Barcelona sahasında Real Madrid'i konuk ediyor

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında, Barcelona bugün ezeli rakibi Real Madrid'i konuk ediyor. Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile Real Madrid arasında oynanacak zorlu mücadele saat 21.45'te başlayacak.

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş mücadelesinde Barcelona bugün Nou Camp’ta Real Madrid’i ağırlyacak. Deplasmanda oynadığı ilk maçı 2-0 kazanan Barcelona, kendi seyircisi önüne avantajlı bir şekilde çıkacak.

BARCELONA CEPHESİ


İspanya La Liga’da şampiyonluğa adım adım yürüyen ve büyük ölçüde şampiyonluğu garantileyen Barcelona, bu sezon Şampiyonlar Ligi Kupası’nı da kazanmak istiyor. İspanya Kral Kupası’nı Real Madrid’e kaptıran Barcelona, sezon sonunda hem La Liga şampiyonluk kupasını hem de Şampiyonlar Ligi Kupası’nı müzesine götürmenin hesaplarını yapıyor.

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Real Madrid’i Lİonel Messi’nin kaydettiği gollerle 2-0 mağlup eden Barcelona, bugünkü rövanş maçına rahat bir şekilde çıkacak.

Pep Guardiola maçtan önce yaptığı açıklamada; "Atak yapmaya çalışacağız ama bunu aklı selim bir şekilde yapacağız. Oyunu domine etmeliyiz ve hazır olmalıyız çünkü son derece zor bir karşılaşma olacak. Hem futbol açısından, hem duygusal olarak. Topu çok çabuk hareket ettirmeliyiz, uçurmalıyız. 100.000 taraftarın bize yardım edeceğinden eminim" şeklinde konuştu.

Barcelona takımında Real Madrid maçı öncesi cezalı ve sakat futbolcu bulunmuyor. Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Real Madrid’e karşı forma giyemeyen Iniesta’nın sakatlığının tamamen geçmesi ve bugünkü maçta forma giyecek olması Barcelona taraftarlarını sevindirmiş durumda.

REAL MADRİD CEPHESİ


İspanya La Liga’da Barcelona’nın gerisinde kalan Real Madrid, bu gece Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında karşılaşacağı rakibini deplasmanda en az 2 farkla mağlup ederek bir mucizeye imza atmak istiyor. İspanya Kral Kupası finalinde Barcelona’yı yenerek kupanın sahibi olan Real Madrid, bu sezon ilk kupasını elde etmişti. Şuandaki tabloya bakıldığında Real Madrid’in bu sezonu sadece 1 kupayla kapatması muhtemel gözüküyor.

Barcelona ile oynanan her maç öncesi yaptığı sert açıklamalarla ortamı geren Jose Mourinho, bugün oynanacak maç öncesi sessiz kalmayı tercih etti. Jose Mourinho’nun bu önemli maç öncesi sessiz kalması, bugünkü maçın ortamını az da olsa yumuşatmış oldu.

Real Madrid’de cezalı durumda bulunan Pepe ve Sergio Ramos, bugün Barcelona’ya karşı forma giyemeyecek. Real Madrid’de bu 2 futbolcunun dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

TAKIMLARIN KADROLARI


BARCELONA
Victor Valdes
Dani Alves
Busquets
Pique
Puyol
Mascherano
Iniesta
Xavi
Pedro
Lionel Messi
David Villa

REAL MADRİD
Casillas
Arbeloa
Carvalho
Albiol
Marcelo
Xabi Alonso
L.Diarra
Di Maria
Mesut Özil
Cristiano Ronaldo
Emmanuel Adebayor

SAAT: 21.45
STAT: Nou Camp

MAÇTAN NOTLAR
Barcelona, Şampiyonlar Ligi tarihindeki 220'inci maçına çıkacak. Barcelona bu maçların 125'ini kazanırken, 52 kez berabere kaldı 42 kez ise yenildi.
• Avrupa kupalarında Real Madrid ile 7 kez karşılaşan Barcelona bu maçların 3'ünü kazanırken 2'sinde berabere kaldı.
Real Madrid bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 26 gol atarak en golcü takım oldu. Katalan ekip, Real Madrid ile birlikte +19 averaja sahip.
• Lionel Messi, 12 golle bir sezonda Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol atan isim olan Ruud van Nistelrooy'u yakalamak için sadece 1 gole ihtiyaç duyuyor.
Pep Guardiola’nın öğrencileri bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadıkları maçlarda 41 kez ofsayta düştü. Sadece Chelsea, 42 kez ile bu alanda Barcelona'dan önde.
• Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nin en çok şut atan (171) takımı Real Madrid.
• Karim Benzema ve Cristiano Ronaldo attıkları 6'şar golle Real Madrid'in bu turnuvadaki en golcü isimleri konumunda.
• Ronaldo turnuvanın en çok şut çeken ismi. Rakip kaleleri 53 kez yoklayan Portekizli yıldızın sadece 24 şutu isabetli olurken; Messi bu alanda 42 şut ile ikinci. Ama 28 şutunda isabet kaydetti.
• Mesut Özil 6 asistle bu alanda turnuvanın lideri.
• Lassana Diarra ve Dani Alves, 24 faulle takımlarının en sert oyuncuları konumunda. Ancak Shakhtar Donetskli Luiz Adriano 29 faulle bu alanda lider.
• 3 kırmızı 27 de sarı kartla Real Madrid, turnuvanın kötü çocuğu konumunda.

Barcelona sahasında Real Madrid'i konuk ediyor