Türkiye Trambolin Ve Cimnastik Şampiyonası

İzmir‘de 21-22 Mayıs 2011 tarihlerinde yapılacak olan Ritmik Cimnastik 2. Etap Kulüplerarası Yıldızlar, Gençler, Büyükler ve Olimpik Sporcu Yetiştirme Merkezleri Projesi 2. Kontrol Yarışmaları‘na Kastamonu‘da yetişen 45 sporcu katılacağı bildirildi.

Kastamonu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Adnan Özkan, 8 aydır yetiştirdikleri, yetiştirdikleri 10 ayrı takım ve 45 sporcu ile yarışmalara katılacaklarını kaydetti. Özkan, toplam 230 sporcunun katılması beklenen yarışmalara kısıtlı imkanlara rağmen çok sıkı hazırlandıklarını söyledi. Oldukça yetenekli sporcuların bulunduğunu belirten Özkan, "Büyüklerde en az 3 kişiden ferdi olarak derece bekliyoruz. Ayrıca takım olarak ise 2 takımın derece alacağını ümit ediyoruz.

Küçüklerde takım olarak ise en az bir takımdan derece bekliyoruz. Ferdi olarak ise kız ve erkeklerde ise 10 kişinin bireysel başarı elde edeceğini tahmin ediyoruz" dedi. Tüm sporseverlere çağrıda bulunan Özkan, Kastamonu‘ya iyi bir trambolin ve jimnastik salonunun kavuşturulması konusunda destek istedi.

Öte yandan Kastamonulu sporcular yapılan son 5 yarışın tamamında Türkiye ikinciliği veya üçüncülüğü derecelerini elde etmeyi başarmıştı.

Kaynak: İHA