Miami Heat sahasında Boston Celtics'i 99-90 mağlup etti

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde bu gece oynanan doğu konferansı yarı final eşleşmesi ilk maçında Miami Heat sahasında Boston Celtics'i 99-90'lık skorla mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

AmericanAirlines Arena'da oynanan karşılaşmada Miami Heat karşılaşmaya hızlı başlarken, ilk iki periyottaki etkili oyuncu ile karşılaşmayı kontrolü altına alarak sonuca gitti.

Zevkli geçen mücadelede zaman zaman gergin anlarda yaşandı. Oyuncular birbirleri ile girdikleri mücadeleler ardından birbirleri ile de tartışırlarken, Boston Celtics takımında Paul Pierce son periyodun bitimine 7 dakika kala Dwyane Wade ile girdiği bir pozisyon sonrasında maçın hakemi tarafından oyundan atıldı.

Karşılaşmada ev sahibi takım Miami Heat'te gecenin yıldız ismi Dwyane Wade 38 sayılık performansı ile sahanın en skorer oyuncusu olarak galibiyetin mimarı oldu.

Miami ekibinde LeBron James 22 sayı ve kenardan gelen isim James Jones 25 sayılık performansları ile galibiyetin diğer mimarları oldular. Playoff ilk turunda sayı bakımından takıma önemli katkıda bulunan Chris Bosh ise bu karşılaşmada hücum bölgesinde beklentileri karşılayamadı. Chris Bosh karşılaşmayı 7 sayı, 12 ribaundluk performans tamamladı.

Geçen sezonun finalisti Boston Celtics'te ise Ray Allen 25 sayılık performansı ile takımı adına sahanın en etkili oyuncusu oldu. Son periyotta 8-0'lık seri yakalayan Boston Celtics takımı, Ray Allen'ın bitime 4.18 saniye kala zor pozistondan attığı üç sayılık basket ile farkı 8 sayıya indirip maça ortak olma şansını yakalasada, devamını getiremedi.

Boston ekibinde Paul Pierce 19 sayı ve kenardan gelen isim Delonte West 10 sayılık performansları ile skora katkıda bulunan diğer isimler olurlarken, Boston takımında iki isim hayal kırıklığı yarattı.

Geçtiğimiz maçlarda Boston Celtics takımının galibiyetinde büyük katkılar sağlayan Rajon Rondo ve Kevin Garnett bu karşılaşmada bekleneni veremediler. Bu karşılaşmada sahada yokları oynayan Rajon Rondo maçı 8 sayı, 7 asistlik performans ile tamamlarken, Kevin Garnett ise 6 sayı, 8 ribaundluk performans sergiledi.

Serinin ikinci maçı salıyı çarşambaya bağlayan gece tekrar AmericanAirlines Arena'da oynanacak.

1. Periyot: Boston 14-20 Miami
2. Periyot: Boston 22-31 Miami
3. Periyot: Boston 26-25 Miami
4. Periyot: Boston 28-23 Miami

Miami Heat sahasında Boston Celtics'i 99-90 mağlup etti