4. Gökova Bisiklet Turu Başladı

Muğla’da Türkiye Bisiklet Federasyonu‘nun desteğiyle düzenlenen Gökova Bisiklet Turu 2011, ‘‘Yollar Hepimizin, Paylaşalım‘‘ sloganıyla yerli ve yabancı yaklaşık 150 sporcunun katımıyla başladı.

Muğla’da Türkiye Bisiklet Federasyonu‘nun desteğiyle düzenlenen Gökova Bisiklet Turu 2011, ‘‘Yollar Hepimizin, Paylaşalım‘‘ sloganıyla yerli ve yabancı yaklaşık 150 sporcunun katımıyla başladı. Muğla, Ula-Akyaka, Akyaka-Ören, Ören-Bodrum, Bodrum-Datça-Çubucak, Çubucak-İçmeler-Marmaris güzergâhlarında beş gün sürecek tur kapsamında sporcular, toplam 260 kilometre pedal çevirecek.

25-75 yaş grubu bisikletçilerin katıldığı, Gökova Körfezi çevresinde dolaşılacak turun ilk günü, Muğla Cumhuriyet Meydanı‘nda, Ula ilçesi yönüne gitmek üzere bütün bisikletçilerin pedal çevirmesiyle başladı.

Bu arada turla ilgili olarak Konakaltı Kültür Merkezi’nde bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Muğla Valisi Fatih Şahin, Belediye Başkanı Osman Gürün, Avrupa Bisiklet Federasyonu Başkanı Frans Van Shoot, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Muğla Bisiklet Derneği yöneticileriyle yerli ve yabancı bisikletçiler katıldı.

Vali Şahin, bu yıl dördüncüsü yapılacak Gökova Bisiklet Turu’na yurtiçi ve yurtdışından sporcuların katılmasının önemli olduğunu belirterek, “Bu turun, her yıl geliştirilerek yapılması gerekiyor. Muğla, bisikletçilerin görmek istediği doğal güzelliklere ve kültürel zenginliklere sahip. İlimizde turizmin çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayılmasında, spor ve özellikle bisikletin önemli bir yeri olduğunu ve bisiklet sporunun yükselen bir değer olduğunu düşünüyorum. Hem sağlık hem de zamanla önemli bir ekonomik değere ulaşması açısından çok önemli bir spor dalı.” dedi.

Başkan Gürün ise her yaştaki insanın bisiklet sporuna özendirilmesi ve sağlıklı bir toplum oluşmasına büyük önem verdiklerini söyledi. Federasyon Başkanı Shot da Muğla ve yöresinin, özellikle Gökova Körfezi’nin bisiklet sporu için harika bir güzergâh oluşturduğunu kaydetti. Tura katılmak için yurtdışından gelen yazarlar ise bisikletçinin istediği altyapı özellikleri hakkında bilgi verdi. Muğla Bisiklet Derneği Başkanı Bülent Savran, Gökova Bisiklet Turu‘yla doğal güzellikleriyle ünlü Muğla ve yöresinin tanıtımına büyük katkı sağlamayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Daha sonra start verilen tur Ula, Akyaka, Ören, Bodrum, Datça ve Marmaris güzergâhında devam ederek, 22 Mayıs Pazar günü tamamlanacak.