Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin Dünya Şampiyonasını Değerlendidi

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, milli sporcuların da katılımıyla gerçekleştirdiği basın toplantısında Dünya Şampiyonası‘nı değerlendirdi. Şahin, "Sporcuların başarısızlıkları değil, başarıları ön plana çıkarılsın" dedi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 8. KoçFest Üniversite Spor Oyunları‘nda Tekvando müsabakalarını izlemek için memleketi Konya‘ya gelen Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, milli sporcular Yunus Sarı ve Dürdane Altunel‘in katılımıyla TSYD Konya Şubesi‘nde basın toplantısı düzenledi. Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından 1-6 Mayıs tarihinde Kore‘nin Gyeongju şehrinde düzenlenen 21. Dünya Tekvando Şampiyonası‘nda 80 kiloda

2. olan Yunus Sarı ve 62 kiloda 3. olan Dürdane Altunel ile kameralar karşısına geçen Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, bu şampiyonanın 2012 Londra Olimpiyatları öncesinde en büyük şampiyona olması nedeniyle önemli bir nitelik kazandığını ifade etti. Türk Milli Takımı‘nın bu şampiyonaya 8 erkek 8 bayan sporcuyla katıldığını belirten Şahin, "Bu şampiyonada Türk Milli Takımı 149 ülke, bin 400 sprocu arasından madalyalar aldı. Neticede şampiyonaya en iyi şekilde hazırlanan takımımız Servet

Tazegül ile 1 altın, Yunus Sarı ile 1 gümüş, diğer sporcularla 4 bronz madalya alarak Türkiye Tekvando Federasyonu tarihinde en çok dünya şampiyonalarında aldığı madalyalarla tarihe geçerek, bu şampiyonayı başarılı bir şekilde bitirdi. Burada ki en önemli olay, takım olarak sadece madalya kazanan değil, aynı zamanda madalyanın eşiğinden dönen sporcularla da Türkiye çok popüler haline geldi" dedi.

EN BAŞARI FEDERASYON BİZİZ

Dünya‘nın en değerli sporcusu olarak Servet Tazegül‘ün seçildiğini hatırlatan Şahin, "Türk milleti adına onur verici bir durumdur. Şunu ispat ettik. Orada hem bayrağımızı göndere çektirdik, hem de İstiklal Marşı‘ımızı çaldırdık. Dünya‘nın bütün televizyonlarında yayınlandı. Başarılı sporcularımızın göz doldurması cesur ve güzel bir şekilde şampiyonayı tamamlamaları neticesinde alınan başarı bütün dünya tarafından konuşuldu" şeklinde konuştu. Selçuklu Belediyespor Kulübü sporcusu Dürdane Altunel‘in çok

önemli maçlar yaptığını da değinen Şahin, "Yarı finalde Koreli sporcuyu yenerek dünya üçüncüsü oldu. Ufak farkla dünya şampiyonluğunu kaçırdı. Konya adına çok büyük gurur. Aynı zamanda Yunus Sarı genç yaşına rağmen orada 80 kiloda en zor siklette, dünya ikincisi olmuştur" diye konuştu.

Futboldan ve diğer bazı sporlardan dolayı bu başarıların önemini göremiyoruz diyen Şahin, "Eğer bunlar arka planıyla gösterilirse, millet bu çocuklarla hakikaten gurur duyar. Çünkü Türkiye‘de en başarılı federasyonuz. Bunu da buradan iddia ediyorum. Başarısızlıklar ön plana çıkarılmasın, başarılar ön plana çıkarılsın. Başarı, marifet iltifata tabi olsun" dedi.

YENİ YATIRIMLAR YOLDA

Başarının tesadüf olmadığını kaydeden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, "Başarı için mutlaka yatırım yapmamız gerekiyor. Dürdane, Selçuklu Belediyespor Kulübü‘nün bir sporcusudur. Kulüp, 3 bine yakın amatör sporcusuyla Türkiye‘nin en büyük kulüplerinden biridir ve tesislerimizle büyük adımlar atıyoruz. Çocuklarımız iyi tesislerde spor yapsınlar istiyoruz" dedi. Uluslararası Spor Salonu ve Kongre Merkezi‘nin bu işin ana merkezi olduğunu vurgulayan Altay, "Bunun yanında spor alt yapısına

ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bu yıl 5 tane spor salonu temeli atıldı ve yıl sonunda tamamlanacak. Amatör sporun kullanımına sunulacak. Ama biz bununla yetinmiyoruz. Gelecek yıl içinde okul bahçelerimizde 5 ayrı spor salonunun da temelini atmak için hazırlık yapıyoruz. Baharda inşallah onların da temeli atılmış olacak" dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye Tekvando Federeasyonu Başkanı Metin Şahin ile Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, birbirlerine hediye verdi.

Kaynak: İHA