Galatasaray Kulübü‘nden Uefa Kupası‘nı Kazanan Takıma Teşekkür

Galatasaray Kulübü, UEFA Kupası‘nın kazanılmasının 11. yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Galatasaray Kulübü, UEFA Kupası‘nın kazanılmasının 11. yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Kulübün internet sitesinden, "Tarihi yazanlara teşekkürler" başlığı ile yayımlanan mesajda, şu ifadelere yer verildi: "11 yıl önce bugün, Galatasaray futbol takımı Türkiye‘ye ilk Avrupa Kupası‘nı kazandıran finali oynamış ve UEFA Kupası‘nı kazanan ilk ve tek Türk kulübü olmuştu.

17 Mayıs’ın 11. yıldönümü vesilesiyle, şanlı tarihimize unutulmaz bir damga vuran 2000 UEFA Kupası şampiyonluğumuzu andığımız bugün, bize bu başarıyı getiren dönemde görev yapan futbolcularımıza, Teknik Direktörümüz Fatih Terim‘e ve teknik ekibine, Kulübümüzün Başkanı Faruk Süren ve yönetim kurulu üyelerine; bu şampiyonlukta emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz.

1999-2000 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Galatasaray, grubundaki son maçında Milan’ı son dakikalarda gelen gollerle 3-2 yenerek UEFA Kupası’nda oynama şansını elde etmişti.

UEFA Kupası’nda sırayla Bologna, B. Dortmund, Real Mallorca ve Leeds United’ı eleyen Galatasaray, finalde de İngiltere’nin Arsenal takımıyla karşılaştı. Kopenhag (Danimarka) Parken Stadı‘nda oynanan, normal süresi ve uzatma bölümü golsüz sona eren maçın ardından penaltı atışlarına geçildi. Rakibine 4-1 üstünlük sağlayan Galatasaray, UEFA Kupasını kazanan taraf oldu. Penaltı atışlarında Ergun Penbe, Hakan Şükür, Ümit Davala ve Giga Popescu Galatasaray adına topu ağlara gönderen isimler oldular.

Bu büyük başarı, bir Türk takımının ülke tarihinde ilk Avrupa kupasını Türkiye‘ye getirmesi anlamını taşıyordu.

Galatasaray‘ın bu büyük başarısı, Türk futbolunda yepyeni bir ufuk açmış, o güne kadar yerel hedeflerle yetinen Türk kulüplerinin önüne uluslararası perspektif getirmiştir. Galatasaray‘ın, Avrupa‘nın futbolda ileri gitmiş ülkeleri arasında kendi çabasıyla edindiği bu haklı yer, tüm dünyada da yankı bulmuştur. Galatasaray adı, bu büyük başarıyla dünyanın birçok ülkesinde ve özellikle 3. dünya ülkeleri arasında büyük bir sevgi ve sempatiyle bilinir olmuştur."