Sarıçam‘da Başpehlivan Amasyalı Ali Rıza Kaya Oldu

Sarıçam Belediyesi tarafından organize edilen ve Türkiye‘nin en ünlü güreşçilerinin katıldığı karakucak Güreş Festivalinde, Amasyalı Ali Rıza Kaya, Erzurumlu Sait Bingöl‘ü finalde tuşla yenerek Başpehlivanlığı kazandı.

Sarıçam Buruk Stadında Binlerce kişinin izlediği karakucak güreşlerinde mutlu sona Ali Rıza Kaya ulaştı. 2. Sait Bingöl ve üçüncülüğü de Tokatlı Abdulselam Güngör kazandı. Başpehlivanlık güreşinde üç sporcuya toplan 4 bin lira ödül verildi. Bu yıl ilki gerçekleştirilen güreş festivalinde Başpehlivanlık güreşlerine Tarihi Kırkpınar güreşlerine katılarak derece elde etmiş sporcular katıldı. Çekişmeli geçen Başpehlivanlık güreşlerinde finale Dünya Üniversiteler Arası Olimpiyatlar da şampiyon olan Sait

Bingöl‘le, farklı organizasyonlarda derece elde etmiş Ali Rıza karşı karşıya geldi. Sait Bingöl‘ü final de tuş eden Ali Rıza Kaya, Sarıçam‘da ilk Başpehlivan oldu. Bu arada güreşleri izleyenler arasında eski dünya şampiyonu Harun Doğan ile olimpiyat üçüncüsü milli güreşçi Ayhan Taşkın da yer aldı.

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Başpehlivan olan Ali Rıza Kaya‘nın madalyasını takarak kutladı.

Sarıçam Karakucak Güreşlerinde kilolarında birinci olan güreşçiler ve kulüpleri şöyle:

30 kg Hamza Alaca (Huzurkent), 35 kg Ali Hünç (Osmaniye), 40 kg Alper Arslan (Adana GEM), 45 kg Ahmet Tatlıer (Ankara Şekerspor) 50 kg Ahmet Çınar (Yüreğir Belediyesi), 55 kg Gökhan Zorba (Osmaniye), 60 kg Ali Kuru (Kahramanmaraş Belediyesi), 65 kg Şenol Çalık (Kahramanmaraş Belediyesi), 75 kg Fatih Karataş (Ceyhan Belediyesi), 85 kg İsmail Bulut (Kahramanmaraş Belediyesi), 95 kg Mustafa Özdemir (Kocaeli Belediyesi).

Kaynak: İHA