Banvit Başantrenörü Ene: Avantajı Yeniden Elde Ettik

Beko Basketbol Ligi Play-off Çeyrek Final üçüncü maçında Olin Edirne‘yi depasmanda 6 sayı farkla 68 - 62 mağlup ederek seride 2-1 öne geçen Banvit‘te baş antrenör Orhun Ene karşılaşmayı yorumladı.

Beko Basketbol Ligi Play-off Çeyrek Final üçüncü maçında Olin Edirne‘yi depasmanda 6 sayı farkla 68 - 62 mağlup ederek seride 2-1 öne geçen Banvit‘te baş antrenör Orhun Ene karşılaşmayı yorumladı.

Beko Basketbol Ligi Playoff Çeyrek Final üçüncü maçında Olin Edirne‘yi depasmanda 6 sayı farkla 68-62 mağlup ederek seride 2-1 öne geçen Banvit‘te baş antrenör Orhun Ene, iyi mücadele ettiklerini ve avantajın yeniden kendilerine geçtiğini söyledi.

Olin Edirne‘nin hem savunmada hem de hücumda riskleri olan bir takım olduğunu belirten Orhun Ene, maçı iyi savunma yaparak kazandıklarını söyledi.

Genç oyuncuların da büyük katkı sağladığını ifade eden başarılı çalıştırıcı, “Olin Edirne, play-off maçlarındaki eşleşmesi avantaj olmayan bir takımdı. Hem savunmada hem de hücumda riskleri olan bir takım. Bu anlamda kendi sahamızda bir maç kaybederek, saha avantajımızı kaybetmiştik. Bu maçı kazanarak bu avantajı yeniden elde ettik.‘‘ diyerek şunları söyledi:

‘‘Savunmamızın çok iyi olduğunu ve iyi mücadele ettiğini söylemek gerek. Olin‘in iyi oyuncularına kurduğumuz baskı maçın sonunda etkisini gösterdi. Genç oyuncularımızın da buna katkısı büyük oldu. Maçın içerisinde gereksiz şekilde alan savunmasında paylaşma hatası yaparak 2 tane 3‘lük verdik. 8 sayıdan gelmek için bizim için sıkıntıydı. Sakat oyuncularımız yerine giren genç oyuncularımızla iyi bir galibiyet aldık.”

Orhun Ene, rakiplerine saygı duyduklarını vurgularken, “Rakibimiz bizi yense de asla şansa yendi, demeyiz. Rakibimizin emeğini de takdir ederiz. Bunun Türk sporunda önemli bir vasıf olduğunu düşünüyorum. Zaten bu vasfı gösteremediğimiz için Türk sporunda fanatizm yükseliyor. Olin, bizi büyük başarı gösterip Bandırma‘da yenmiştir. Hakkıyla yenmiştir, biz de talihsiz anlar yaşadık ama bunların Olin‘in o galibiyetine gölge düşürmemeli.” ifadelerini kullandı.



TAŞTİMUR: BANVİT KARARLI BİR GALİBİYET ALDI

    Olin Edirne Başantrenörü Gökhan Taştimur ise Banvit‘in çok güçlü bir takım olduğunu ve haklı bir galibiyet aldığını söyledi.

    Önemli bir avantajı kaybettiklerini ifade eden Gökhan Taştimur, “Deplasmanda kazandığımız maçla bir avantaj elde etmiştik. Burada yenilerek bu avantajı kaybettik. Perşembe günkü maçı kazanmak zorundayız, yoksa sezonu kapatmak zorundayız. Şimdi artık bunun hesabını yapacağız. İki maç kazanmak zorundayız. Bugün bu atmosferde kazanmak isterdik, Banvit çok güçlü bir takım. Arada çok ciddi bir seviye farkı var. Neticede bizde de kısıtlı bir kadro var. Hakemler mükemmel bir maç yönettiler. Biz sertliğe cevap veremedik. Oyuncularımı kutluyorum. Oyuncularımız çok büyük bir iş başardılar. Henüz bitmedi, Perşembe günü yeniden oynayacağız. Hâlâ şansımız var, hâlâ elenmedik. Biz harika bir sezon geçirdik, önemli olan üzerine bir şeyler katmak. Son derece düzenli gelmiş bir Banvit, kararlı bir galibiyet aldı.” dedi.

    Olin Edirne – Banvit senisinin 4. maçı yarın yine Edirne Mimar Sinan Spor Salonu‘nda oynayacak. Bandırma temsilcisi galip gelmesi durumunda Beko Basketbol Ligi Playoff Yarı Finali’nde Galatasaray Cafe Crown‘un rakibi olacak.