Ertuğrul Sağlam: Önümüzdeki Yıl Bursaspor Açısından Tarihi Bir Sene Olacak

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, önümüzdeki sezonun Bursaspor için tarihi bir yıl olacağını söyledi. Bursaspor’un huzur ortamına kavuşması halinde yeniden şampiyon olacağını dile getiren Sağlam, transfer konusunda ise belli bir seviyenin altında oyuncu almayacaklarını kaydetti.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, önümüzdeki sezonun Bursaspor için tarihi bir yıl olacağını söyledi. Bursaspor’un huzur ortamına kavuşması halinde yeniden şampiyon olacağını dile getiren Sağlam, transfer konusunda ise belli bir seviyenin altında oyuncu almayacaklarını kaydetti.

    Başarılı teknik direktör, Bursaspor TV‘de yayınlanan "İleri Üçlü" isimli programda önemli açıklamalarda bulundu. Kulübün şampiyon olduğu 16 Mayıs tarihinin ileriki yıllarda Türk futbolu adına kutlanan bir gün olacağına inandığını ifade etti.



    ÜÇÜNCÜLÜK, ŞAMPİYONLUK KADAR ÖNEMLİ

    UEFA Avrupa ligine katılmayı garantilediklerini hatırlatan Sağlam, elde edilecek üçüncülüğün şampiyonluk kadar önemli olduğunu vurguladı. Sağlam, şöyle konuştu:

    “İnşallah bunu da başaracağız ki şampiyonluk yolunda sezon başından beri yaşadığımız sıkıntılar, başbaşa kaldığımız zorluklar, karşımıza çıkartılan engeller ve maruz kaldığımız muameleleri göz önünde bulundurduğumuz zaman bu sene de çok büyük bir başarıya imza attığımızı söylemek istiyorum.”

    KULÜP TAZİYE EVİ GİBİ

    Elde edilecek üçüncülüğü sahada taraftarla birlikte kutlamak istediklerini ifade eden Sağlam, “Bu üçüncülüğü tekrar sahada taraftarımızla kutlamak isteriz ama yapamıyorsunuz maalesef. Bizim bu havadan kurtulmamız lazım. İşte kulübe geliyorsunuz bu yaşanlardan dolayı taziye evi gibi.‘‘ diyerek şöyle devam etti:

    ‘‘Dimdik ayakta durduğumuz için bu hafta biz gittik Kasımpaşa’da kalemize top gelmeden, sezonun en iyi futbollarından birini oynayarak, oyuncular sorumluluk alarak, onlarda gösterdiler biz yılmayacağız, daha iyi olacağız, bu işe sarılacağız dediler. Onlarda aslanlar gibi bunu gösterdiler.”

    TARİHİ BİR SENE OLACAK

    Önümüzdeki senenin kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren genç teknik adam, “Bence Bursaspor açısından tarihi bir sene olacak. Yani Bursaspor’un geleceğini belirleyecek bir sene olacak ki cezalarla başlayacağımız önümüzdeki sezon da çok büyük bir desteğe, çok önemli bir birlikteliğe ihtiyacımız olduğu ortada.” dedi.

    Bursaspor’la mukavelesini neden uzattığına da açıklık geçiren Sağlam, şöyle devam etti:

    “Daha büyük başarıları başka yerde yaşamak varken Bursa’da niye kaldım? Bursaspor’da daha güzel günlere ulaşabileceğim için, bu yaşadıklarımızı tekrar yaşayabileceğimiz için Bursaspor’u bir Avrupa takımı yapabileceğimiz için ben Bursa’da kaldım.”



    ARAMIZDAN AYRILANLAR OLACAK

    Sezon sonunda kadrodan ayrılacak futbolcular olacağını belirten başarılı çalıştırıcı, şöyle devam etti:

    “Bunların hepsine bir defa çok güzel bir veda yapma, tabi kimler ayrılacaksa, bunda tam bir netlik yok. Ama kadromuzdan ayrılanlar olacak. Hem üçüncülüğü kutlarken, hem kadro ile taraftarımızı bir araya getirme, son dönemde yaşananları da üzerimizden atabilecek birlik beraberlik ortamını aslında hazırlayabiliriz.

    Maçtan bir gün sonra böyle bir şey düzenlenebilir. Futbolun gerçeği bu, çok farklı hedef için çok farklı oyunculara ihtiyacınız olabiliyor. Başka bir hedef için sizin işinize çok yarayan oyuncular, başka bir hedef için yeterli olmayabiliyor.”

    MİLLER’LE TRANSFER SEVİYESİ BELLİ OLDU

    Bundan sonra performansından emin olmadıkları, belli bir seviyenin altında oyuncu almayacaklarını dile getiren Sağlam, şunları kaydetti:

    “Kenny Miller‘den sonra transfer seviyesi belli olmuştur. Daha büyük hedefler için koşacağımız için önümüzdeki sene için çok ciddi, taraftarımızı mutlu edecek transferleri yapacağız.

    Kimse endişe etmesin. Çalışmalarımız var, görüşmelerimiz var. Başkanımız da şuanda yurt dışında zaten. Kendiside özel ilgileniyor artık, görüşmeleri kendisi yapıyor. O da önümüzdeki sezonla alakalı çok hırslı, çok istekli, çok arzulu. Yani çok ciddi anlamda, çok ciddi oyuncuları kulübümüze inşallah getireceğiz.”

    TRANSFERDE BAŞARISIZ OLMADIK

    Transferde başarısız olundu iddialarına da cevap veren Sağlam, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    “Stepanov‘u aldık biz, Porto‘dan aldık. Ama bir bakıyorsunuz onun mevkisine Serdar var, şimdi A milli takıma gidecek inşallah. İbrahim Öztürk var A Milli takıma gitmiş, Ömer var A Milli Takıma gitmiş. Böyle bir ortamda oraya gidip Ferdinad‘ı almanız lazım ki onların önüne çıksın. Şimdi bu kötü bir transfer olarak değerlendiriliyor, alakası yok. Sen elindeki oyuncular aşama kaydetmiş, onun önüne geçmiş.

    Burada bir kayıptan ziyade bir kazancı konuşmak lazım bence. Stepanov‘a biz 700 bin Euro verdik diyelim, şimdi Serdar Aziz‘i istesin birisi 7 milyon Euro’ya veriyor musun bakayım. Harcanan para ile alınan verimi değerlendirmek lazım. Bizim transferde hayal kırıklığı yaşadığımızı ortaya atanların iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum.”

    TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLUYOR, GÖZLERİM DOLUYOR

    Geçen yılki şampiyon oldukları anın görüntülerini en az 60 defa seyrettiğini belirten Sağlam, duygularını şöyle anlattı:

    “Her görüşte tüylerim diken diken olur, gözlerim dolar. Acayip bir hisse bürünürüm. Çok güzel bir görüntü. Orada ne dediğimi hatırlamıyorum, o anı hatırlamıyorum. O anı filmi geri sardığım zaman beynimde bir şey yok. Ama hem bu görüntü hem de geçen seneki Fenerbahçe ve Trabzon maçını seyrederken ki onu da bir 20 defa seyretmişimdir, her seyredişimde o her pozisyon gol olacakmış gibi yine böyle heyecanlanırım. Yani Allah bize bu günü yaşattı. Bu çok büyük bir onur.

    Bazen böyle umutsuz konuşuyor gibi görünüyoruz ama eğer şehir bütünleşirse, şehrin enerjisi ve dinamikleri Bursaspor’un başarısı için bir araya gelirse, sıkıntılar ortadan kalkar, Bursaspor huzur ortamına girerse biz şu günleri bir daha yaşayabiliriz.”