Ümit Kayıhan: Karadeniz’İn İki Kardeş Takımı Karşılaşak

Bank Asya 1. Ligi‘ni dördüncü sırada bitirerek adını play-off grubuna yazdıran Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör Ümit Kayıhan, Orduspor maçları öncesinde iddialı konuştu.

Bank Asya 1. Ligi‘ni dördüncü sırada bitirerek adını play-off grubuna yazdıran Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör Ümit Kayıhan, Orduspor maçları öncesinde iddialı konuştu.

    Play-off’taki rakipleri Orduspor ile oynayacakları iki maçtan da galip ayrılarak finale çıkmak istediklerini belirten Kayıhan, “Karadeniz’in iki kardeş ekibinin karşılaşması olacak. Kardeşlerin mücadelesinde kazanan olmak istiyoruz.” dedi.

    Kayıhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, taraftarın 3 yıldır özlemini çektiği Süper Lig için bu maçlarda üstün gayret göstereceklerine dikkat çekerek, ‘‘Orduspor ile iki ayaklı ve telafisi zor bir karşılaşmaya çıkacağız. 250 kilometre mesafedeki iki kardeş şehir mücadele edecek. Orduspor ile olan kardeşliğimize yaptığımız maçlarda asla gölge düşürmedik. Ne olursa olsun, bu maçlarda da gölge düşürmeyeceğiz.‘‘ dedi.

    Play-off yarı final maçları sonucu bir takımın finale çıkacağını ifade eden Kayıhan, şunları söyledi:

    ‘‘İki kardeş takım final için yarışacak, kardeşlerin mücadelesinde kazanan olmak istiyoruz. Moral motivasyon olarak iyi durumdayız. Samsunspor‘u deplasmanda yenerek yeniden bir özgüven kazanmamız bunda etkili oldu. Şampiyon olan bir takım karşısında aldığımız galibiyet bize ayrı bir güç kattı. Orduspor maçı yeni bir lig ve yeni bir sayfa. Sıfır puanla başlıyoruz. İlk maçta iyi bir skor alıp ikinci maça avantajlı çıkmak istiyoruz.‘‘

    Çaykur Rizespor’un Orduspor ile yapacağı yarı final maçının ilk ayağı 23 Mayıs Pazartesi günü saat: 20.00’da Ordu’da oynanacak. Bu karşılaşmanın rövanşı ise 26 Mayıs Perşembe günü yine aynı saatte Rize’de oynanacak.

    Oynanan maçlar sonucu adını finale yazdıran ekip, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - TKİ Tavşanlı Linyitspor eşleşmesinde turu geçerek finale kalan takımla 29 Mayıs Pazar günü finalde karşılaşacak.