunda bulundu.

Galatasaray‘da başarılı olduğunu dile getiren Ünder, "8 haftalık süreç içinde kendi adıma takıma bir şeyler verdiğimi düşünüyorum. Takım olarak bu süreçte, en azından oyun disiplini olan, birlik ve bütünlüğü sahaya yansıtmaya çalışan, özverili, kötü gitmelerine rağmen bir takım olgusunu yaşatmaya çalışan bir oyuncu grubu oluşturduk. Bazı oyuncular benimle birlikte kötü olan performanslarını yükseltti" dedi.

Ünder, kendisinin gelmesinden önce herkesin bu takımdaki tüm oyuncuların gitmesini istediğini vurgulayarak, "Performans yükselmesi, bazı yargıları kenara attı. Yetenekli oyuncular bu takımda mutlaka var. Ben zoru tercih ettim, bazı oyuncuların üzerine inatla gittim ve kazanan ben oldum. Gökhan Zan, Servet gibi oyuncuları kazandım. Hiç oynamayan Insua‘nın benimle birlikte Arjantin Milli Takımına çağrıldığını görüyoruz. Futboluna ve yeteneğine inandığım gençleri kazanmak için her şeyi yaparım" diye

konuştu.

Seyircisiz maçların oynanmasının üzüntü verici olduğunu kaydeden Bülent Ünder, "Taraftarların bu maçı izlemesini isterdim. Seyircisiz maçlar çok yavan oluyor. Rahat durumda olan futbolcularının nasıl iyi oynadığını taraftarların görmesini isterdim" şeklinde konuştu.

Galatasaray için her zaman göreve hazır olduğunu kaydeden Ünder, zorluklardan kaçan bir insan olmadığını ifade etti.

Ünder, takımdan gidecek oyunculara kendisinin karar vermeyeceğini ancak sorulması halinde fikrini söyleyeceğini anlattı.

Arda ile konuştuğunu ancak bu konuşmaların kendisinde kalmasını istediğini anlatan Bülent Ünder, yeni yönetimle herhangi bir görüşmesinin henüz olmadığını da sözlerine ekledi.

Sarı-kırmızılı savunma oyuncusu Gökhan Zan, çok sıkıntılı günler yaşadıklarını ifade ederek, "Tüm camia ve taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Bizim yanımızda olan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Eski başkanımız Adnan Polat‘a da teşekkür ediyorum. Bu yıl büyük başarılar yakalamak istiyorduk ama olmadı" dedi.

Galatasaraylı futbolcu Sabri Sarıoğlu da, "Takımın başına Fatih Terim geldi. Kendisi Galatasaray‘ın ve milli takımın en iyi hocasıdır. Artık bu yıl lig bitti. İnşallah önümüzdeki sezon bu yıl yapılan hataları yapmayız. Yeni yönetim, yeni oyuncularımızla yeni sezona iyi başlangıç yaparız. Gelecek yıl şampiyonluğa gitmek istiyoruz. Bu yıl için taraftarlarımızdan özür diliyoruz" diye konuştu.

KONYASPOR CEPHESİ

Konyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, gelecek yıl, küme düşen kulüpte ekonomik sıkıntıların giderilmesi halinde takımda kalabileceğini söyledi. Galatasaray‘ın ikinci yarıda da fazla pozisyon üretemediğini kendilerinin ise özellikle Marcin Robak ile buldukları pozisyonları değerlendiremediklerini kaydeden Vural, "Marcin, yakaladığı pozisyonları değerlendirseydi belki Alex‘in 5 gollük rekorunu kırardı. Futbol bir sonuç oyunudur. Tüm sezon boyunca olduğu gibi bu maçta da iyi oynayıp kaybeden takım

durumunda olduk" ifadelerini kullandı.

Konyaspor‘un gelecek yıl Bank Asya 1. Lig‘de mücadele edeceğini belirten Vural, yönetimle görüştüğünü belirterek, "Eğer önümüzdeki yıl sıkıntıları giderip, en azından kadrodan 12 oyuncuyu tutabilirsek ben de Konyaspor takımında devam edeceğim. Konya kenti bu işe sahip çıkarsa, biz de bu camiada olmaktan gurur duyarız. Olmazsa ayrılacağız" dedi.

Konyaspor‘un genç oyuncularından Serbay Yağız ise maça kötü başladıklarını belirterek Spor Toto Süper Lig‘e mağlubiyetle veda ettikleri için üzgün olduğunu söyledi. Gelecek yıl Bank Asya 1. Lig‘de mücadele edeceklerini hatırlatan Serbay Yağız, "Bank Asya 1. Lig de çok zor bir lig. Kolay ekmek yok. Gelecek yıl çıkmak isteyeceğiz. 2 milyonluk bir kentin yerinin Süper Lig olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA