Sema Kasapoğlu’Na Ioc’Den Ödül

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, "2011 Kadın ve Spor Ödülü"nü Avrupa’dan TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Sema Kasapoğlu’na verdi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, "2011 Kadın ve Spor Ödülü"nü Avrupa’dan TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Sema Kasapoğlu’na verdi.

    Geçtiğimiz yıl ülkemizde düzenlenen 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda aktif görev alan ve Türkiye‘ye gelen üst düzey misafirleri ağırlayan ekibi yöneten, basketbol adına yaptığı çalışmalar ile dikkatleri çeken ve halen TMOK Yönetim Kurulu Üyesi olan, Türkiye Basketbol Federasyonu ilk başkanı merhum Turgut Atakol’un kızı Sema Kasapoğlu, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından “2011 Kadın ve Spor Ödülü” ile onurlandırıldı.

    Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından IOC’ye aday gösterilen Sema Kasapoğlu, ‘Her kız spor yapmalı’ parolası ile İstanbul Kireçburnu Spor Kulübü’nde temelini attığı 6-16 yaş arasındaki kız çocuklarına futbol eğitimi veren "Çim Filizleri" projesi ve buna ilişkin çalışmaları nedeniyle ödüle değer bulundu.

    Sema Kasapoğlu, IOC Kadın ve Spor Ödülü’nü 23 Haziran 2011 tarihinde Lozan’da düzenlenecek törende alacak. Sema Kasapoğlu’na aynı proje kapsamında Dünya Fair Play Birliği (CIFP) de 2009 yılının Fair Play Şeref Diploması ödülünü vermişti.