Helvacı‘nın Başpehlivanı Gökhan Arıcı Oldu

Aliağa Belediyesi tarafından yapılan 10.

Aliağa Belediyesi tarafından yapılan 10. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri şenlik havasında geçti. 300’ün üzerinde pehlivanın kispet giydiği mücadelelerin sonunda 10 boyda sahaya çıkan pehlivanlar izleyenleri güreşe doyurdu. 10. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanı, finalde Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Fatih Atlı’yı mağlup eden Karamürsel Levent Erdoğan Yağlı Güreş ve Spor Kulübü güreşçisi Gökhan Arıcı oldu.

        10. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde en büyük ilgiyi Kırkpınar’ın yaşayan efsanesi Ahmet Taşçı gördü. Kırkpınar’da 9 kez başpehlivan olan ve iki altın kemerin ebedi sahibi Taşçı, yarı finalde sakatlandığı için müsabakayı yarım bıraktı. Taşçı müsabaka öncesi Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ile bir süre sohbet etti.

        Yağlı pehlivan güreşlerini, Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav ve Uğur Eren, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ömer Ömeroğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erdinç Şen, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, siyasi partilerin ilçe başkanları, yöneticileri, 2. bölge milletvekili adayları ve 5 bin civarında güreş sever izledi.

            Helvacı Stadı’ndaki güreşlerde konuklara ücretsiz olarak pilav üstü tavuk, ayran, irmik helvası, çay ve su ikram edildi.

            Gökhan Arıcı‘nın başpehlivanlığı aldığı 10. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri‘nde diğer boylarında şampiyon olan isimler şöyle:

Minik 1: Zübeyir Sayan.

Minik 2: Ümit Tozolan.

Teşvik Boyu: Alihan Ünal.

Küçük Deste Hüseyin Akın.

Büyük Deste: Tunahan Gündoğan.

Küçük Orta Küçük: Kemal Şahin.

Küçük Orta: Süleyman Efeoğlu.

Büyük Orta: Onur Şener.

Tozkoparan: Beytullah Kılıç.

Baş Altı: Ahmet Serbest.