Spor Toto 3. Lig‘de Sezon Sona Erdi

Spor Toto 3. Lig‘de 2010-2011 sezonu bugün oynanan 34. hafta karşılaşmaları ile sona erdi. Bu yıl ilk kez 18‘er takmlı 3 gruptan oluşan Spor Toto 3. Lig‘de gruplarını lider olarak tamamlayan Tepecikspor, Kırklarelispor ve Gaziosmanpaşa, Spor Toto 2. Lig‘e yükseldi.

Spor Toto 3. Lig‘de 2010-2011 sezonu bugün oynanan 34. hafta karşılaşmaları ile sona erdi. Bu yıl ilk kez 18‘er takmlı 3 gruptan oluşan Spor Toto 3. Lig‘de gruplarını lider olarak tamamlayan Tepecikspor, Kırklarelispor ve Gaziosmanpaşa, Spor Toto 2. Lig‘e yükseldi.

Gruplarında 2., 3., 4. ve 5. sırayı alan Bursa Nilüferspor, Nazilli Belediyespor, Lüleburgazspor, Ünyespor, Afyonkarahisarspor, Gümüşhanespor, Darıca Gençlerbirliği, Altınordu, Beylerbeyi, Sancaktepe Belediyespor, Diyarbakır B.Ş. Diskispor ve Denizli Belediyespor olarak toplam 12 takım play-off maçları oynayacak.

PLAY-OFF MAÇLARI 23 MAYIS‘TA BAŞLAYACAK

Spor Toto 2. Lig‘e yükselecek son 3 takım 23 - 28 Mayıs tarihleri arasında oynanacak play-off maçları sonucunda belli olacak.

Play-off‘ta 1. Grubun ikincisi Bursa Nilüferspor ile aynı grubun beşincisi Ünyespor ile, bu grubun üçüncüsü Nazilli Belediyespor, grup dördüncüsü Lüleburgazspor ile, 2. Grup ikincisi Afyonkarahisarspor ile 2. Grubu beşinci sırada tamamlayan Altınordu, bu grubun üçüncüsü Gümüşhanespor ile grup dördüncüsü Darıca Gençlerbirliği ile, ve 3. Grup ikincisi Beylerbeyi ile aynı grup beşincisi Denizli Belediyespor, bu grubun üçüncüsü Sancaktepe Belediyespor grup dördüncüsü Diyarbakır B.Ş. Diskispor ile tek maçlık eleminasyon sisteminde karşılaşacak.

Eşleşmeler şöyle:

Bursa Nilüferspor- Ünyespor

Nazilli Belediyespor-Lüleburgazspor

Afyonkarahisarspor-Altınordu

Gümüşhanespor-Darıca Gençlerbirliği

Beylerbeyi- Denizli Belediyespor

Sancaktepe Belediyespor- Diyarbakır B.Ş. Diskispor

Bu maçları kazanan takımlar yine tek maç üzerinden eşleşecek ve bu maçı kazanarak finale yükselen 3 takım Spor Toto 2. Lig‘e yükselecek. Böylece toplam 6 takım, 2011-2012 sezonu için Spor Toto 2. Lig‘e yükselmiş olacak.

9 TAKIM KÜME DÜŞTÜ

    Gruplarında son 3 sırayı alan Kırşehirspor, 72 Batmanspor, Malatyaspor, Beykozspor 1908 A.Ş., Ispartaspor, Erzurumspor, Torbalıspor, Yalovaspor ve Zeytinburnuspor profesyonel liglere veda etti.

    Bu arada Bölgesel Amatör Lig‘den (BAL) Spor Toto 3. Lig‘e 12 takım yükseldi. 2010-2011 sezonunda 143 takımın katılımı ile başlayan Bölgesel Amatör Lig‘de; Erzurum Büyükşehir Belediyespor, Erganispor, Beşikdüzüspor, Çarşambaspor, Elazığ Belediyespor, Manavgat Evrensekispor, Kilimli Belediyespor, Aydınspor 1923, Yeni Sandıklı Belediyespor, Maltepespor, Ümraniyespor ve Küçükçekmecespor gruplarını lider olarak bitirerek yeni sezonda Spor Toto 3. Lig‘de oynamaya hak kazandı.